My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Kupowanie aukcji za limit.

michol11 - 30-11-2009, 16:32

SaKe napisał/a:
Moja propozycja jest taka, zeby przy kazdej aukcji bylo okienko do zaznaczenia "Kup wybrany(e) przedmiot(y) za limit".
A to dlatego, ze troche meczace jest licytowanie kazdej aukcji za max cene

Licytuje sie po to aby... wygrac przedmiot (najlepiej) po nizszej cenie... niz "MAX"...:)

Wiec to jest zbedne, a i tak trzeba by bylo klikac;) Wiec co to za róznica?

Coni - 30-11-2009, 16:49

michol11 napisał/a:
icytuje sie po to aby... wygrac przedmiot (najlepiej) po nizszej cenie... niz "MAX"...:)

Wiec to jest zbedne, a i tak trzeba by bylo klikac;) Wiec co to za róznica?

Tyle, że elki schodzą zawsze po MAX i trudno w ogóle znaleźć "nie zaklepaną" aukcje.

Pieniu - 30-11-2009, 17:53

no własnie i z tym wiąże sie to zeby wygrac jakies eliksiry trzeba byc "na czasie" byc ciagle online i czekac albo pisac do kazdego czy nie ma na sell a to juz jest wogole bez sensu!
Misiopysio - 30-11-2009, 18:20

Cytat:
Tyle, że elki schodzą zawsze po MAX i trudno w ogóle znaleźć "nie zaklepaną" aukcje.

Pieniu napisał/a:
no własnie i z tym wiąże sie to zeby wygrac jakies eliksiry trzeba byc "na czasie" byc ciagle online i czekac albo pisac do kazdego czy nie ma na sell a to juz jest wogole bez sensu!

Co do eliksirów to ich nigdy nie skupywałem, ale takie np. miksy regeneracjill1 obecnie tez chodzą niemal tylko po maksie a pamietam jeszcze w lutym kiedy nie było limitów spokojnie mozna było je kupic poniżej 120.000 i to kilka dziennie.
Regulacja zwykle źle wpływa na rynek a ceny na chodliwe itemy szybko dobijaja do cen maksymalnych, bo po co mam licytować skoro i tak ktos da maksa i item zniknie z targu?
Tak jak pisałem te bloki licytacji po cenach maks maja sens jedynie na badziewy i dla graczy którzy maja do sprzętu łatwy dostep w sklepie, a na inne rzeczy tylko utrudniaja grę i zawyzaja ceny.

pozdrawiam

Pieniu - 30-11-2009, 18:53

zrobcie ankiete:
-kto jest za tym by zostało tak jak jest tzn w roznych miastach rozne limity elkow itd
-kto jest za tym by zniesiono limity cen itemow codziennego uzytku
-kto jest za tym zeby zostalo tak noobsko jak jest teraz xD
-kto jest za tym by elki mialy limit ceny 1mln w kazdym miescie
ja oczywiscie zaglosuje za opcją 4,nie bedzie wtedy przekazu golda bo bedzie ten limit 1mln ;p

BarylkaSnK - 30-11-2009, 19:41

ja jak zawsze oblatuje całą arkadie na s1 to codziennie jakieś 3 może 4 eliki znajde nie za max :D
Pieniu - 30-11-2009, 20:25

to albo rano okolo 8 albo w nocy po 24 bo takto to jest to nie mozliwe ;d albo ci ktorzy skupuja mieli swieto i nie grali w mfo ;] ja oblecialem 2 dni temu wszystkei miasta i nic ;d
BarylkaSnK - 30-11-2009, 20:33

Pieniu napisał/a:
to albo rano okolo 8 albo w nocy po 24 bo takto to jest to nie mozliwe ;d albo ci ktorzy skupuja mieli swieto i nie grali w mfo ;] ja oblecialem 2 dni temu wszystkei miasta i nic ;d

jakieś 2-3 dni temu jak chodziłem po arkadii to była może 19... znalazłem 3 ale nie zalicytowałem, niepotrzeba ;P

Walkmen - 30-11-2009, 20:34

Pieniu napisał/a:
kto jest za tym by elki mialy limit ceny 1mln w kazdym miescie

Pieniu napisał/a:
nie bedzie wtedy przekazu golda bo bedzie ten limit 1mln

:mrgreen: Nawet nie skomentuję. :-D

Pieniu - 30-11-2009, 20:36

i dobrze ze nie skomentujesz ;] forum jest do swobodnego wypowiedzenia graczy ;)
Walkmen - 30-11-2009, 20:43

Pieniu napisał/a:
Wysłany: Dzisiaj 20:36     
i dobrze ze nie skomentujesz forum jest do swobodnego wypowiedzenia graczy

Nie skomentuję bo od kilku dni jesteś troszeczkę aktywny na forum i nagle chcesz z czymś sooper wyskoczyć ale niestety ... nie wyszło. Gdybyś wiedział to przez ostatnie pół roku tematów z eliksirami w roli głównej było dziesiątki i były bardziej błyskotliwe propozycje ale ta, uwierz mi, ale nigdy nie wejdzie w życie.

Misiopysio - 30-11-2009, 20:46

Pieniu napisał/a:

I własnie dlatego blok na aukcje po cenie maksymalnej to kompletny bezsens.

pozdrawiam

SaKe - 30-11-2009, 20:53

Nie zachowujcie sie jak idioci. Mysle, ze kilku z was, a nawet wiekszosc, jest na tyle rozgarnieta i inteligentna, zeby zrozumiec moj pomysl.

Jesli ktos chce dac max cene, to da max cene.
Wiec mozliwe, ze da max cene wielu aukcjom np eliksirow.
Czemu mu tego nie ulatwic?

michol11 napisał/a:
Licytuje sie po to aby... wygrac przedmiot (najlepiej) po nizszej cenie... niz "MAX"...:)

Wygraj eliksir licytujac ponizej max ceny. Powodzenia. Mowie oczywiscie o arkadii.

michol11 - 30-11-2009, 21:04

SaKe napisał/a:
Wygraj eliksir licytujac ponizej max ceny. Powodzenia. Mowie oczywiscie o arkadii.

He... ja pamietam jak elki to po 1kk+ chodzily w devos...:P np Więc rozumiem Cie...:)

Walkmen - 30-11-2009, 21:09

Przed chwilą widziałem na W2 około 8 eliksirów dostępnych poniżej 700k/szt więc w czym problem. Chcecie jeszcze taniej kupić? To szukajcie. Nikt Wam nie poda ich na tacy.
Na W1 są wyższe ceny (czytaj. znikają po cenach max) bo i są inne potrzeby. Inny rynek = inne potrzeby.