My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Światy S2 i S1

michol11 - 22-05-2011, 10:34

Czyli, najlepszym rozwiązaniem jest, stworzenie jednego świata dla wszystkich. Co z tego, że mamy te 3 światy, jak i tak online na nich jest po 70-80 osób?
Gdyby połączyć 3 światy ( nie wiem czy istnieje taka możliwość techniczna) to by było to o wiele lepsze ;] Nie narzekalibyśmy bynajmniej na łup na polach, walki itp... ;] W turkach znów by uczestniczyło więcej graczy - jednym słowem gra stała by się o wiele ciekawsza.

Ps. Ja zawsze byłem zwolennikiem tego by przywrócić exp za walki +/- z czasów gdy go dostawaliśmy o wiele, wiele więcej.

Rencar - 22-05-2011, 10:43

Tak, to prawda, najlepsza opcja w tej chwili dla mfo2 to usuniecie obecnych swiatow i zrobienie jednego, nowego :) tylko oczywiscie wielu topowcow sie na to nie zgodzi, bo juz maja ranking i wiekszosc z nich ma swiadomosc, ze juz by nie potrafili tego wbic :) wiec to nie przejdzie :)
Chaos - 22-05-2011, 11:18

@up 2up
Już wiele było takich tematów na forum.
Admin pisał że jest to bardzo trudne do zrobienia.

Ale oczywiście jestem za.
Bo wtedy na mfo grało by znowu 200+ppl.
Normalnie jak za starych czasów xD

@topic
Popieram wybór nowych GM.
Może by zrobić jakąś new rekrutacje?
Na pewno znajdzie się kilku odpowiednich i godnych zaufania kandydatów.

kasta - 22-05-2011, 14:03

zrobienie jednego świata jest takim sobie pomysłem. Powód jest np taki ze wielu graczy ma na s1 jak i s2 duże lvl i dużo eq golda i rang. A także mf za wygrane turki.

A nowy gm-em powinna nie tylko zostać osoba która ma zaufanie itp ale także która jest najczęście onlain . Pozatym moim zdaniem adminowie nie maja rozeznania w graczach kto jest zaufany a kto nie. Najlepszym rozwiązaniem by było gdy Ci gm-owie którzy są teraz online zaproponowali admina nowe kandydatury nowych gm-ow jeśli oni wgl maja zostać.

Vego1213 - 22-05-2011, 16:15

kasta jak zwykle kopalnia dobrych pomysłów :)
Co do połączenia światów bez szans zbyt dużo sprzeciwów by było ze strony graczy i ze strony technicznej raczej trudne do wykonania

kasta - 22-05-2011, 16:42

i co z tego ze pomysły mam jak nic mi i wam po tym .
Tak samo czaszki powinny wrócić. I czasem dawać jakiejś świerzosci do gry. Np mam taki pomysl żeby w turniejach można wygrywać jakieś new eq i żeby je wymyślec. I można by zrobic tak ze co miesiąc inne ale co rok by się powtarzalo. Ja wiem ze jest mikołaj itp ale to by dalo coś nowego :) wiem oczywiście ze to by zajęło dużo czasu tak jak i wymyślenie eq . Rozumiem ze adminowie maja swoje życie prywatne ale moglibyście o nas trochę pamiętać :)

p.s. Poprzednio popelnilem błąd w mojej wypowiedź tam powinno być do adminow a nie admina

WeeDu - 22-05-2011, 17:31

To nie jest zły pomysł tylko idiotyczny. Jedynym rozwiązaniem jest to zatrudnienie nowych GM-ów myślę że ktoś odpowiedni by się znalazł.
ADIHC1 - 22-05-2011, 17:41

kasta napisał/a:
moim zdaniem wolny rynek na s1 i s2 to jest zły pomysl wtedy bd już zupełne dno i i zrobi się jeden wielki świat 3.

Jakoś w MFO3 nie stanowi to żadnego problemu.
kasta napisał/a:
Wybór nowego gm-a nie zajmuje raczej tak długo czasu i nic nie kosztuj a wręcz można zyskać tym ze bd więcej graczy itp.

Jeśli jakimś cudem znajdą się odpowiedni kandydaci, to najprawdopodobniej w pierwszej kolejności zasilą skład GM-ów MFO3. Choć z drugiej strony, wcześniejsze przetestowanie ich w MFO2, pewnie jest jakimś rozwiązaniem z korzyścią dla obu wersji gry.
michol11 napisał/a:
Czyli, najlepszym rozwiązaniem jest, stworzenie jednego świata dla wszystkich. Co z tego, że mamy te 3 światy, jak i tak online na nich jest po 70-80 osób?
Gdyby połączyć 3 światy ( nie wiem czy istnieje taka możliwość techniczna) to by było to o wiele lepsze ;]

Ciekawe jak zareagowaliby gracze na wiadomość dorzucenia im do rankingu graczy z W3, gdzie ranking liczony jest w setkach tysięcy, a w złocie też większość jest znacznie bogatsza. Poza tym, nastarcza to wiele innych komplikacji - naprawdę, nie ma co robić sobie nadziei na realizację tego pomysłu.

MFO2 czeka ten sam los co MFO1.

kasta - 22-05-2011, 17:41

to tego trzeba by duzo pracy i pomyslow i miec duza wyobraznie :P

[ Dodano: 22-05-2011, 17:44 ]
ADI ty jestes widze bardzo za MFO3 i jestes za tym zeby w pewnym sensie upadlo. ale jest duzo graczy ktorym wresja 3 nie podeszla i wola MFO2 i chce w niej spedzac mile chwile i sie odprezac. ;)

[ Dodano: 22-05-2011, 21:04 ]
czytajac sobie wszystkie nasze wypowiedzi natknalem sie na to ze jak zostanie uwolniony targ to tutaj stanie sie zupelne dno.
jedenym moim zdaniem i najlepszym bd wytypowanie nowych kilku GM-ow ktorzy by sie zajmowali tylko i wylacznie MFO2 ;)

michol11 - 23-05-2011, 13:53

ADIHC1 napisał/a:

Ciekawe jak zareagowaliby gracze na wiadomość dorzucenia im do rankingu graczy z W3, gdzie ranking liczony jest w setkach tysięcy, a w złocie też większość jest znacznie bogatsza

Więc W3 niech zostanie, a dorzucić graczy z s2 do s1 lub na odwrót - wiem, że to jest trudne, ale jednak mfo3 a mfo2 różnią sie zbyt bardzo by ludzie tak po prostu przestali grac w te 2 .

Ashiro - 23-05-2011, 13:58

A co z kontami jednego gracza jeśli ma na każdym świecie postać/cie? Wtedy będzie to multi.
kasta - 23-05-2011, 14:25

boze ludzie takie cos jak polaczenie swiatow jest zlym pomyslem. ludzie maja konto na s1 i s2 i nie bd jednego kasowac. tutaj trzeba dac czegos nowego i nowej swiezosci do gry by gracze powrocili do gry.
ShOkEr - 23-05-2011, 15:04

Witam,

Moze ja sie wypowiem.Gram w mfo ponad 3 lata i z tego co zauwazylem gra rok po roku cieszy sie coraz mniejsza popularnoscia.Jaki tego powod?Na pewno taki, ze GM'i nie interesuja sie juz prawie wcale tym co sie dzieje w grze.Nie potrafia przypilnowac aukcji na targu, ktore od jakiegos czasu wygladaja skandalicznie, gracze przelewaja pieniadze w rozny sposob.Najlepsze jest to, ze te aukcje sa zglaszane przez graczy a i tak dalej nie widac reakcji szanownych panow GM.
A jak juz ktos trafnie zauwazyl, ze ten piekny napis "nowi gracze dzisiaj xxx" to w wiekszosci sa multi-konta.Na pewno vMFO3 jest przyczyna tego co sie dzieje w vMFO2.Gdyz z powodu wejscia vMFO3 zainteresowanie GM wersja vMFO2 spadlo praktycznie do zera.Wiadomo jak w kazdej grze nastepuja jakies zmiany wiec zwalanie wszystekiego na vMFO3 jest idiotyzmem.Najlepszym wyjsciem byloby przyjecia nowych ludzi na stanowisko GM, ludzi, ktorzy byliby przynajmniej na tyle odpowiedzialni, ze poswieciliby te dwie godzinki dziennie na sprawdzenie aukcji na targu i nalozenie kar "bluzgacza", "spamerow", ktorych jest mnostwo w tej grze.Jezeli chodzi o jakas kandydature na stanowisko GM, to jednym z najlepszych graczy na to stanowisko jest gracz - kasta, jest on odpowiedzialny, pomocny dla innych i doskonale zna regulamin.To moj typ oczywiscie ja moge tylko wyrazic swoje zdanie.
Co do polaczenia swiatow to jest bezsens, ktory nie przejdzie bo skasowanie postaci, zeby gracze zaczynali od nowa to tylko powod, zeby calkiem zakonczyc gre a nie zaczynac od nowa.
To tyle ode mnie.

Pozdrawiam ShOkEr

Night Crawler - 23-05-2011, 15:43

Zrozumcie że era mf2 się skończyła i nie ma sensu prowadzić jej dalej dla garstki osób które nie potrafią się przestawić na mf3. Jedyne na co możecie liczyć to wprowadzenie paru nowych gmów na jakiś czas, nic więcej. Dni v2 są policzone i prędzej czy później upadnie tak jak OLD, po co reanimować trupa na siłę i odwlekać to co nieuniknione?
kasta - 23-05-2011, 15:51

i przez to tylko adminowie straca a nie zyskaja .

jakby pracowali przy mfo2 i mfo 3 mieliby duzo wiekszy zarobek

[ Dodano: 23-05-2011, 15:52 ]
a jesli maja byc ci nowi gm-owie to niech zostane wybrani. a nie od kilku tygodni jest o tym mowa ale nic z tym sie nie robi ;/