My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - admin zablokuj moje kontazywcem mnie okradli ale nie wiem

Bicek - 27-03-2011, 13:17

Napisz mu tu na forum prywatną wiadomość . Wiadomo że na mfo2 mniej siedzi , bo robi mfo3 .
mchmrz - 27-03-2011, 13:26

dzieki za pomoc juz napisalem pw do admina moze odblokuje moje konta i bede ozywiony :)
Areen - 27-03-2011, 13:58

I po co aż tak pomagacie idiotom? Nie dość, że wszystko jest czarno na białym w regulaminie, to chyba człowiek sam powinien wiedzieć, żeby się odpowiednio zabezpieczyć... na Boga -.-
mchmrz - 27-03-2011, 14:09

moze admin sie ulituje i przywruci konta co co bede robil juz na 1s gram chyba ze 2-3lata a na 2s gram okm18 miechow nie chcialoby mi sie grac od poczatku admin moze usunac wszystkie postacie na 3s ale niech zostawi na 1-2s to taka prosba kazdemy moglo by sie to przytrafis jesli slabo zna sie na kompie ..a co do regulaminu 95% graczy nawet nie wie co jest tam napisane ja czytalem ale nie caly ale to chyba ze 2 lata temu..
mam nadzieje ze bedzie wyrozumialy

[ Dodano: 27-03-2011, 14:11 ]
ja nie idiota:)

[ Dodano: 27-03-2011, 14:30 ]
kareza multi dostane jesli zglosilem do gm ze utworzylem konto oddajcie postac mchmrz na 1i 2s bo tak to nie mam jak porozumiewac sie z gmi adminami

[ Dodano: 27-03-2011, 14:30 ]
kareza multi dostane jesli zglosilem do gm ze utworzylem konto oddajcie postac mchmrz na 1i 2s bo tak to nie mam jak porozumiewac sie z gmi adminami

Areen - 27-03-2011, 15:00

Nie trzeba mieć nie wiadomo jakiej wiedzy o komputerach by mieć elementarną wiedzę na temat bezpieczeństwa, jakiegokolwiek...
Cortez - 27-03-2011, 16:23

Ja proponuje abyś założył znów nową pocztę, chyba że ta którą podałeś
do publicznej wiadomości została przez Ciebie odpowiednio zabezpieczona.

- hasło, długie, trudne (znaki specjalne cyfry itd)
(masz wskaźnik podany o trudności hasła - sugerowane bardzo silne!)
- przypomnienie hasła poprzez SMS
- ustawienie własnego pytania i trudnej odpowiedzi na nie

Jeśli tego nie zrobiłeś to powinieneś (jest na wp taka możliwość).

Opis utracenia dostępu do postaci i poczty opisany przez Ciebie ma sens,
nawet w tak mało zrozumiałej formie, jeśli podałeś prawidłowego delikwenta
odpowiedzialnego za tą sytuację to teraz wystarczy tylko sprawdzić jego IP
i porównać do tych jakie zanotowano na Twoim postaciach.

Dziwie się bardzo, że przy tylu dobrych postaciach połasiłeś się na następne
kompletnie Ci nie potrzebne. W dodatku dokumentnie zawaliłeś sprawę
w kwestii bezpieczeństwa. Nikt nie wymaga abyś stosował wielce wygórowane
sposoby, ale chociaż wypadałoby znać podstawy!!!

Za całą sytuację jesteś odpowiedzialny sam, dobrze że się chociaż do tego przyznałeś,
miejmy nadzieję że na tym koniec i na przyszłość wyciągniesz stosowną naukę ...

ADIHC1 - 27-03-2011, 17:03

mchmrz napisał/a:
dostane zwrot mfow po wyjasnienu sprawy z kontami bo ktos urzadza sobie na moje mfy turnieje i zmienia nick

http://www.my-fantasy.net/start2/regulamin.php
Cytat:
§5
Użytkownik jest odpowiedzialny za wszystko, co dzieje się z jego kontem.
Pamiętaj, że Administrator lub Game Master nigdy nie poprosi Cię o hasło do Twojego konta. Jeśli ktoś prosi Cię o jego podanie, jest to prawdopodobnie próba kradzieży konta. Jeśli zapisujesz hasło na komputerze, musisz liczyć się z tym, że może ono zostać skradzione w wyniku działań hakerów. Administrator nie ponosi odpowiedzialności za skutki włamania na konto gracza.

mchmrz napisał/a:
jak moge odzyskac swoje kontra teraz?

Po tym
mchmrz napisał/a:
WIEM W JAKI SPOSOB ZABRALI MI KONTA POPROSTU ZIOMEK DAL MI POSTAC NA 3S BO PISAL ZE NIE BEDZIE GRAL JUZ A SZKODA MU KASOWAC ZMIENILEM HASLO I ADRES ALE ADRES JEST NIEAKTYWNY PRZEZ 14 DNI ZALOGOWAL SIE NA TEJ POSTACI CO MI DAL AEL HASLO BYLO ZMIENIONE WZIOL WYSSLAL ZAPOMNIALEM DOSTAL HASLO ALE HASLO BYLO TAKIE SAME JAK NA INNYCH POSTACIACH

pewnie wcale.

VaanDee i Mapemy proponuję pozostawić te konta zablokowane. I oczywiście ubić włamywacza ; >

Cortez - 27-03-2011, 18:16

Konta na obu światach moderowanych należy odzyskać bo jednak
nie odgrywały one kluczowej roli, a jedynie zostały utracone.
Z resztą jak sam pokrzywdzony stwierdził zależy mu właśnie na
tych postaciach.

Nie uważam też aby karą obarczać wszystkie multi na świecie 3,
przynajmniej jedno konto z nich. Wykorzystane punkty MF przez
włamywacza to już spora strata.

W kwestii kont na s3 oraz ukaranie winnego to już spoczywa w
Waszych rękach.

mchmrz - 27-03-2011, 19:48

26.03.2011, 16:28:1 Zmiana profilu nick: mchmrz ->BastI Usługa zmiany nick'a.
bede musial grac na nowym nicku czy na stary zostane przywrucony ??? bo wole swoj stary nick mchmrz kazdy ze znajomych mnie zna wiec...to tylko pytanko jesli odzyskam konta

milolic - 27-03-2011, 21:25

mchmrz ty jestes koles wystarczy ze admin ci zmieni email :D i znowu za pare h nie bedziesz mial kont ;) :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
xxlulxx - 28-03-2011, 19:14

mchmrz to jest jakas paranoja co ty piszesz!!!
mchmrz - 29-03-2011, 19:21

konto odzyskane ale czekam jak vaandee zdjmie bolokade z konta :) dziekuje za przychylnosc admina
xxlulxx - 29-03-2011, 19:37

Drogi mchmrz!

W poprzednim temacie GM Michul bardzo krótko i zwięźle się wypowiedział :) Więc także polecam na przyszłość nie podawania hasła do konta. A co do pkt rankingowych, złota i pkt MF to niestety nie do odzyskania według mnie.

Cortez - 29-03-2011, 20:06

xxlulxx napisał/a:

W poprzednim temacie GM Michul bardzo krótko i zwięźle się wypowiedział :) Więc także polecam na przyszłość nie podawania hasła do konta.

- temat już można zamknąć.
- mchmrz nie podał nikomu hasła :roll: , zostało ono przejęte.