My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Blokada na atak niższego lvl - opcjonalnie.

3siu - 23-07-2009, 18:17

Skailer napisał/a:
Kto niby? Ostatnio do gry zawitało tyle bossów... nudzisz się? Załóż nową postać i przechodź fabułę od nowa

jak napisał sosna chodziło mi o graczy z wyższym lvl'em, mi tam jeszcze pare bossów do końca został więc nie narzekam ; >
Skailer napisał/a:
3siu napisał/a:
a co do pomysłu... to jest beznadziejny ; > jeżeli ma na celu tylko i wyłącznie przejrzystość to szkoda czasu, są potrzebniejsze rzeczy a jeżeli chcesz, żeby po prostu zabezpieczyć się przed atakami na niższe lvle to mogłeś skorzystać z szukajki ; >

Gdyby ludzie tak myśleli jak Ty, to pewnie jeszcze byśmy po drzewach skakali powtarzając "Jest dobrze jak jest, po co wprowadzać ubrania, komputery, zaczynać tworzyć język, lepiej jest nam się porozumiewać za pomocą rysunków w jaskini"

a tu chodziło mi raczej, że akurat ten sposób jest beznadziejny, a nie sam pomysł ; > wiem, że może trochę nie precyzyjnie się wyraziłem ; D
chodzi mi o to. że bardziej przemyślany (znaczy konkretniejszy) jest pomysł Phantoma ; >

w tym jest pewien mankament i to dość poważny (dziwię się że jeszcze nikt o tym nie wspomniał ; >) a mianowicie ograniczamy w tym momencie tak jakby przedział ataku (robiąc z niego 0/+x naszego lvla) więc wyłączamy sobie w tym momencie możliwość walki z teamami posiadającymi w zespole graczy z mniejszymi lvlami niż nasz ; >

Sosna - 23-07-2009, 19:27

Trafna uwaga, a szczerze mówiąc nie sądzę, żeby większość graczy skakała z radości, bo przypadkiem nie zaatakują niższego lvla, zakładam, że gdyby taka opcja weszła do gry, to korzystałaby z niej niewielka grupa graczy (ok 5%), a są rzeczy na liście TODO, które przydadzą się wszystkim
Darksteel - 23-07-2009, 20:04

3siu napisał/a:
chodzi mi o to. że bardziej przemyślany (znaczy konkretniejszy) jest pomysł Phantoma ; >

Napisz co w nim lepszego. Hate, napisał już coś o pomyśle Phantoma, zresztą 3siu ty chyba nawet nie rozumiesz czym się różni pomysł Hejta

Sosna napisał/a:
z niej niewielka grupa graczy (ok 5%)

Mylisz się. Na małych lvl-ach gra dużo anty ,którym bardzo by przydała się taka opcja więc napewno korzystało by z tej opcji ponad 40% graczy

Sosna - 23-07-2009, 20:19

Darksteel napisał/a:
Na małych lvl-ach gra dużo anty ,którym bardzo by przydała się taka opcja więc napewno korzystało by z tej opcji ponad 40% graczy

Nie wiem co dla ciebie znaczy niski lvl ale osoba mająca 20lvl zajmuje na s1 ok 21tys pozycji w expie (na ok 40,5tys) czyli tak w połowie. Z czego większość gra na fabułę, później liczba rankerów z poziomu na poziom spada, a na Salamandrii, gdzie na s1 jest ok 1,5k graczy nikomu ta opcja się nie przyda bo wszystkie walki są umawiane.
Nawet jeśli ktoś już jest sobie rankerem i stoi pod miastem to i tak nie musi koniecznie chcieć włączać tej opcji, bo tak zawsze będzie miał na oku graczy z niższymi lvlami, żeby móc radośnie zawołać do nich: hej, atakuj :D

3siu - 23-07-2009, 20:29

Darkto, że unika się tego błędu:
Kod:
ograniczamy w tym momencie tak jakby przedział ataku (robiąc z niego 0/+x naszego lvla) więc wyłączamy sobie w tym momencie możliwość walki z teamami posiadającymi w zespole graczy z mniejszymi lvlami niż nasz ; >

tylko tylko to mi w pomyśle Hejta nie pasuje... tak po przeczytaniu na spokojnie obu tematów wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem jest pomysł Hejta tylko nie ten o którym wszyscy piszą (żeby włączyć opcje nie pokazywania niższych lvli) a ten z zaznaczeniem ich na inny kolor...

@UP
Sosna ja pisałem o bossach dla wyższych lvli ale nie dlatego, że oni są ważniejsi, ale dlatego, że im się nudzi
a Ty starasz się uznać ich za mniej znaczących... otóż to oni są tymi, na których się najlepiej zarabia, więc takie rozwiązania robione będą raczej pod nich ; >

@EDIT
gdzieś mi wcięło kawałek tekstu mniejszych lvl'ach sosna ; p
miało być mniej więcej tak:
Sosna ja pisałem o bossach dla wyższych lvli ale nie dlatego, że oni są ważniejsi, ale dlatego, że im się nudzi, a mniejszych lvli jest więcej i oni częściej wykupują pkt MF, więc dla Jacka oni są większym zarobkiem
a Ty starasz się uznać ich za mniej znaczących... otóż to oni są tymi, na których się najlepiej zarabia, więc takie rozwiązania robione będą raczej pod nich ; >

Sosna - 23-07-2009, 20:41

Ja ???
Sam mam 156lvl więc już nie taki niski i bynajmniej nie uważam się za gorszego i mniej znaczącego.
A zmiany powinny być robione pod tych z wyższymi poziomami, low levele nie mają co narzekać ;)

Shark - 29-07-2009, 14:23

Pomysł całkiem niezły, ale gdzie tu jest jakiś smaczek?
Za starych dobrych czasów wyskakiwało się przed miasto i w 2
sekundy ogarniało się wszystko co stoi przed.
A teraz to zero szukania, wyskakujemy i jebudu.
Ale, że to filtr to nawet fajnie. Tyle, że mimo wszystko ułatwienie.