|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Kilka propozycji dot. turniejów
Alurab - 20-07-2010, 21:55
Vist0 napisał/a: | Alurab napisał/a:
ale zmniejszał by szansę, że gracz który nie ma pierwszej walki rozda statystki po tym jak dowie się z kim ma następną walkę.
Czyżby o to Ci chodziło? |
Tak, o to mi chodziło
Vist0 napisał/a: | A Ty masz zamiar albo zmienić system walki, jeżeli AI przegra, a jeżeli nie może przegrać, to przecież wychodzi na to samo, bo statystyk nie będzie musiał rozdać, do tego dochodzą darmowe nagrody za zwycięstwo. |
Gracz mógłby przegrać tylko w wypadku nierozdania chociażby kilku punktów w daną obronę i atak. Jeśli by miał zamiar zmienić profesję to by go to trochę osłabiło. Tak samo nie zrobi anty.
Vist0 napisał/a: | do tego dochodzą darmowe nagrody za zwycięstwo. |
Z AI exp i złoto by wypadało, niewiele ale zawsze. Pkt rank pewnie nie
Ta propozycja miałaby chociaż w jakimś stopniu zapobiec nierównym walkom. A jeśli ktoś by przegrał z botem przez to, że nie rozdał statystyk bo chciał zaskoczyć przeciwnika w następnej walce to jego problem.
Coni - 20-07-2010, 21:55
Poza tym dużo nie da ustawienie statystyk na 2 rundę.
Jeżeli Ci chodzi o wysokie lvle to chyba lepiej jest móc ustawić te statystyki, niż spotkać po przegranej "brak przeciwnika" w finale. Oczywiście prawdopodobnie się to nie zdarzy, ale zawsze jakaś szansa jest.
Alurab - 20-07-2010, 21:59
Vist0 napisał/a: | Poza tym dużo nie da ustawienie statystyk na 2 rundę.
Jeżeli Ci chodzi o wysokie lvle to chyba lepiej jest móc ustawić te statystyki, niż spotkać po przegranej "brak przeciwnika" w finale. Oczywiście prawdopodobnie się to nie zdarzy, ale zawsze jakaś szansa jest. |
Na hlvl gdzie jest trzech graczy na dwie rundy raczej da
Coni - 20-07-2010, 22:02
Alurab napisał/a: | Vist0 napisał/a:
Poza tym dużo nie da ustawienie statystyk na 2 rundę.
Jeżeli Ci chodzi o wysokie lvle to chyba lepiej jest móc ustawić te statystyki, niż spotkać po przegranej "brak przeciwnika" w finale. Oczywiście prawdopodobnie się to nie zdarzy, ale zawsze jakaś szansa jest.
Na hlvl gdzie jest trzech graczy na dwie rundy raczej da |
Tak, ale też można się podstawić botowi. Co z tego, że to jego strata, ale finał chyba powinien być jakoś bardziej emocjonujący. Poza tym na HL wystarczy dać w HP, siłę lub magię i powinno się wygrać z botem, jeżeli mówisz, że taki słaby jest, więc tak samo można dorobić statystyki.
Poza tym ustawianie statystyk pod kogoś to też w pewnym rodzaju taktyka.
Alurab - 20-07-2010, 23:01
Sam sobie zaprzeczasz.
Rozdanie statystyk na 5sekund przed walką i zmiana profesji to też taktyka. A czy taka walka jest emocjonująca(i uczciwa) sam oceń
Niedługo tak będzie w każdej grupie. Dla tego prubuję coś wymyślić i to zdusić
Ja, jak i pewnie większość hlvl została przy grze tylko ze względu na turnieje. Ale część już odeszła i niestety nadal odchodzą
Areen - 20-07-2010, 23:04
Nie spodziewaj się tak wielkich zmian do MFO2, więc ja ją ze względu na to skreślam. Pierwsza propozycja jest z kosmosu wzięta, dla mnie to ani większego sensu nie ma, a gracze i tak znajdą wyjście z takiej sytuacji. Po za tym, co wtedy, gdy bot wygra turniej?
Ad. 2 Myślę, że turniejów drużynowych nie będzie. Gdzieś Tomi wspominał, że zaniechał jakiekolwiek zmiany dla mfo2.
Coni - 20-07-2010, 23:20
Alurab napisał/a: | A czy taka walka jest emocjonująca(i uczciwa) sam oceń |
Przynajmniej w ogóle jakaś będzie Areen napisał/a: | Po za tym, co wtedy, gdy bot wygra turniej? |
Też tak na początku to zrozumiałem, ale:
Kod: | Jeśli gracz przegra to do następnej walki przechodzi BRAK PRZECIWNIKA.. |
Lecz tak i tak jest to bezsensu.
Areen - 21-07-2010, 00:02
Vist0 napisał/a: | Areen napisał/a: | Po za tym, co wtedy, gdy bot wygra turniej? |
Też tak na początku to zrozumiałem, ale:
Kod: | Jeśli gracz przegra to do następnej walki przechodzi BRAK PRZECIWNIKA.. |
Lecz tak i tak jest to bezsensu. |
Tak więc totalny bezsens
ADIHC1 - 21-07-2010, 01:18
Chcecie wyeliminować "brak przeciwnika" botem, ale jak gracz przegra to i tak w kolejnej rundzie będzie "brak przeciwnika"? Przeszkadza wam to w pierwszej rundzie, ale już w drugiej przeszkadzać nie będzie? ; >
Alurab - 21-07-2010, 19:22
Skoro propozycje się nie podobają to temat skończony.
Ale przypuszczam, że jeszcze nie raz ten temat będzie powracał
ADIHC1 - 21-07-2010, 19:26
Jak tak bardzo wam nie odpowiada to, że niektórzy nie muszą walczyć w pierwszej rundzie, to niech dobór przeciwników w pary będzie całkowicie losowy i nieograniczony - wtedy najwyżej jedna osoba przejdzie do kolejnej rundy bez walki ; >
Alurab - 21-07-2010, 19:53
ADIHC1 napisał/a: | Jak tak bardzo wam nie odpowiada to, że niektórzy nie muszą walczyć w pierwszej rundzie, to niech dobór przeciwników w pary będzie całkowicie losowy i nieograniczony - wtedy najwyżej jedna osoba przejdzie do kolejnej rundy bez walki ; > |
Ale wtedy w dalszych rundach było by nie równo. Bo co w przypadku gdy w grupie jest 9 osób? 8 walczy, 1 nie. W następnej rundzie jest pięć osób. Dwie odpadają. Zostają trzy. I co dalej?
Lepiej by było gdyby było tak jak jest teraz, ale przeciwnicy byli by dobierani losowo, a nie tak jest teraz po ranku(bo tak chyba jest w pierwszej rundzie gdy w grupie są np. 3 osoby)
ADIHC1 - 21-07-2010, 19:56
Fakt, zapomniałem, że liczba uczestników musi być podzielna przez dwa bez reszty... W takim razie obecne rozwiązanie jest dobre, także nie wiem z czym macie problem (w przypadku botów kończyło by się to tak samo, jak to, co mi umknęło uwadze).
Zamykam.
|
|