|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Komisja w sprawach pracy GM'a.
ADIHC1 - 08-02-2012, 00:29
Bliżej nieokreślone statystyki prawdopodobnie są prowadzone. Z ich udostępnieniem jest jeden problem: dla gracza nieaktywny czy mało aktywny GM jest "zły", dla administracji to wciąż jest "dobry" GM (czyt. lepszy taki GM, niż żaden).
Przez forum GM, dawno temu, przeszła propozycja bodajże dislike, która proponowała coś wręcz przeciwnego. Możliwość ukrycia statusu online GM tak, żeby w spokoju można było zająć się zgłoszeniami/zażaleniami. Większość wiadomości otrzymywanych przez GM to "spam" (poczynając bluzgów, przez zażalenia do zamkniętych zażaleń, po zwykłe rozmowy). Swego czasu któryś GM prowadził statystyki PW, opcja wyłączenia wiadomości na kontach GM była brana pod uwagę nawet na poważnie.
Jeszcze wracając do sprawdzania GM po tym, jak już ich kandydatura zostaje zaakceptowana. To nie jest tak, że GM potem może robić co mu się podoba i nikt tego nie zauważy. Nie jest tak, że wszyscy ze wszystkimi się lubią czy wszyscy ze wszystkimi się zgadzają. W ogólnym rozrachunku wszyscy sprawdzają wszystkich i dzięki temu prędzej czy później różne incydenty wychodzą na światło dzienne. Wielu GM straciło swój panel za zaniedbania czy udostępnianie go innym osobom. Byli tez GM, którzy tracili uprawnienia ze względu na nieodpowiednie zachowanie.
To, ze na forum jeden czy drugi gracz narzeka na tego czy tamtego GM, nie znaczy, że ten GM rzeczywiście zrobił coś źle. Przykładem niech będą ostatnie tego typu tematy na forum. Tego typu tematy nie pozostają niepostrzeżone, te przypadki są sprawdzane (często choćby z ciekawości) przez innych GM - jeśli inny GM nie podważa nałożonej kary, kara została nałożona prawidłowo, bez względu na to, ile taki temat ma stron i ile osób jest oburzonych (mimo, że nie zna szczegółów sprawy).
Recent - 08-02-2012, 16:17
mam przez to rozumieć że gracz to niewolnik i należy go sprawdzać na każdym kroku ? jakby było tak świetnie jak mówisz to żaden GM nie dostałby kopa
Boise - 08-02-2012, 17:05
Sorka że Tu Napiszę Ale Tomi Odpisać na pw to nie jest taka dużo sprawa .
Jesteś często.Już parę razy od wysłania mojej wiadomości a nie odpisujesz.
A co do tematu dobrzej by było jak raz ma miesiąc bo takie coś powstało i ludzie by opisywali,tylko żaden Gm,admin na takie coś nie pójdzie.
Chaos - 08-02-2012, 17:12
Ja swoją karę dostałem niesprawiedliwie.
No ale cóż nie będę się kłócił, bo z władzą i tak nie wygram...
Za kilka miesięcy jak zmienię moje miejsce zamieszkania to wrócę do gry.
(ponieważ wtedy Ja i brat będziemy mieli różne IP, więc benerit nie będzie się już pluł o multi )
Recent - 08-02-2012, 17:12
Nie róbmy z gm ów bogów gdyby nie my to oni by tu nie mieli czego robić
Chaos - 08-02-2012, 17:13
Recent napisał/a: | Nie róbmy z gm ów bogów gdyby nie my to oni by tu nie mieli czego robić |
Dokładnie
Boise - 08-02-2012, 18:23
Chaos też miałem niesprawiedliwą kare ,ale co zrobić.
Coni - 08-02-2012, 18:26
A skąd Ty wiesz, że miał niesprawiedliwą?
On dostał nawet szansę, której nie wykorzystał.
Do tego Ty jako użytkownik nie masz dostępu do logów gracza itd, a GM ma, lecz ze swojej pracy graczom się nie musi tłumaczyć, wystarczy, że administracja go sprawdza.
Boise - 08-02-2012, 18:28
Wiem ,wiem.
z tego co mówił to "niesprawiedliwa".
Chociaż dla mnie ta sprawa jest skomplikowana.
ADIHC1 - 08-02-2012, 18:42
No tak, znowu "niesprawiedliwie ukarani" wtrącają swoje pięć groszy i robi się off-topic.
Cytat: | jakby było tak świetnie jak mówisz to żaden GM nie dostałby kopa |
Jak byłoby tak źle, jak piszesz, ci GM dalej pełniliby swoje funkcje ;)
And on that bombshell… zamykam ;)
|
|