|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Bitcoin
Antybristler - 07-12-2013, 12:58
Weźcie już nie marudźcie. Ciągle się coś dla Was kilku płaczków robi, dzięki czemu o Devos w MFO3 mogę sobie tylko pomarzyć.
Nie podoba się to nie grać.
Anonymous - 07-12-2013, 13:11
Antybristler napisał/a: | Weźcie już nie marudźcie. Ciągle się coś dla Was kilku płaczków robi, dzięki czemu o Devos w MFO3 mogę sobie tylko pomarzyć.
Nie podoba się to nie grać. |
No właśnie, nie podoba się to nie graj
Night Crawler - 07-12-2013, 13:22
Antybristler napisał/a: | Weźcie już nie marudźcie. Ciągle się coś dla Was kilku płaczków robi, dzięki czemu o Devos w MFO3 mogę sobie tylko pomarzyć.
Powiedział największy płaczek w historii My Fantasy.
Antybristler - 07-12-2013, 13:26
Tylko jest taka subtelna różnica, że MFO2 jest już ukończone i nie powinno już się nic w nim robić, a wychodzi na to, że to ciągle Wy coś macie kosztem czasu, który powinien być przeznaczony na trzecią część gry.
Night Crawler - 07-12-2013, 13:31
Antybristler napisał/a: | Tylko jest taka subtelna różnica, że MFO2 jest już ukończone i nie powinno już się nic w nim robić, a wychodzi na to, że to ciągle Wy coś macie kosztem czasu, który powinien być przeznaczony na trzecią część gry. |
Pozwól adminów samym decydować co robią i kiedy i nie rość sobie prawa do dyktowania innym co mają robić. Rozpłacz się teraz, a jeżeli ci sie nie podoba obecna sytuacja to zgodnie z własną propozycją: przestań grać. Cóż za egocentryzm, cóż za hipokrytyzm przez ciebie płaczku przemawia. Rozumiem ze to już desperacja związana z niemożnością wejścia do upragnionego Devos, ale zluzuj gacie bo cię nosi.
Groszek - 07-12-2013, 13:45
Night Crawler, ale on za to płakanie dostanie pewnie kolejną nagrodę.
Za rozpowiadanie informacji testowych i jego ciągłych próśb oraz płaczu do gry został wprowadzony outfit przypominający jego śmiesznego ludzika.
Potem za ciągłe płacze, które jak ktoś upomniał przeobrażały się w prowokację oraz po części za kilka banów otrzymał moderatora. Potem za bana w grze został przywrócony mu tester.
Myślę, że tym razem może załapie się na GM'a.
A Devos? Mam nadzieję, że nie wprowadzą.
Pozdrawiam
Provus - 07-12-2013, 14:11
Czy możesz już po prostu nic nie pisać?
Tomi - 07-12-2013, 21:12
Aby mogła być nagroda ok. 500zł, to jakieś 500 osób musiało by się zapisać i zapłacić wpisowe 10MF. SMS 3,69zł = 1,20 zł dla MFO. I mówimy tu tylko o koszcie nagrody, a jest jeszcze koszt serwera i na koniec jakiś zysk wypadało by mieć.
Gdyby wyłączyć usługi to przy obecnej frekwencji te 10MF od każdego nie wiem czy by starczyło w ogóle na funkcjonowanie świata, nie mówiąc o jakiejkolwiek nagrodzie.
PoneXis - 08-12-2013, 14:24
Tomi napisał/a: | Aby mogła być nagroda ok. 500zł, to jakieś 500 osób musiało by się zapisać i zapłacić wpisowe 10MF. SMS 3,69zł = 1,20 zł dla MFO. I mówimy tu tylko o koszcie nagrody, a jest jeszcze koszt serwera i na koniec jakiś zysk wypadało by mieć.
Gdyby wyłączyć usługi to przy obecnej frekwencji te 10MF od każdego nie wiem czy by starczyło w ogóle na funkcjonowanie świata, nie mówiąc o jakiejkolwiek nagrodzie. |
BTC osiągnęło w tej chwili ogromną jak na realia gry wartość. Nagroda przekazana na grę mogłaby wynosić około 100 zł za pierwsze miejsce, 65 zł za drugie i 35 zł za trzecie miejsce. Opłacenie serwera i nagroda powinna wyjść delikatnie niższe, gdy opłata za "udział" w grze na świecie 5 wyniesie 10 MF(3,69zł= 1,20 zł dla MFO). W obecnej chwili liczba graczy aktywnych wynosi 420, co w połączeniu z usługami powinno przynosić zyski. Organizowanie konkursów - z nagrodami w postaci mikstur, gemów czy zwiększenia ilości ruchów, to dodatkowo przyciągnie graczy(mam na to wiele pomysłów, bo kiedyś zajmowałem się tym w innej grze przeglądarkowej), dzięki robieniu takich konkursów na FB można przy okazji zareklamować grę. Każda komentowana aktywność wyświetla się w profilach u znajomych gracza co jest darmową i jakże szeroko rozpowszechnioną reklamą gry(nie tylko MFO2). Wracając do nagród- zawsze nagroda pieniężna przyciąga więcej chętnych graczy niż taka jak obecnie w postaci MF, nawet jeżeli wynosi tak jak zasugerowałem 100 zł za pierwsze miejsce.
chadrian - 08-12-2013, 14:37
uważam, że PoneXis ma racje, nie trzeba nie wiadomo jakiej nagrody + konkursy nie związane z MF tylko inny rzeczami jest ciekawym pomysłem i może to być opłacalne
Provus - 08-12-2013, 14:56
Nie chce naciskac na nagrody na swiecie pvp, co chciałem to zabrałem i dzięki tomi Ci za to Natomiast fakt jest taki, że pieniążki lub nagrody rzeczowe przyciągają ludzi. Aby coś mieć trzeba zainwestować, ale działa to również w drugą strone. Gracz który chce wygrać runde, również musi zainwestowac bądź szukać innych sposobów na dochód w postaci MF, ale tego już nie rozwijajmy Bitcoin przyciągnął Ci wielu inwestorów tomi, ty dobrze wiesz jakich. Dajmy przykład: gracz "xxxx" zakupił danego miesiąca 3300 MF, czyli tomi byłeś 660 zł na + dzięki jednemu maniakowi. Zrób to jak w KRUKU, rózłóż cały dochód z mfo, podziel na wydatki na serwer, profity dla siebie i zobacz ile możesz przeznaczyć na nagrode.
Tomi - 08-12-2013, 16:43
Provus napisał/a: | Nie chce naciskac na nagrody na swiecie pvp, co chciałem to zabrałem i dzięki tomi Ci za to Natomiast fakt jest taki, że pieniążki lub nagrody rzeczowe przyciągają ludzi. Aby coś mieć trzeba zainwestować, ale działa to również w drugą strone. Gracz który chce wygrać runde, również musi zainwestowac bądź szukać innych sposobów na dochód w postaci MF, ale tego już nie rozwijajmy Bitcoin przyciągnął Ci wielu inwestorów tomi, ty dobrze wiesz jakich. Dajmy przykład: gracz "xxxx" zakupił danego miesiąca 3300 MF, czyli tomi byłeś 660 zł na + dzięki jednemu maniakowi. Zrób to jak w KRUKU, rózłóż cały dochód z mfo, podziel na wydatki na serwer, profity dla siebie i zobacz ile możesz przeznaczyć na nagrode. |
Przecież właśnie dlatego nagrody zostały wycofane, że jednak nie zwracały się już w kolejnych rundach.
Tak naprawdę żadna nowa osoba nie ma szans na nagrodę (czy nawet dobry wynik) na takim serwerze (ani też 80% starych) i to jest główny problem z popularnością takiego serwera w dłuższym czasie, jeśli ma to być popularność oparta wyłącznie na nagrodach, a nie chęci powalczenia sobie dla zabawy.
BTW. Każdy przychód to są dwa podatki do zapłacenia (VAT, dochodowy), ponad 40% nawet takiego przelewu idzie do US, nie wspominając o SMS.
PoneXis - 08-12-2013, 23:52
Tomi napisał/a: | Przecież właśnie dlatego nagrody zostały wycofane, że jednak nie zwracały się już w kolejnych rundach. |
Dlatego zmniejszmy dużo nagrodę, ale żeby była pieniężna. To co piszesz nie jest prawdą, zaczyna się grać dla przyjemności w momencie gdy gra cię wciągnie, ale żeby tak się stało gracz musi mieć zachętę. Nikt przed rundą nie kalkuluje, jakie są jego szanse- "może akurat się uda".
Wracając do mojego wcześniejszego postu:
Organizowanie konkursów - z nagrodami w postaci mikstur, gemów czy zwiększenia ilości ruchów, to dodatkowo przyciągnie graczy(mam na to wiele pomysłów, bo kiedyś zajmowałem się tym w innej grze przeglądarkowej), dzięki robieniu takich konkursów na FB można przy okazji zareklamować grę. Każda komentowana aktywność wyświetla się w profilach u znajomych gracza co jest darmową i jakże szeroko rozpowszechnioną reklamą gry(nie tylko MFO2)
|
|