My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Świat 4 . Po Co?!

ADIHC1 - 29-04-2013, 17:07

Nie bez powodu ;)

Podobnie jest z "cyklicznymi" serwerami. Nowi gracze mogą regularnie rejestrować się i nie martwić się o wiek serwera, bo co jakiś czas jest resetowany (to tak a propos serwera PvP).

Venomlist - 02-05-2013, 13:26

Połączyć, albo zastawić tak jak jest. Żadnego usuwania sobie nie życzę :) Jeżeli wybieramy pierwszą opcję, to proponuję możliwie szybko podjąć jakieś działania.
ManiakMFo - 03-05-2013, 13:34

Po co Ankieta?
Jeden powie po co ten 4ś jak ja tam jestem słaby, nie poszło mi. A tych jest o wiele więcej którzy
powiedzą, no tak oni chcą zamykać ja wpakowałem w to X MF, wiec jestem na nie...A takowych graczy jest o wiele mniej ;)

Kreate - 04-05-2013, 18:24

Generalnie wam powiem, iż tworzenie nowych serwerów tego samego typu co świat 1 i świat 2 jest bezsensu. Wydaję mi się również, że ciekawym i świeżym pomysłem był świat 5. Również można zastanowić się nad stworzeniem nowego świata o kompletnie nowych zasadach, jednakowoż podobnego do świata 3. Jak to miałoby wyglądać? A no dla przykładu, świat moderowanym by nie był, ekwipunek oraz gemy tudzież inne ciekawe bronie byłby bez limitu levlowego. Dlaczego? A żeby uatrakcyjnić rozgrywkę :) . Coś co nie jest wałkowaniem czegoś bez sensu i ciągle tak samo. Wydaję się to co zaproponowałem pewnie prostą rzeczą, jednakże wystarczy tylko usprawnić taki system, dodać coś jeszcze. A pal licho, może ściągnie to graczy i znów będzie jak przed dobrymi 4/5 laty gdy na św 2/3 było po 300-400 graczy online.

Pozdrawiam.

chadrian - 08-06-2013, 13:06

Tomi napisał/a:
Gracze chcieli - zrobiliśmy, zagrożenia z tego wynikające były znane.
Obecnie możemy jedynie zapytać graczy czy chcą się połączyć z serwerem 1+2.

odświeżam temat, będzie jakiś ruch w tym kierunku? Chociażby ankieta aby się zorientować co myślą gracze, którzy nie udzielają się na forum.

DragonReds - 08-06-2013, 14:46

Nie jestem w 100% zorientowany jak się połączyły światy ale to nie ważne, domyślam się że przez głosowanie itp. Ale i tak nie chce nawiązywać do tego za bardzo, dlaczego ludzie coś chcą a potem piszą po jakimś czasie na forum że to jednak jest bez sensu i proszą administracje o zmienienie tego... ? Zastanówcie się co chcecie...
chadrian - 08-06-2013, 15:18

DragonReds napisał/a:
Nie jestem w 100% zorientowany jak się połączyły światy ale to nie ważne, domyślam się że przez głosowanie itp. Ale i tak nie chce nawiązywać do tego za bardzo, dlaczego ludzie coś chcą a potem piszą po jakimś czasie na forum że to jednak jest bez sensu i proszą administracje o zmienienie tego... ? Zastanówcie się co chcecie...

Z tego co pamiętam św 2 i 4 powstał aby odciążyć serwer świata 1. Po jakimś czasie graczy zaczęło ubywać dlatego zostały połączone światy 1 z 2 aby było więcej aktywnych graczy. Świat 4 od dawna ma mizerną aktywność, dlatego w tych czasach ( po powstaniu św. pvp, który zabrał ostatki graczy) wyszedłem z pomysłem aby połączyć światy modernowane w 1 aby wszyscy gracze byli na jednym świecie

DragonReds - 08-06-2013, 16:56

Nie taki zły pomysł :D Handel w grze by się rozwinął ;)
Fisz - 08-06-2013, 23:01

Przyczepiliście się do tego świata, w czym on przeszkadza? (chodzi mi o graczy)
Narzekacie na liczbę graczy to tam nie grajcie. Dla mnie jest tam łatwiej zdobyć wszystko niż na 1+2. Nawet głupie mikstury regeneracji, gdzie na 1+2 10 minut po wystawieniu już jest osiągnięty limit..

Połączenie jest idiotycznym pomysłem, a zamknięcie byłoby całkowicie nie fair w stosunku do graczy, którzy coś osiągnęli na tym świecie.

szybcior987 - 09-06-2013, 09:10

Fisz napisał/a:
Przyczepiliście się do tego świata, w czym on przeszkadza? (chodzi mi o graczy)
Narzekacie na liczbę graczy to tam nie grajcie. Dla mnie jest tam łatwiej zdobyć wszystko niż na 1+2. Nawet głupie mikstury regeneracji, gdzie na 1+2 10 minut po wystawieniu już jest osiągnięty limit..

Połączenie jest idiotycznym pomysłem, a zamknięcie byłoby całkowicie nie fair w stosunku do graczy, którzy coś osiągnęli na tym świecie.

Dobrze mówisz. Zwracam uwagę na ten kawałek:
Cytat:

I chodzi mi tu o to, że gdybyście zamknęli świat 4 to gracze, którzy mają po 20k ranq na 100% by wam tego nie darowali. Dlaczego? Po co było by im bić rok duży lvl i wysoką ilość ranq jak zaraz ktoś zamknie server?

Jako osoba, która coś osiągnęła na świecie 4 myślę, że najlepszym wyjściem byłoby połączenie wszystkich światów moderowanych;)
Jedynym problemem byłby fakt, że niektórzy mieliby po 3 postacie na serwerze.
Rozwiązaniem tego problemu byłoby np. dopuszczenie każdemu graczowi posiadanie 3 postaci przy czym zabroniona byłaby jakakolwiek współpraca między nimi. Chyba, że przypadkowa np. podczas walk na turniejach comiesięcznych.
Podsumowując: jestem jak najbardziej za połączeniem światów moderowanych. Byłyby 3 rodzaje światów: moderowany, niemoderowany i PVP.

TrzyStu - 10-06-2013, 16:10

po 3 postacie na jednym świecie to lekkie przegięcie :D

a masz jakieś inne sprawiedliwe rozwiązanie? a niektórzy by mieli po 3 postacie na jednym świecie:| to by było nieuczciwe wobec tych co mają jedną lub 2
DirXo - 10-06-2013, 23:36

po połączeniu było by więcej osób do walki w przedziale ; )

ciekawe czy admini zajmą się tym pomysłem ;)