|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Wybór wojownika i maga
Ashiro - 16-12-2009, 18:15
No to git, ale za dodatkowe 2,5 k mogę sobie kupić albo miksy, dołożyć do leczenia bądź
do noża. Nie muszę kupować MF, w razie braku kasy i nie martwić się, że skończą mi się miksy na Rapsa. Wbijam sobie level 3 w 10 minut idę na bossa i mam 5 level.
I nie mów mi, że 2,5k na 1 level to mało, bo jest to jakaś równowartość tych stu ruchów, które wykorzystam na potwory... W ogóle nie wiem po co się kłócić, przecież to tylko jedne kliknięcie...
SaKe - 16-12-2009, 18:58
Blade w takim razie, bez obrazy zachowujesz sie jak uparty idiota.
Roznica moze byc nawet 1G, tu nie chodzi o ile, tylko, ze ta roznica jest to raz, a dwa, ze dosc SPORA JAK NA TEN LVL!
Panimajesz? Understand? ^^
Dla woja mogloby byc leczenie, nie gadajcie, ze pasuje to bardziej do maga, bo kazdy ogarniety woj uzywa gemu leczenia w incie...^^
Anakin S. - 16-12-2009, 19:01
SaKe napisał/a: | Dla woja mogloby byc leczenie, nie gadajcie, ze pasuje to bardziej do maga, bo kazdy ogarniety woj uzywa gemu leczenia w incie...^^ |
Ja jeszcze nie słyszałem o wolu który by sie leczył za pomocą magii...(oczywiście poza MFO)Jak już to mogliby dostać na początek trochę mikstur ew. gem wytrzymałości/HP plus
Potezny Trusk - 16-12-2009, 19:04
Pomysły dość dobre z tymi gemami, ale wybór wojownika musiałby być tak samo wartościowy jak maga
BLade_immortal - 16-12-2009, 19:40
Sake, ja przy swoim pozostanę, macie swoje zdanie, ja mam swoje, mam do tego prawo.
Ty sobie swoje możesz mówić, ja będę mówił swoje, ale jeżeli kogoś nazywasz upartym idiotą to sobie nazywaj ale brata albo siostrę, bez urazy
Panimajesz ? Understand ?
Jeżeli ktoś jest tutaj uparty to właśnie wy, przy tych kilu groszach.
Amen
SaKe - 16-12-2009, 20:23
Anakin S. napisał/a: | oczywiście poza MFO |
Poza, a w MFO jest inaczej-woj leczy sie magia.
Anakin S. napisał/a: | gem wytrzymałości/HP plus |
I jeszcze latwiej lou lvle mialaby na poczatku...
BLade_immortal napisał/a: | Sake, ja przy swoim pozostanę, macie swoje zdanie, ja mam swoje, mam do tego prawo. |
To sobie zostan. Ja nie chce ci na sile wbijac swoich przekonac, tylko uswiadmomic, ze dla lou lvla nawet marne, zalosne 2,5k moze byc dobrym poczatkiem na handel.
Smieszne, ze mozna uzbierac kilkaset tysiecy/kilka milionow na tym lvlu, dlatego te 2,5k-"kilka groszy" wydaje sie rzeczywiscie "marne".
Daniero - 16-12-2009, 22:28
dla porównania ,to 2.500G na 1lvl ,to ta jakbyś miał ok. 100.000k na 10lv ,albo 500.000.000G na 200lvl ,a to już więcej niż parę groszy... Po prostu wojownik wybierając opcję ,że chce być magiem ma eq , miksy i inne... Odnosząc się do większego lvl dla łatwiejszego zrozumienia ,to tak jakbyś miał eliksiry , set jednorożca, itp.
Mogłem przesadzić z moimi proporcjami ,ale to i tak każdy chyba rozumie.
SaKe - 16-12-2009, 22:46
Daniero moze troche przesadziles z porownaniem, ale jest tez mozliwosc, ze dzieki temu przesadnemu porownaniu Blade cos zrozumie.
michol11 - 16-12-2009, 22:50
Cytat: | dla porównania ,to 2.500G na 1lvl ,to ta jakbyś miał ok. 100.000k na 10lv ,albo 500.000.000G na 200lvl ,a to już więcej niż parę groszy... Po |
Ale ceny przedmiotów też sa inne niż na 1 lvl Wiec taki argument to nie argument;P
BLade_immortal - 16-12-2009, 23:20
SaKe napisał/a: | Daniero moze troche przesadziles z porownaniem, ale jest tez mozliwosc, ze dzieki temu przesadnemu porownaniu Blade cos zrozumie. |
Zdania nie zmieniam, a wy bawcie się dalej, ciągnijcie temat z którego nic nie wyniknie
To był mój ostatni post w nim, jakbyście mi coś jeszcze chcieli tłumaczyć to nie czekajcie na odpowiedź baj
Potezny Trusk - 17-12-2009, 08:21
Chciałbym, żeby admin lub jakiś Gm wypowiedział się w tej sprawie
Sax - 18-12-2009, 13:24
Potezny Trusk napisał/a: | Lepiej, żeby za dużo eq na początku nie dostawać, bo wtedy można posprzedawać i łatwo atry wbić. Chcę ,żeby było po równo - nie ważne o jakiej wartości, ważne ,że po równo!! |
za dużo kasy nie dostaniesz za to ;p
co do gemów wspomagających byłaby to lekka przesada i zbytnie ułatwienie gry..chociaż w czasach Casualu to już żadna róznica
Też był pomysł aby nie dawać dla maga gemu ofensywnego to już byłoby nieuczciwe bo gracz grając magiem musiałby trafić 5kaby kupić gem ognia...a jakby nie chciał kasy tracić uzbierać 5 skór dzika i pójść do karczmy po gem lodu a wtedy byłby nieźle do tyłu z AP
Podsumowując jest dobrze tak jak jest już od początku ludzie wykorzystywali ten "błąd" na kasę z początku gry i jakoś nikt nie narzeka i to raczej już nigdy nie zostanie poprawione ! ;p
real madryt xD - 04-01-2010, 20:42
Z bledem nie macie co sie klucic wydaje mu sie ze wie duzo a nie wie nic
Najlepsze rozwiazanie chcesz byc wojem wybieraj maga sprzedaj gem masz na co chcesz
Chcesz byc magiem wybierz maga
Proste ?
A golda mozna zdobywac handlujac kupujac cos tanio w elterni spzredac o to 1k drozej w landenburgu, sam tak robilem i dobrze na tym wychodzilem
Sosna - 04-01-2010, 20:48
Jak wam tak zależy, żeby mieć więcej golda na starcie, to po prostu wybierzcie, że chcecie grać magiem, przecież to do niczego nie zobowiązuje.
Potezny Trusk - 04-01-2010, 21:05
Chyba nie rozumiecie tematu !
Przeczytajcie pierwszy post!
Komu tu chodzi o zarobienie 2,5k??
Mowa tu o zrównaniu "wartościowości" maga jak i woja na starcie!!
|
|