|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Rozbudowane miasto
Gardo Thir - 17-07-2009, 18:10
już to widzę... ostatnio jak eq sprowadzałem i kupowałem dużo przedmiotów to dużo razy było trzeba klikać a co dopiero w dialogu.
o i jeszcze łatwo by było się pomylić
cybershot - 17-07-2009, 18:55
Shark napisał/a: | Ogólnie rzecz biorąc mam przeczucie, że po wprowadzeniu
tego pomysłu miasta będą solidną częścią mapy, czyli
nie będzie czegoś takiego WEJDŹ DO MIASTA, tylko
po prostu do miasta by się wchodziło idąc mapą.
A miasto zajmowało by sporą część. Można by zrobić
specjalne miejsca na expowiska (można tam atakować,
więc nie ma kłopotu z ochroną, tak jak na Salamandrii)
i miasta, czyli bezpieczny azyl. Tam byłby rynek i wszelkiego
rodzaju sklepiki, NPC od których przyjmowało by się questy itp. |
Noo tego to już sobie nie wyobrażam, ogromne spłaszczone miasto na mapie fuuj to by wyglądało gorzej niż tibia.
A co do tego natiusy to można by spokojnie rozwalić thanarga i go uratować, nie przeszkodziło by to w dalszym rozwoju gry.
Shark - 17-07-2009, 19:25
cybershot napisał/a: | Noo tego to już sobie nie wyobrażam, ogromne spłaszczone miasto na mapie fuuj to by wyglądało gorzej niż tibia. |
Przyjrzyj się Margonem. Tam są miasta na mapie ;> I nie są w postaci
ogromnego zamku ;> No, chyba, że masz na myśli Nithal.
cybershot - 17-07-2009, 19:33
Chodzi mi o widok z lotu ptaka ogromnego miasta z targami, sklepami, areną i wszystkim..
Alurab - 17-07-2009, 19:35
Jak już coś to można by zrobić graficzne przedstawienie miasta(coś jak w herosach). A kto by chciał mógł by ustawić sobie "stary styl(tekstowy)" lub "nowy styl(graficzny)"
To by mi się prędzej widziało
cybershot - 17-07-2009, 19:44
Alarub nawet jakby zrobili lineage'a przez przegląderkę to oni by nie przestali cudować
ADIHC1 - 17-07-2009, 21:26
cybershot napisał/a: | Chodzi mi o widok z lotu ptaka ogromnego miasta z targami, sklepami, areną i wszystkim.. |
Właśnie tego bym nie chciał. Czy tylko ja mam awersję do zbędnego klikania?
cybershot - 17-07-2009, 21:30
ADIHC1 napisał/a: | Właśnie tego bym nie chciał. Czy tylko ja mam awersję do zbędnego klikania? |
Już wcześniej udowodniłem, że nie tylko ty : ]
Levusek - 17-07-2009, 21:34
Może dałoby się pogodzić to jakoś;
1 sposób, łażenie do sklepu itd.
2 sposób, takie menu podręczne jakby obok gracza pojawiające się po wejściu do miasta
Kod: | Gdzie chcesz się przenieść?
Fontanna Uzdrowień
Karczma
Sklep
Targ
Świątynia
Więzienie
Depozyt |
Sosna - 17-07-2009, 21:45
Można by, tylko że to nic nie wnoszący bajer i prawda jest taka, że to sporo roboty a i tak 98% ludzi chodziłoby skrótami.
Moim zdaniem można dodać, tylko po co, są rzeczy ważniejsze niż taka pierdółka (do tego czasochłonna)
CoNeK - 17-07-2009, 21:54
no ale po co .?
przecież w folhord ozaroth i balis jest to
jest to nie potrzebne
zdecydowanie na nie.!
BarylkaSnK - 17-07-2009, 22:17
za dużo tibijskich elementów w grze!!!
nadaremne łażenie po rynku chyba że...
pomysł levuska jest dobry jak już ale coś napisałem w 1 zdaniu
jestem na NIE
SaKe - 17-07-2009, 23:27
Doda klimat, ale jak ktos tam pisal, po co zbedne klikanie, komu sie bedzie chcialo? Jak ktos bedzie chcial prawdziwego klimatu, wlaczy sobie prawdziwego rpg... Problem z glowy? jup!
romerozz - 18-07-2009, 17:43
ADIHC1 napisał/a: | Kactuzz napisał/a: | No ale takie rozbudowane miasto jest bardziej klimatyczne |
I właśnie dlatego miasta są tworzone po "nowemu".
W sumie można by pokusić się o kompromis. Po wejściu do miasta oczom gracza ukazywałby się rysunek miasta (skoro Jacek inwestuje w pixelart, to i w kolejnego grafika może zainwestować) - coś na kształt tego co zobaczyć można w HoMM czy Disciples. Zamiast biegać z lokacji do lokacji klikałoby się na odpowiednią część rysunku, co przenosiłoby do odpowiedniej lokacji. Ograniczyłoby to część zbędnego klikania, a byłoby "klimatycznie", hehe.. |
bittefight, gladius i pare innych przykladow sie znajdzie... wg mnie powinno byc bardziej oryginalnie
ADIHC1 - 18-07-2009, 21:34
romerozz napisał/a: | wg mnie powinno byc bardziej oryginalnie |
Trudno o oryginalność, gdzie wszystko zostało już wymyślone.
To nie kwestia tego czy dane rozwiązanie pojawiło się w grze A, B czy C, a jedynie zdrowego rozsądku. Jeśli jakieś rozwiązanie jest dobre, to dlaczego miałoby nie być zrealizowane?
|
|