My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Arena PvP

SaKe - 24-02-2010, 21:36

ADIHC1 napisał/a:
Porównałbym to do stania hybrydą pod Scythe, kiedy jeszcze było ostatnim miastem - anty wtedy nie było popularne, pod miastami były same hybrydy, więc trzeba było mieć odpowiedni set, żeby radzić sobie i z jedną i z drugą profesją.

Stare dobre czasy, ktore nie wroca.
Jednak jest "ale"-wtedy jesli dobrze pamietam nie bylo efektywnosci (tzn byl inny wzor) i dalo rade grac hybryda na rank nie wysilajac sie tak bardzo. Teraz sie troche zmienilo...

XVII07 - 24-02-2010, 21:38

Pomysł robi się ciekawy ten dreszczyk emocji z kim będe walczył ;) dobre bardz dobre :-D
MZino - 24-02-2010, 21:40

Pomysł może ciekawy, ale nie ma co w obecnej wersji wprowadzać udogodnień. Lepiej skoncentrować się na MFO3
jasefff - 24-02-2010, 21:43

heh, to do pewnego czasu było by niewiadoma z kim się będzie walczyć, bo w końcu ktoś wyczai wzór na dobieranie par ;] tak jak z turniejami ;d. Ale pomysł sam w sobie genialny :D .
Coni - 24-02-2010, 22:28

A może tak:
Niech wyszukuję do walki każdego gracza w przedziale (oczywiście tego kto się do areny zgłosił)
Tylko prędzej bym proponował, że nie można wbijać lvl, robić reset statystyk itd.
I nie ma odwołania od walki jak już Ci znajdzie przeciwnika ;>
Czy przed walką będzie wiadome z kim walczymy czy nie, warto ustalić ;>
( z 1 strony więcej hybryd i tych stojących pod miastem, z drugiej, niektórzy mają statystyki zrobione pod full eq na woja/maga i mogli by mieć kłopot, musieli by zmienić statystyki [lekkie narzucanie] lub nie korzystać z areny ..xd

Kamaize - 24-02-2010, 22:51

Cytat:
heh, to do pewnego czasu było by niewiadoma z kim się będzie walczyć, bo w końcu ktoś wyczai wzór na dobieranie par

Chyba, żeby ukryć dane graczy i wyświetlić tylko liczbę zapisanych ;)

Coni - 24-02-2010, 23:10

Cytat:
Chyba, żeby ukryć dane graczy i wyświetlić tylko liczbę zapisanych ;)

Jeśli ukryjemy dane graczy, łatwo można znaleźć ich w "szukaj".

A może da się zrobić coś takiego jak w grze Warcraft III - "szybki start" (W tym wypadku "szybka walka").
Polegało by to na tym, że jeżeli dwóch graczy z przedziału w tym samym czasie szukało by przeciwnika przez "szybką walkę" to znaleźli by się i automatyczna walka - random walka ;]
Jeżeli więcej graczy na raz by szukało walki, to tyle ile jest par było by walk, a kto z kim walczy było by wyliczane zapewne jakoś ;)
Żeby nie było parę walk na raz jednego gracza podczas jednego szukania, po takiej walce miało by się blokadę na szukanie na np. 5minut.

ADIHC1 - 24-02-2010, 23:36

SaKe napisał/a:
Jednak jest "ale"-wtedy jesli dobrze pamietam nie bylo efektywnosci (tzn byl inny wzor) i dalo rade grac hybryda na rank nie wysilajac sie tak bardzo. Teraz sie troche zmienilo...

Wróć... Z tego co pamiętam, po wprowadzeniu efektywności ataku i obron, popularny był set bez obron bazowych. Także to nie kwestia efektywności, a ekwipunku - za "czasów Scythe" zbroje nie dawały całego bonusu tylko w jedną obronę.

Nie ważne co się zmieniło od "czasów Scythe", zmiany dotyczą tak Ciebie, jak i Twojego przeciwnika, więc szanse są wyrównane - kto zrobi lepszą hybrydę, ten wygra...

Ja to widzę, jako możliwe najprostsze rozwiązanie - deklarujemy swoją chęć do walki, ustawiamy profil ekwipunku i skrypt inteligencji, po czym nic więcej nas nie interesuje. Walka odbędzie się automatycznie, jak tylko znajdzie się odpowiedni przeciwnik.

bartplomien - 24-02-2010, 23:42

takie losowe dobieranie przeciwnika jest do bani poniewaz
Ktos sobie zrobi NS bedzie mial sporo HP i w eq na hybrze nikt go nie zdejmie na 1 strzal a on kazdego bo ma spory atak i kazdy jest na hybre ubrany a nie pod ns ;) Wtedy wiekszosc graczy robila by ns a to jest bez sensu ... jestem przeciw

Tomi - 25-02-2010, 01:08

Cytat:
Arena startuje tylko przy określonej liczbie chetnych i ma przedzialy lvl-owe.

To zdanie sugerowało mi bardziej formę turnieju, ale skoro ma to być walka pojedyncza to trochę zmienia się wymowa tej propozycji.
Takie losowe kojarzenie pojedynków, gdzie obaj gracze nic o sobie nie wiedzą jest dosyć ciekawe - ale czy byliby chętni, skoro na "normalnych" warunkach każdy trzęsie się o swój "dobytek"? Chyba tyko hybrydki były by zainteresowane.

Rozumiem, że działało by to tak - wpisujesz się na listę chętnych i czekasz. W momencie gdy do listy dorzuci się inna osoba, która jest w Twoim zasięgu ataku to "natychmiast" odbywa się pojedynek. Z tym że, aby to miało sens lista osób oczekujących musiała by być ukryta.
Inaczej można by było sprawdzić kto jest w moim przedziale na liście, ustawić się pod niego i dopiero dołączyć.

Pomijając wszystko - sporo roboty by z tym było tak więc w chwili obecnej na realizację nie ma za bardzo szans.

Siekacz - 25-02-2010, 10:07

Ciekawe, ale na arenie już się trenuje z potworami :D Chyba że zaktualizują admini ją o właśnie to PvP :) Tylko ciekawe co by było gdyby jakimś cudem 240lvl by walczył z 10lvl - Koszmar :-) ZA, o ile wprowadzą do gry :-P
real madryt xD - 25-02-2010, 11:43

Cytat:
Przede wszystkim wróciłby sens grania hybrydą, jak dla mnie bomba, Ash, masz moje poparcie ;>

moze i tak ale jest jedna wada inni powiedza zaleta. Nawet bedac hybrydka trzeba sie na walke odpowiednio ubrac HL nie mowie o niskich lvl bo tam do 20 lvl mozna stac przed miastem z jednym eq

Kamaize - 25-02-2010, 12:09

Jak chce się grać na rank hybrydką to nic tylko czajenie się w mieście z obydwoma setami na woja albo maga i łapanie :/ To by było urozmaicenie i trzeba byłoby się bardziej wysilić ;)
Aquagen - 25-02-2010, 16:54

Ja jestem za :> Ciekawy pomysł, wróciłby mi sens grania na s3 :>
Ashariel - 25-02-2010, 16:56

Tomi napisalem ze to by startowalo przy okreslonej liczbie chetnych poniewaz to wyklucza sytuacje ze jak jest tylko 2 graczy zapisanych, np w nocy to maja pewnosc ze beda walczyc miedzysoba, jakby bylo np minimum graczy wymaganych do rozpoczecia 10 na s1 i s2 no i 20-30 minimum na s3 to wydaje mi sie odpada prawdopodobienstwo iz ktos bedzie sobie odpalal tyle kont zeby ustawic walki. Ja to widze tak:

wchodzimy "Miasto" -> "Arena PvP"

Tresc zakladki:
Tutaj mozesz stczyc walke z losowym przeciwnikiem. W Twojej kategorii levelowej X-Xlvl jest obecnie zapisanych X graczy, potrzeba jeszcze X chetnych aby walki sie rozpoczely.
[dolacz]

Po kliknieciu dolacz:
Udalo sie dolaczyc do areny. W Twojej kategorii levelowej X-Xlvl jest obecnie zapisanych X graczy, potrzeba jeszcze X chetnych aby walki sie rozpoczely. Uwazaj! Walka moze sie zaczac w kazdym momencie!
[zrezygnuj z walki]

Po zebraniu chetnych:
Komunikat windowsowy w stylu "Zostales zaatakowany" o tresci "Rozpoczela sie walka na arenie!".

(przebieg walki)