My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Zlikwidowanie listy przestępców

Aquagen - 12-10-2009, 14:32

PoT napisał/a:

Ja jak dostałem bana na moje konto style :( dalej jestem zły :P więdz ja głosuje żeby została ta lista żeby się ludzie przekonali jak to fajnie dostać bana :twisted: .

No tak... Warto znać nowe bluzgi, gdyby nie top tej listy, nie wiedział byś jakie słowa znają dzieciaki których mógłbyś być ojcem... Faktycznie...

To że dostałes bana na koncie 'Style' to nie wina GM który nałożył karę, tylko i wyłącznie twoja, czy może powiesz że dany GM napisał ci "Ej zrób multi bo nie mam za co ci dać bana" Myśl to nie boli ;)

Shark - 12-10-2009, 16:27

Walkmen napisał/a:
A co mam przydzielić w takim przypadku:

Całkowite zablokowanie konta. Takie trudne ? ; D

Aquagen napisał/a:
To że dostałes bana na koncie 'Style' to nie wina GM który nałożył karę, tylko i wyłącznie twoja, czy może powiesz że dany GM napisał ci "Ej zrób multi bo nie mam za co ci dać bana" Myśl to nie boli ;)

Co ma piernik do wiatraka? Pozdro.

Aquagen napisał/a:
No tak... Warto znać nowe bluzgi, gdyby nie top tej listy, nie wiedział byś jakie słowa znają dzieciaki których mógłbyś być ojcem... Faktycznie...

Nikt nikogo nie zmusza do zaglądania w logi.

Poza tym, nowe bluzgi bazują cały czas na starszych. No, chyba, że powiesz mi,
że ktoś kto ma 20 lat nigdy nie usłyszał tego wulgarnego określenia przyrodzenia,
lub najbardziej uniwersalnego polskiego słowa (reszta w wykładzie profesora Dżemika).

Walkmen - 12-10-2009, 22:40

Shark napisał/a:
Walkmen napisał/a:
A co mam przydzielić w takim przypadku:

Całkowite zablokowanie konta. Takie trudne ? ; D

Jak dla mnie to za mało a według wykazu kar nic więcej nie mogę dołożyć więc poszedłem na sposób (wyjaśniłem wcześniej jaki).

Shark - 13-10-2009, 14:36

Walkmen napisał/a:
Jak dla mnie to za mało a według wykazu kar nic więcej nie mogę dołożyć więc poszedłem na sposób (wyjaśniłem wcześniej jaki).

Czyli "prawo" nie jest równe dla wszystkich?
Dlaczego topowcy w expie mają być dotkliwiej karani?

Walkmen - 13-10-2009, 16:55

Shark napisał/a:
Czyli "prawo" nie jest równe dla wszystkich?

Prawo jest równe dla wszystkich ale mam możliwość przydzielenia bana na IP dla gracza za takie "wybitne oceniania mojej osoby" ale nie zawsze się da więc stosuję podobne rozwiązanie.
Po drugie Topowiec, tak mi się zdaje, potrafi panować nad swoimi emocjami, bo ktoś kto stosuje takie wiązanki komplementów to raczej nie grzeszy inteligencją na tyle by wbić do TOP 100.

Shark - 13-10-2009, 17:03

Walkmen napisał/a:
Po drugie Topowiec, tak mi się zdaje, potrafi panować nad swoimi emocjami, bo ktoś kto stosuje takie wiązanki komplementów to raczej nie grzeszy inteligencją na tyle by wbić do TOP 100.

Co to za argument ? ;> Nie trzeba być geniuszem, by klikać w te strzałeczki na ekranie.

Walkmen napisał/a:
Prawo jest równe dla wszystkich ale mam możliwość przydzielenia bana na IP dla gracza za takie "wybitne oceniania mojej osoby" ale nie zawsze się da więc stosuję podobne rozwiązanie.

W takim wypadku dawaj bana na IP, wiązanki nie będą wyświetlane na więziennej liście TOP10,
a tym samym nie będzie demoralizować.

Walkmen - 13-10-2009, 19:28

Shark napisał/a:
W takim wypadku dawaj bana na IP

Wyżej już napisałem, że w niektórych przypadkach niemożliwe jest dawanie bana na IP kiedy np. używa radiówki (jak ja). Prawie co logowanie inne IP i to jeszcze wspólne dla całej Polski (w przypadku Plusa). Jest wiele innych ograniczeń dla przydzielania bana dla IP ale już nie będę naświetlał Wam sprawy.
Shark napisał/a:
Nie trzeba być geniuszem, by klikać w te strzałeczki na ekranie.

Klikając samymi strzałeczkami na mapie nie zrobisz żadnego wyniku a wręcz przeciwnie - możesz przyczynić się do zrobienia wyniku (TOP) innym graczom.
Myślę, że coraz bardziej odbiegamy od tematu a nie chcę być posądzony o spam więc w tym temacie chyba wyjaśniłem moje zdanie. Jestem za zlikwidowaniem takowej listy choć pierwszy raz ją zobaczyłem dopiero dzięki temu wątkowi bo nigdy wcześniej nie byłem w więzieniu.

Jurassa - 13-10-2009, 19:32

Ta lista w niczym nie pomaga i nie wnosi nic dobrego do gry.
Być może Tomi wypowie się w tej sprawie, skoro tak dość duże grono osób jest za zlikwidowaniem tej listy, warto poczekać.

Shark - 15-10-2009, 14:25

Walkmen napisał/a:
Wyżej już napisałem, że w niektórych przypadkach niemożliwe jest dawanie bana na IP kiedy np. używa radiówki (jak ja).

To nie dawaj bana na IP tylko całkowicie zablokuj konto (poza tym to ty wspomniałeś o banicji na IP).

Walkmen napisał/a:
Klikając samymi strzałeczkami na mapie nie zrobisz żadnego wyniku a wręcz przeciwnie - możesz przyczynić się do zrobienia wyniku (TOP) innym graczom.

Jak będę latał w nocy, to raczej nie przyczynie się do zrobienia wyniku innym graczom.
W każdym razie, za to, że ktoś jest bardziej rozgarnięty, będziesz karał dotkliwiej?

Walkmen napisał/a:
Myślę, że coraz bardziej odbiegamy od tematu a nie chcę być posądzony o spam więc w tym temacie chyba wyjaśniłem moje zdanie.

Nie odbiegamy ;) Dyskutujemy tylko nad tym, co zrobić by wilk był syty i owca cała.

Cytat:
Być może Tomi wypowie się w tej sprawie, skoro tak dość duże grono osób jest za zlikwidowaniem tej listy, warto poczekać.

Tak, zaje..fajne duże grono... Ile osób? 10 na 200k wszystkich kont? Ułaaa, OGJEŃ !!!

michol11 - 15-10-2009, 15:06

Na tej liście widnieja ludzie, ktorzy sami chca bana na tyle... Wiec, po co to jest!? Ale czemu tez ma tego nie byc...?

To nic nie pomaga,przeszkadza w grze.

Shark - 15-10-2009, 16:50

michol11 napisał/a:
To nic nie pomaga,przeszkadza w grze.

To, że nie pomaga, to nie znaczy, że przeszkadza.
Zresztą - w czym Ci przeszkadza taka lista? Nikt Cię nie zmusza,
byś poświęcał na oglądanie jej 24/7, co w tym przypadku rzeczywiście przeszkadzałoby w grze.

michol11 - 15-10-2009, 18:07

Shark sry źle to napisałem... :) Chodziło mi o to że to nic nie pomaga i nic nie przeszkadza w grze.:P
Trantion - 31-12-2009, 10:35

Lista nie daje graczom dobrego przykładu i dla niektórych może być jedynie kierunkiem do naśladowania.

Ale znów patrząc z drugiej strony to jeśli ty jesteś w więzieniu to dobrze wiedzieć, że jest ktoś kto dłużej będzie w nim, niż ty sam ;)

Aquagen - 02-01-2010, 10:01

Trantion napisał/a:
Lista nie daje graczom dobrego przykładu i dla niektórych może być jedynie kierunkiem do naśladowania.

Jak już Shark wspomniał:

Shark napisał/a:
Nikt nikogo nie zmusza do zaglądania w logi.

mamutek - 02-01-2010, 13:57

Tak ja jestem za zlikwidowaniem tej listy. Przyjdzie jakiś kolo, naklnie GM-owi, a potem myśli, że jest fajny, sławny itp.

Walkmen napisał/a:
Shark napisał/a:
W takim wypadku dawaj bana na IP

Wyżej już napisałem, że w niektórych przypadkach niemożliwe jest dawanie bana na IP kiedy np. używa radiówki (jak ja). Prawie co logowanie inne IP i to jeszcze wspólne dla całej Polski (w przypadku Plusa). Jest wiele innych ograniczeń dla przydzielania bana dla IP ale już nie będę naświetlał Wam sprawy.

No właśnie, ja np. mam internet, gdzie jeśli zbanuje mnie to zbanuje innych kolegów, chociaż nie grają w MFO.. Chociaż może grają, ponieważ ok. 2 lata temu w MFO grali wszyscy z mojej szkoły, teraz chyba już pokasowali konta, a może jednak ktoś przetrwał i gra dalej. Znam tylko jedną osobe, ale tez pare miesięcy temu skończyła grę, ale ma jeszcze konto ;)