My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Loterie

kimero93 - 06-03-2010, 14:38

Nocny Łowca po co robisz znowu temat Ja go wymyśliłem a teraz go piszesz..
JA to wymyśliłem i myślę że to dobry pomysł ale co do złota że nie wraca to trochę przesada.
Mogło by nie wracać z 50% czy coś ale wszystko jaki mały lev będzie tracił tyle golda na marne a może wygrać i odzyskać coś złota..

I weź Nocny Łowca wymyśl coś sam a nie moje pomysły piszesz.
Mój post Administrator usunął ale to nie znaczy że ty możesz się pchać do tego by zostać autorem mojego pomysłu.

Nocny Łowca - 06-03-2010, 16:49

kimero93 napisał/a:
Nocny Łowca po co robisz znowu temat Ja go wymyśliłem a teraz go piszesz..

Nocny Łowca napisał/a:
Wiem że ten temat był już .
Lecz dostałem pozwolenie od ADIHC1 .

kimero93 napisał/a:

ale co do złota że nie wraca to trochę przesada.

Nocny Łowca napisał/a:

Lecz po zakończeniu loterii kasa by się nie zwracała (doprowadziło by to do zmniejszenia złota w grze , a jak wiadomo jest go za dużo)

kimero93 napisał/a:

I weź Nocny Łowca wymyśl coś sam a nie moje pomysły piszesz.
Mój post Administrator usunął ale to nie znaczy że ty możesz się pchać do tego by zostać autorem mojego pomysłu.

NAJPIERW PRZECZYTAJ DOKŁADNIE WSZYSTKO CHŁOPCZE ZANIM SIĘ WYPOWIESZ W 1 LINCICE NAPISAŁEM ZE TEMAT JUŻ BYŁ :!:

PS
Ten temat nie jest do pisania zażaleń . Tylko do przedyskutowania tego pomysłu.
I nie spamuj tu takim czymś.

Jurassa - 06-03-2010, 17:50

kimero93, powiem Ci tak: To prawda pomysł jest twój, ale nie był on dopracowany.
Shark - 07-03-2010, 12:00

Nie za drogie takie losy? 5 milionów? Wiecznie piszecie o to, że w grze jest nadmiar złota, ale czemu ja nigdy go nie zauważyłem? Czemu 80% graczy na niego nie cierpi? To, że ludzie z topki w expie potrafili wykorzystać dostęp do miast (jak to było na początku z miksami lvl5, teraz z lvl6) i dorobić się fortunki, mamy zrobić loterię tylko do bogaczy? O czym my w ogóle mówimy? Los nie powinien być droższy niż 100k. Sam pomysł nie jest zły, tyle, że wywalenie tego rzekomego nadmiaru nic już nie da, bo to był, o ile pamiętam, ostatni up w tej wersji gry, tak? Więc ceny takie jakie są teraz, utrzymają już się do końca, nie będzie nagłych wyprzedaży najlepszych setów po najniższych cenach, bo niedługo update i i tak wszystko co stare, stanieje.

@down
Wypowiedziałem się na temat samej propozycji. Nie będę czytał 2 stron tematu, bo "a nuż znajdzie się tam jakaś poprawka". Jeśli autorowi zależy na skomentowaniu propki z wszystkimi poprawkami, to niech edytuje pierwszy post.

SaKe - 07-03-2010, 13:18

Shark moze bys doczytal wszystko? Mialyby byc odpowiednie grupy, wiadome jest, ze HL najwiecej losow by kupily i wygraly^^
Marwell Revell - 07-03-2010, 15:08

wiecie jakie macie szanse wprowadzenia tego pomysłu jak w piosence Lady Pank mniej niż zero ... Oooo bo kto by się pozbawił zarabiania pieniędzy więc jak dla mnie temat do zamknięcia ^^
GreeD IslanD - 16-08-2010, 23:53

Tak, pomysl nie jest zly lecz skad takie niskie poziomy skoluja wystarczajaca ilosc G chociaz na jednego marnego losa.
Cortez - 17-08-2010, 17:41

GreeD IslanD napisał/a:
Tak, pomysl nie jest zly lecz skad takie niskie poziomy skoluja wystarczajaca ilosc G chociaz na jednego marnego losa.

Nie padła jeszcze żadna propozycja odnośnie ilości złota dla postaci o
niskim poziomie, więc tą kwestię można poruszyć jak takowa propozycja
się pojawi.

Mnie się pomysł podoba.
Ale jak Sake trafnie zauważył nagroda musi być proporcjonalna do zainwestowanych
środków. Można by też pomyśleć nad limitem w wykupywaniu losów za złoto dla
wszystkich graczy nie zależnie od poziomu, albo kompletnie zignorować loterię na
świecie 3 ...
Nikt nie wspomniał o super pomyśle jaki przed momentem wymyśliłem, więc go opiszę.
Załóżmy że dochodzi do loterii, a limit złota dla poziomów < 20 wynosi max 100k.
Tworze 10 multi (mowa o s3) na które przelewam złoto i kupuje losy bo na niskich
poziomach wyjdzie taniej. Oczywiście nagroda za ten przedział poziomowy byłaby niższa
ale mając kupionych np 1000 losów = 100 mln (1 postać) to powiedziałbym że szanse
miałbym spore. A nie wszyscy by tak mogli, dlatego wspomniałem wcześniej o limicie.

Uważam też aby jakiś % zainwestowanego złota wracał.
Im więcej kupionych losów tym większy zwrot.