|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - propozycja do rozważenia
paladyn32 - 22-12-2013, 12:29
PoneXis napisał/a: | Alanov napisał/a: | Mam 2 rozwiązania.
1. Dodać nową usługę, dzięki której gracz przez określoną ilość ruchów na mapie nie będzie napotykał żadnych potworów np. 200 ruchów za 10MF.
2. Dodać jakiś specjalny przedmiot (np. "amulet ochronny"), który gracz posiadałby od początku rozgrywki (np. dostawałby go od Amorji). Raz na tydzień dawałby on możliwość przejścia powiedzmy 100 ruchów bez napotykania potworów. W tym wypadku również można dodać usługę za 10MF, która naładuje amulet i będzie można z niego skorzystać po raz kolejny w ciągu tego samego tygodnia. |
Amulet, czy inne EQ to zbyt dużo roboty. Dodatkowe usługi pod niego to już jest masa ciężkiej pracy, a zyski nie będą aż tak duże.
PN00b napisał/a: | Dodać usługę usuwająca potwory z każdej lokacji w grze przykładowo na 30-60min. Koszt:10MF, proste? |
Wydaję mi się, że to jest zbędny pomysł, ponieważ kosztuje zbyt dużo pracy. Osobiście nie wyobrażam sobie jak miałby wyglądać skrypt gry, aby jednemu graczowi na zawołanie wyłączały się potworki i to jeszcze na określoną ilość czasu. Jednakowo jeśli się da, to koszt powinien wynosić 50 MF.
Pay2Kill napisał/a: | wykupienie za mf może być, bo chodzenie po kraterze to koszmar |
Chodzenie po kraterze na małym poziomie to jest koszmar. Przechodzenie fabuły jest łatwiejsze na wysokim poziomie, chcesz pokonać demona na małym to musisz się męczyć. Dostajesz za to medal. |
mały lv problem a powiedz mi jakie ty masz w tym doświadczenie bo ja myślę ze żadne ja mam niecały 300 i przechodzę poraz 4 i średnio z elkami radze sobie na poziomie wiatru a wbić na tym lv 10 kolejnych wiąże się z około rocznym expieniem w najgorszym wypadku
PoneXis - 22-12-2013, 13:48
paladyn32 napisał/a: | mały lv problem a powiedz mi jakie ty masz w tym doświadczenie bo ja myślę ze żadne ja mam niecały 300 i przechodzę poraz 4 i średnio z elkami radze sobie na poziomie wiatru a wbić na tym lv 10 kolejnych wiąże się z około rocznym expieniem w najgorszym wypadku |
Przeszedłem na s3 grę około 4 razy. Mam doświadczenie i wiem o czym mówię. Wydaje mi się, że przejście gry po raz 4 wymaga dużo większego poziomu niż 300, a aspekt expienia, są miejsca gdzie na pewno nie przegrywasz.
paladyn32 - 22-12-2013, 14:13
Przeszedłem na s3 grę około 4 razy.-- brzmi to głupio.
Wydaje mi się, że przejście gry po raz 4 wymaga dużo większego poziomu niż 300--
masz racje tylko ci się wydaje jest to możliwe na mniejszych lv
a i sory przechodzę grę 5 raz
a 4 ukończyłem na 289 pokonując bosy poboczne również
sory ponex ale coraz bardziej wątpię w te twoje doświadczenie.
PoneXis - 22-12-2013, 14:32
Cytat: | a i sory przechodzę grę 5 raz
|
Mam wrażenie, że kompletnie nie rozumiesz o czym piszę. Przeszedłeś grę na 289 4 razy - ok, ale na pewno nie doszedłeś do demona sam. Jeżeli chciałbyś dojść sam po raz 4 musiałbyś mieć tak jak pisałem dużo większy poziom i o tym piszę.
kostro - 22-12-2013, 14:36
PoneXis wszystko jest możliwe
Grajcz - 22-12-2013, 14:51
PoneXis napisał/a: |
Mam wrażenie, że kompletnie nie rozumiesz o czym piszę. Przeszedłeś grę na 289 4 razy - ok, ale na pewno nie doszedłeś do demona sam. Jeżeli chciałbyś dojść sam po raz 4 musiałbyś mieć tak jak pisałem dużo większy poziom i o tym piszę. |
I dlatego potwory w kraterze są błędem bo to bossy powinny wyznaczać trudność ukończenia gry.
Dlaczego?
Bo trzeba je pokonać samodzielnie a z mobkami ktoś może pomóc, dlatego niski poziom ukończenia gry nie oznacza umiejętności gracza tylko to że ktoś mu pomagał.
Jestem przeciwny usłudze wyłączenia mobków ale w kraterze mobki powinny być słabsze.
paladyn32 - 22-12-2013, 15:54
PoneXis napisał/a: | Cytat: | a i sory przechodzę grę 5 raz
|
Mam wrażenie, że kompletnie nie rozumiesz o czym piszę. Przeszedłeś grę na 289 4 razy - ok, ale na pewno nie doszedłeś do demona sam. Jeżeli chciałbyś dojść sam po raz 4 musiałbyś mieć tak jak pisałem dużo większy poziom i o tym piszę. |
za 4 razem bez najmniejszej pomocy sam wszędzie doszedłem może nie za 1 razem ale radziłem sobie sam tera i za 5 bym dał rade ale szkoda mi aż tylu elków
[ Dodano: 22-12-2013, 15:55 ]
Grajcz napisał/a: | PoneXis napisał/a: |
I dlatego potwory w kraterze są błędem bo to bossy powinny wyznaczać trudność ukończenia gry.
Dlaczego?
Bo trzeba je pokonać samodzielnie a z mobkami ktoś może pomóc, dlatego niski poziom ukończenia gry nie oznacza umiejętności gracza tylko to że ktoś mu pomagał.
Jestem przeciwny usłudze wyłączenia mobków ale w kraterze mobki powinny być słabsze. |
możenie tylko w kraterze a mobki z krateru bo one są w wielu lokacjach
Anonymous - 22-12-2013, 18:33
Grajcz napisał/a: |
niski poziom ukończenia gry nie oznacza umiejętności gracza |
Haha, co typ, jak jesteś taki umiejętny to przejdź grę na 175
Pay2Kill - 22-12-2013, 18:53
Cibor nie spinaj się;) Grajcz istotnie medal powinien być za pokonanie każdego mobka w kraterze
Grajcz - 23-12-2013, 00:25
Widzę że sami geniusze pozostali na forum.
PNOOB
Przy odpowiednim reskillu ubicie demona na 180 czy nawet na 175 jest całkowicie możliwe.
A przejście krateru nie, prosta sprawa - gracz nie ukończył gry samodzielnie.
Tego kto naprawdę ukończył grę samodzielnie na niskim poziomie nie poznamy, ranking tego nie uwzględnia.
Więc albo wywalamy możliwość pomocy albo odpowiedni bilans żeby to bossy stanowiły prawdziwy wyznacznik ukończenia gry.
Ale akurat twój wyskok rozumiem, kolega pewnie wysoko w rankingu i go zabolało.
Pay2Kill
Medal za sarkazm i warn za spam dla ciebie.
Idź hejtować na onet, miejsce w sam raz na twój wiek.
Tomi - 23-12-2013, 00:41
Jeśli ta usługa ma się przydać 3 osobom na krzyż i wyłącznie w kraterze to wtedy szkoda na nią czasu. Jeśli miała by wzięcie również w innych przypadkach to można rozważyć jej wprowadzenie.
paladyn32 - 23-12-2013, 08:03
Tomi napisał/a: | Jeśli ta usługa ma się przydać 3 osobom na krzyż i wyłącznie w kraterze to wtedy szkoda na nią czasu. Jeśli miała by wzięcie również w innych przypadkach to można rozważyć jej wprowadzenie. |
no to jest nie do ukrycia ze korzystało by z tego jakieś 10 może 15 osób większość topki co do przejść fabuły ja chyba w końcu rezygnuje z gry no bo ciężki krater w którym potwory są o wiele za silne a w grze nikogo niema uczciwego kto by dał rade tak daleko dać rade dojść byli tacy ale już ich niema
są oczywiście gracze którzy do wiatru dadzą rade
Anonymous - 23-12-2013, 08:25
Tomi napisał/a: | Jeśli ta usługa ma się przydać 3 osobom na krzyż i wyłącznie w kraterze to wtedy szkoda na nią czasu. Jeśli miała by wzięcie również w innych przypadkach to można rozważyć jej wprowadzenie. |
Zupełnie to tak nie wygląda, spór idzie tylko o krater ale jest wiele takich lokacji w których ta usługa miała by szanse bytu, np. lochy ballis, bieganie za tymi głupimi posągami na 100-110 jest wręcz niemożliwe, osobiście gdybym był na tym etapie fabuły to bym bez dwóch zdań skorzystał z usługi, zaoszczędzenie czasu i nerwów
Pay2Kill napisał/a: | Cibor nie spinaj się;) Grajcz istotnie medal powinien być za pokonanie każdego mobka w kraterze |
Nic nie spinam, może o te 4k ranq i 500pvp
Grajcz napisał/a: | Widzę że sami geniusze pozostali na forum.
Więc albo wywalamy możliwość pomocy albo odpowiedni bilans żeby to bossy stanowiły prawdziwy wyznacznik ukończenia gry.
|
Najpierw to bym ciebie wywalił z forum geniuszu, nie ma co wymyślać takich głupot bo to nikomu nie jest potrzebne.
Grajcz - 23-12-2013, 13:00
PN00b napisał/a: | Najpierw to bym ciebie wywalił z forum geniuszu, nie ma co wymyślać takich głupot bo to nikomu nie jest potrzebne. |
Prawda jest taka że każdy ogarnięty gracz poradzi sobie zarówno w lochach Balis, labiryncie piramidy i wszędzie oprócz krateru z prostego powodu.
Wbija kilka lvli więcej i problem z głowy, nikt rozsądny nie będzie wydawał mf na przejście lokacji tydzień wcześniej...chociaż w sumie jak ktoś resetuje fabułę na 176 lvlu to rozsądku nie ma za grosz, fajnie pobić rekord po to by potem expić w Ballis, no chyba że wszędzie takiego będą przeprowadzać.
Problem dotyczy tylko i wyłącznie krateru i tu mamy dwa rozwiązania:
- Bilans zbyt mocnych mobków co potwierdzi każdy kto kilka razy przeszedł fabułę SAMODZIELNIE.
- Wprowadzenie usługi za mf dla 5 osób.
Tomiemu się nie dziwie że pierwszego nawet nie rozważy, po co za darmo coś zmieniać w martwej wersji gry ale nazywanie mojego pomysłu głupim przy jednoczesnym popieraniu wprowadzenia tej usługi nie wymaga komentarza.
Temat do śmieci, jak 90% tego forum.
Anonymous - 23-12-2013, 15:22
Grajcz napisał/a: | chociaż w sumie jak ktoś resetuje fabułę na 176 lvlu to rozsądku nie ma za grosz, fajnie pobić rekord po to by potem expić w Ballis, no chyba że wszędzie takiego będą przeprowadzać.
| A co cię to obchodzi kto na jakim lv przechodzi grę i czy to jest mądre czy nie, może jeszcze ciebie mam się pytać czy mogę przejść grę czy mam to zrobić za 30lv Za dużo kombinujesz człowieku, od update mija kilka lat i nikt normalny nie wymyślał tu takich rzeczy, jak sam pisałeś wersja pada i co najwyżej w co osobiście sam wątpię zostanie wprowadzona usługa.
|
|