My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Skrypt

ADIHC1 - 13-03-2011, 19:32

MrDamian napisał/a:
więc jestem słaby na pvp ale dobry na PvE ?

Po prostu graj i ucz się na błędach. Nie wiem dlaczego zawracasz sobie tym głowę. Każdy kiedyś zaczynał, każdy był na początku słaby.

Jest parę ogólnych zasad, których warto się początkowo trzymać - do reszty z czasem dojdziesz sam. Ilość HP powinna być uzależniona od dostępnych możliwości leczenia. Od 15lv dostępne będziesz miał mikstury lv2 - powinieneś mieć tyle HP, żeby jak najmniej "marnować" z tego, ile leczy mikstura, i na tyle obrony, żeby mikstura lv1 leczyła niewiele mniej, niż obrażenia, jakie otrzymujesz. Ataku powinieneś mieć na tyle, żeby zabierać przeciwnikowi przynajmniej połowę HP (a w przypadku PvE dążyć do zabijania potworów jednym ciosem). W skryptach powinieneś korzystać z "procent HP" zamiast "ilość HP" i w przypadku PvP, ze względu na rozbieżności ciosów, powinno to być "HP < 55%".

I pamiętaj, że statystyki są nic nie warte, jeśli nie masz dobrego ekwipunku (również gemów - początkowo najlepiej komplet HP Plusów).

MrDamian - 13-03-2011, 20:06

jak narazie mam gem wytrzymałości i czekam aż na targu będzie gem hp+
będę grał dalej i tak za nie cały miesiąc będę musiał nowe konto zrobić bo będzie MFO3

costamto - 13-03-2011, 20:15

W zasadzie to w tym temacie chcesz tylko, abyśmy zrobili wszystko za Ciebie, krok po kroczku, zamiast sam dojść do tego.Uwierz mi, jak zrobisz sam, to satysfakcja bedzie wielka.Sam na 90 lvlu dostałem od kolegi możliwość, aby mi przekazał konto 154 lvl.Ja sam na początku źle rozdawałem staty, przez co procent moich wygranych walk PvP był bliski 0.Jakieś sobie z tego po 50 lvlu yszedłem, a ta propozycja była wyjątkowo ciekawa...Odmowilem dla tej satysfakcji, że sam siebie doprowadziłem do tego poziomu. Nikt mnie nie uczył jak co robić, nikogo nie prosiłem, abhy mi całą postać zrobili, co prawda raz zajrzałem na tym 50 lvlum i zajarzyłem co robię źle.A była to wiadomość nie typu co dokładnie mam zrobić?, tylko czego nie powinno się robić? Radź sobie sam.