My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Stara Wersja MFO (tzw. Old Mfo)

Pitazboras - 18-07-2008, 19:19

Potrzebny, ale taka "statyczna" strona żre na tyle mało, że można ją umieścić gdziekolwiek.
Lucypher - 18-07-2008, 19:22

No jezeli tak to ja jestem jak najbardziej za ;)
Tomi - 18-07-2008, 22:25

Najnowsze info odnośnie olda:

Admin jest w stanie udostępnić olda, ale zresetowanego od początku - inaczej frekwencja będzie za niska, bo nie będzie rywalizacji - garstka osób z nabitym
(a raczej nafarmowanym) levelem będzie niedościgniona dla nowo zaczynających grę.
Poza tym 90% kont już nigdy nie będzie aktywnych - gracze odeszli, pozapominali hasła itp.

Jeśli chodzi o obecną bazę - nikt nie mówi o jej usunięciu - zostanie zapisana i być może za jakiś czas znowu zostanie udostępniona (np. przy kolejnych rocznicach....)

ADIHC1 - 18-07-2008, 22:59

Po co bezcześcić legendę? Czy OLD będzie na tyle atrakcyjny dla dzisiejszego pokolenia graczy, żeby go zostawić? Zresztą - wyjdzie w praniu..
Tomi - 18-07-2008, 23:00

ADIHC1 napisał/a:
Po co bezcześcić legendę? Czy OLD będzie na tyle atrakcyjny dla dzisiejszego pokolenia graczy, żeby go zostawić? Zresztą - wyjdzie w praniu..

Też jestem tego zdania, ale skoro lud się domaga to propozycję składam. Nic na siłę....

AiZ - 18-07-2008, 23:03

No cóż, mi takie coś nawet odpowiada, mimo iż zdążyłem wbić 41 lvl w te kilka dni. Gorzej z innymi graczami, którzy coś tam w Oldzie osiągnęli.
Lucypher - 18-07-2008, 23:18

Ahh.. na top to raczej nikt liczyc juz nie moze... ale wysokie miejsce w rankingu osiagnac mozna i bez reseta, a jezeli ktos grac nie potrafi.. to juz inna bajka... Jezeli nowe pokolenie graczy ma zepsuc olda to lepiej zeby go w ogule nie bylo.. ja wychodze z takiego zalozenia
ADIHC1 - 19-07-2008, 00:00

Tomi napisał/a:
ADIHC1 napisał/a:

Też jestem tego zdania, ale skoro lud się domaga to propozycję składam. Nic na siłę....

Ten lud sam nie wie czego chce..

NaPatelniChomik - 19-07-2008, 02:55

to moze ja sie wypowiem xD jako glos chomiczego ludu powiadam wam:

tacys wy glupi jak biedni :)

Up wiadomo polecial wraz z wiosna tego roku... przynajmniej u mnie nie ma i nie bedzie... Wprowadzenie olda to taka gra wstepna do dlugotrwalego seksu z osoba chora na frigidus...

Milo sie niby gra ale w pewnym momencie jest tak ze mam 28 lvl i nieodkryte 2 miasta... to sobie tak mysle co Ci ludzie robili jak mieli 120 lvl ? podejzewam ze po 20 multi i grali w taki sposob bo nie bylo co robic...

Czy chce zeby old zostal ? oczywiscie ze nie chce i bardzo bym byl zly gdyby zostal bo bylo powiedziane ze takowa wersja zostala dopuszczna DO CZASU UKAZANIA SIE FINALNEJ WERSJI UPka...

reasumujac wsadzcie sobie w odbytnice tego olda bo dziennie maksymalnie gra w niego moze 50 osob... nie bajerujcie nas blyskotkami bo nie damy sie zlapac w siatke jak jakis czarnuch z afryki za paczke fajek czy lusterko...

i tyle... nie lubie jak ktos mnie oklamuje i wsadza pierdoly zamiast napisac czarno na bialym (nie myslcie ze biale jest biale a czarne jest czarne) ze dalismyt dupy za talara na stojaka gdzies w klozecie i upa nie bedzie... a tu ciemnoty i zagrywki PRLu. Dajmy wam mleko moze przestaniecie prosic o chleb...

moze dzieciaki majace po 13 lat dadza sie nabrac... ta starsza ekipa ma tego juz dosc...

v_PoGrOmCa_v - 19-07-2008, 07:06

Chciałbym zauważyć, że "starsza ekipa" już w tą grę nie gra.

"inaczej frekwencja będzie za niska, bo nie będzie rywalizacji"

Mów poważnie Tomi - nie będzie szmalu. To byłoby na tyle. Niech się zawala całe stare mfo bachorami szukającymi się tam dowartościować, ależ proszę bardzo.
Oczywiście wyścig szczurów jak na razie jest najbardziej opłacalnym środkiem, który Admin wykorzystuje. Cóż. "Takie jest brutalna rzeczywistość".

Walczyłem. Wywalczyłem swoje(?), ale kto będzie pamiętał...?

"Liczymy na ilość, a nie na jakość"?
(szmal).

~~

Niech się stanie, dobrym i chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby zostawienie jakiegoś wspomnienia bazy danych w tym "nowym" MFO (paradoks?) jakiś link do legend.

My Fantasy Online już dawno przestało być grą to tylko "maszynka do krojenia hajsu".

Dzięki wszystkim za udzielenie się w temacie. Swoje osiągnęliśmy.
Cóż... zobaczymy co przyniesie jutro, bądź co bądź jutro wzejdzie słońce; )

Tomi - 19-07-2008, 10:10

Widzę, że nie warto dalej zajmować się tym tematem.
Admin zrobił gest w postaci przypomnienia olda, a teraz jeszcze jedziecie na nim za to.
Mógł przecież tego nie robić i nie było by całego tego lamentu.
Żałuję, że sam go do tego namówiłem.
Daj palec, to wezmą całą rękę.

Cytat:
"inaczej frekwencja będzie za niska, bo nie będzie rywalizacji"

Mów poważnie Tomi - nie będzie szmalu. To byłoby na tyle. Niech się zawala całe stare mfo bachorami szukającymi się tam dowartościować, ależ proszę bardzo.
Oczywiście wyścig szczurów jak na razie jest najbardziej opłacalnym środkiem, który Admin wykorzystuje. Cóż. "Takie jest brutalna rzeczywistość".

Oczywiście, że chodzi również o szmal - ale nie tylko - skoro miało by grać kilkanaście osób na całym serwerze, to ja po prostu nie widzę sensu..... i dla admina i dla grających, pomijając aspekt finansowy.

Pitazboras - 19-07-2008, 11:50

Cytat:
Widzę, że nie warto dalej zajmować się tym tematem.
Admin zrobił gest w postaci przypomnienia olda, a teraz jeszcze jedziecie na nim za to.
Mógł przecież tego nie robić i nie było by całego tego lamentu.
Żałuję, że sam go do tego namówiłem.
Daj palec, to wezmą całą rękę.

Dokładnie to samo odczuwam, Tomi. Niektórzy z was zachowują się, jakby przywrócenie olda było zagwarantowanym wam przez konstytucję prawem obywatelskim. Wy nie prosicie, wy się wręcz domagacie. Admin nie ma obowiązku być filantropem, nie ma obowiązku dawać wam nic za darmo. Oburzanie się, że tego nie robi, jest dla mnie wręcz śmieszne i bezczelne.

To tyle ode mnie, kłóćcie się dalej ;)

Lucypher - 19-07-2008, 11:54

Ehh.. tak jak myslalem szanowni admini i cala administracja nic nie rozumie... dobrze mowicie.. zebyscie go nie wlaczyli nie byloby tematu.. zabraliscie nam olda.. daliscie na pare dni i znowu brutalnie zabieracie... to byl cios ponizej pasa drodzy panowie...
Sorandor - 19-07-2008, 12:44

Lucypher napisał/a:
Ehh.. tak jak myslalem szanowni admini i cala administracja nic nie rozumie... dobrze mowicie.. zebyscie go nie wlaczyli nie byloby tematu.. zabraliscie nam olda.. daliscie na pare dni i znowu brutalnie zabieracie... to byl cios ponizej pasa drodzy panowie...

Po prostu nie opłaca się zostawiać OLD'a dla kilkunastu osób,bo więcej nie grało i grać pewnie nie będzie więc nie narzekajcie Admin zrobił dobry gest,że w ogóle go odpalił a wy tak na niego najeżdżacie prze ciesz na samym początku było mówione,że OLD zostanie tylko do aktualizacji...Więc robicie tylko nie potrzebne zamieszanie.

[Ex-GM] Shell - 19-07-2008, 12:55

Lucypher napisał/a:

Bredzisz człowieku. Breeedzisz!

Nawet nie mam sił komentować pogrubionych prze mnie cytatów tej wypowiedzi! To jest po prostu żenada!
Zastanów się nad sobą!