|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Nowy sposób kupowania :)
Areen - 30-07-2010, 21:29
ADIHC1 napisał/a: | Sztućce też są nudne, ale wciąż z nich korzystasz, nie szukasz udziwnień - dlaczego? Dlaczego zmieniać coś, co funkcjonuje dobrze? |
Nie zamienię bo nie ma innej alternatywy - złe porównanie.
Interesy powiadasz? Interesy zawsze były skomplikowane i zawsze trzeba się naszukać nim coś znajdziesz.
Kyrstron - 30-07-2010, 21:53
poza tym targ jest dla mnie tragedią bo trzeba czekać 41241 godzin zanim dostanie się przedmiot ;/ i jest lipa z tym że można wystawiać tylko na 1-2-3 dni
powinny być wprowadzone "połówki" czyli po 12h
SaKe - 30-07-2010, 23:30
Kyrstron napisał/a: | 41241 godzin |
A czekales kiedys tyle?
Areen napisał/a: | Interesy powiadasz? Interesy zawsze były skomplikowane i zawsze trzeba się naszukać nim coś znajdziesz. |
W sumie racja. Obecnie trzeba troche pokombinowac, ale i zwykly szarak moze dorobic sie fortunki, wystarczy systematycznosc i spostrzegawczosc. A kombinujac da sie sporoooo zarobic.
Areen - 30-07-2010, 23:37
SaKe napisał/a: | W sumie racja. Obecnie trzeba troche pokombinowac, ale i zwykly szarak moze dorobic sie fortunki, wystarczy systematycznosc i spostrzegawczosc. A kombinujac da sie sporoooo zarobic. |
I tu Sake rozwijasz moją myśl. Chodzi mi bardziej o to by pogłówkować nad grą by dojść do czegoś. Proste klepanie to nie jest to czego oczekuję od MFO3 bo coś takiego mam w oldzie czy MFO2. Tu przydałby się nowy system, coś bardziej z życia wziętego, lub też zapożyczonego z innych gier. I nie mówię tu o tibii czy metinie bo to słabe porównanie. Bardziej chodzi mi o WoW'a
Kyrstron - 31-07-2010, 00:01
Kyrstron napisał/a: | 41241 |
to była forma przenośni
dla dzieci neostrady 41241=superuberhiperdeelay dłuuugo
SaKe - 31-07-2010, 00:21
Kyrstron napisał/a: | dla dzieci neostrady 41241=superuberhiperdeelay dłuuugo |
Kyrstron napisał/a: | poza tym targ jest dla mnie tragedią |
Brawo, fejl?
Areen napisał/a: | I tu Sake rozwijasz moją myśl. Chodzi mi bardziej o to by pogłówkować nad grą by dojść do czegoś. Proste klepanie to nie jest to czego oczekuję od MFO3 bo coś takiego mam w oldzie czy MFO2. Tu przydałby się nowy system, coś bardziej z życia wziętego, lub też zapożyczonego z innych gier. I nie mówię tu o tibii czy metinie bo to słabe porównanie. Bardziej chodzi mi o WoW'a |
Mniejsza o to z jakiej gry, byle trzeba bylo troche pomyslec i sie pobawic.
ADIHC1 - 31-07-2010, 01:16
Areen napisał/a: | Nie zamienię bo nie ma innej alternatywy - złe porównanie. |
A jak myślisz, dlaczego tak jest?
Areen napisał/a: | Interesy powiadasz? Interesy zawsze były skomplikowane i zawsze trzeba się naszukać nim coś znajdziesz. |
W tym właśnie rzecz. Nie komplikujesz procedur, które działają efektywnie tylko dlatego, że są "nudne".
SaKe napisał/a: | W sumie racja. Obecnie trzeba troche pokombinowac, ale i zwykly szarak moze dorobic sie fortunki, wystarczy systematycznosc i spostrzegawczosc. |
Co w tym złego, bo nie rozumiem?
SaKe napisał/a: | A kombinujac da sie sporoooo zarobic. |
Co jest obarczone dodatkowym ryzykiem. Chyba, że czegoś nie zrozumiałem?
Areen napisał/a: | I tu Sake rozwijasz moją myśl. Chodzi mi bardziej o to by pogłówkować nad grą by dojść do czegoś. |
Dalej rozmawiamy o sklepie i o targu? W pierwszym z tych miejsc kupujesz przedmioty po ustalonej cenie, a w drugim licytujesz się o przedmioty - która z tych czynności powinna wymagać więcej, niż 148 IQ?
Areen napisał/a: | Proste klepanie to nie jest to czego oczekuję od MFO3 bo coś takiego mam w oldzie czy MFO2. |
Gdyby iść Twoim tokiem rozumowania, to żadna z gier nie ma sensu, bo sprawdza się do tak banalnych czynności, jak klikanie.
Areen napisał/a: | Tu przydałby się nowy system, coś bardziej z życia wziętego, lub też zapożyczonego z innych gier. |
Z życia wziętego? Proponuję topienie przeciwników podczas handlu w basenie bez drabinek ; >
Areen - 31-07-2010, 01:49
ADIHC1 napisał/a: | A jak myślisz, dlaczego tak jest? |
Ponieważ będziesz jadł kwadratem? No pomyśl, że... nie można do sztućców czegoś lepszego już wymyślić... złe porównanie Adihacz
ADIHC1 napisał/a: | W tym właśnie rzecz. Nie komplikujesz procedur, które działają efektywnie tylko dlatego, że są "nudne". |
Proste czynności są nudne, a ja się trochę "niewygodnie" określiłem. Sęk w tym, że ciągłe klikanie jest nudne.
ADIHC1 napisał/a: | Co jest obarczone dodatkowym ryzykiem. Chyba, że czegoś nie zrozumiałem? |
Bez ryzyka nie ma zarobku - proste.
Cytat: | Dalej rozmawiamy o sklepie i o targu? W pierwszym z tych miejsc kupujesz przedmioty po ustalonej cenie, a w drugim licytujesz się o przedmioty - która z tych czynności powinna wymagać więcej, niż 148 IQ? |
Zawyżyłeś próg. Powinna wymagać więcej niż 60 IQ, bo na ten moment wszystko ograniczone jest do klikania.
ADIHC1 napisał/a: | Gdyby iść Twoim tokiem rozumowania, to żadna z gier nie ma sensu, bo sprawdza się do tak banalnych czynności, jak klikanie. |
Mówisz o podstawowej czynności ale ciąg zdarzeń jakie można wywołać jest inny i znacznie dłuższy. W MFO to klik i jest.
ADIHC1 napisał/a: | Z życia wziętego? Proponuję topienie przeciwników podczas handlu w basenie bez drabinek ; > |
Zabronił ktoś? ;o
ADIHC1 - 31-07-2010, 19:32
Areen napisał/a: | Ponieważ będziesz jadł kwadratem? No pomyśl, że... nie można do sztućców czegoś lepszego już wymyślić... złe porównanie Adihacz |
No widzisz, a Ty właśnie chcesz zrobić "kwadrat" mimo, że istniejące już rozwiązanie jest po prostu dobre.
Areen napisał/a: | Proste czynności są nudne, a ja się trochę "niewygodnie" określiłem. Sęk w tym, że ciągłe klikanie jest nudne. |
Przecież wszystko sprowadza się do klikania.
Areen napisał/a: | Bez ryzyka nie ma zarobku - proste. |
Co Ty nie powiesz... Mam zacząć wymieniać osoby, które uczciwie dorobiły się topu w złocie? Można bez niczyjej pomocy i ryzykowania karą zarabiać porządnie.
Areen napisał/a: | Zawyżyłeś próg. Powinna wymagać więcej niż 60 IQ, bo na ten moment wszystko ograniczone jest do klikania. |
No proszę Cię, co w kupowaniu przedmiotów w sklepie lub kupowaniu ich tanio i sprzedawaniu drożej na targu miałoby być trudnego? I czy dodatnie losowych cen u kupców zwiększy jednocześnie wymagania co do inteligencji gracza? Zaczynam się gubić... czy my aby na pewno wciąż rozmawiamy o tym samym?
Areen napisał/a: | Mówisz o podstawowej czynności ale ciąg zdarzeń jakie można wywołać jest inny i znacznie dłuższy. W MFO to klik i jest. |
A w jakiej innej grze kupowanie przedmiotów wymaga innych czynności, niż zaznaczenia przedmiotu i kliknięcia "kup"?
Misiopysio - 01-08-2010, 01:03
przekombinowujesz, pomysł dobry dla handlarzy obkupia sie a poxniej bedą windować ceny po zmianie i tyle.
Kupię sobie w sklepie 50 krótkich mieczy i mam towaru na 3 miesiace.
pozdrawiam
Falkur - 07-08-2010, 23:48
kozackie, jestem za, doda to smaczku^^
ktustam - 08-08-2010, 14:19
Ja pamiętam, że b ył to jeden z moich cichych planów na m,fo3 w mojej fabule było właśnie tak, że kupiec NPC.
P.S.Moja fabula opiera się na walce z Shivą która próbuje zamrozić świat
arbecaite - 11-08-2010, 14:09
Nie jestem zwolennikiem ulepszania czegoś, co jeszcze nie istnieje (mam na myśli MFO3). Proponowałbym poczekać na premierę, zobaczyć jak trzecia wersja się prezentuje, a nóż widelec nas admin zaskoczy jakimś błyskotliwym rozwiązaniem - jeśli nie, wtedy 'kombinować' i 'proponować'.
Pozdrawiam, arbecaite.
atlic - 30-04-2011, 19:34
jestem na tak i na nie na tak bo byłoby fajniej,lepiej a na nie:wyobraźcie sobie ile czasu by się chodziło po targach
|
|