|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Może Loteria??
Regul - 02-03-2007, 21:14
Gdyby tu Tomi zajrzał to by było dobrze...
Anonymous - 02-03-2007, 21:46
loteria to dobry pomysł ale można zrobic coś takiego że płaci sie 100000złota i 100 osób dziennie wygrywa ileś tam kasy , gemy albo bronie a co tydzień jest wielkie losowanie i kto wygra dostanie 50 MF
SaPeRe AuDe - 02-03-2007, 21:48
Napisze własny temat o swojej propozycji większość z was komentuje tylko tą Regul'a, a na temat swojej dostałem pare dobrych opini więc myśle że powinno się o niej napisać osobny temat
oto link do tematu:
https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?p=159769#159769
TheQuestion - 02-03-2007, 22:09
zly pomysl zalezy od tego jakie przedmioty i cos mi sie zdaje ze to nie bedzie dzialac poprawnie
Yo3r - 03-03-2007, 13:23
Kawu_ napisał/a: | Yo3r napisał/a: | Jestem stanowcz na nie pomysł jest do bani, poprostu ni podoba mi się pomysł i tyle(jak ktoś gra w Conquera to wie o co mi chodzi). Mam szczerą nadzieje, że to nie wejdzie. |
Moze powiesz wszystkim o co ci chodzi... Nie jestes tu sam i nie kazdy gra w 'Conquera'... |
W conquerze też weszła taka loteria za pkt które można wykupić na stronce gry i popsuła całą rozgrywkę, teraz nikt w to nie gra bo wymiatać zaczęły noobki, które robią w pare minut takie eq(za real kase) jakie wcześniej trzebabyło robić miesiącami.
Ta... wiem ,że chcecie wprowadzić jakieś ograniczenia (że co tydzień i coś tam)ale i tak mi się nie podoba ta loteria bo jak narazie to wysłałem tylko jednego smsa na mf i nie mam kasy zamiaru wysyłać więcej, wiec jestem stanowczo na nie.
Pitazboras - 03-03-2007, 14:18
Yo3r napisał/a: | ale i tak mi się nie podoba ta loteria bo jak narazie to wysłałem tylko jednego smsa na mf i nie mam kasy zamiaru wysyłać więcej, wiec jestem stanowczo na nie. |
To, że nie wysyłasz smsów chyba nie jest argumentem, nie sądzisz?
Jeśli loteria przyniosłaby korzyści finansowe twórcom (które to mogliby przeznaczyć na rozwój gry (ale jestem naiwny )), a przy okazji zapewniałaby niezłą zabawę, to myślę, że jest to propozycja jak najbardziej warta przemyślenia.
czakos - 03-03-2007, 17:35
uwazam pomysl za zbedny i bezsensowy
za latwa by byla gra jak by to weszlo albo np taki koles na 1 lvl zagral by i co by dostal ogrza zbroje ktora jest teraz najlepsza ??
luke - 03-03-2007, 17:39
wbrew więkrzości uważam że pomysł jest zbędny głupi do chrzanu...
czakos tak i tak by nie mógł jej założyć... ale mógłby sprzedać i miałby kupe kasy... przy takiej rewolucji loteriowej wartośc wszystkich przedmiotów by spadła ze względu na ich ilość
Regul - 03-03-2007, 17:57
czakos napisał/a: | uwazam pomysl za zbedny i bezsensowy
za latwa by byla gra jak by to weszlo albo np taki koles na 1 lvl zagral by i co by dostal ogrza zbroje ktora jest teraz najlepsza ?? |
O to chodzi ga bedzie zarabniac... gosciu zapisze sei do loterii bo jest ciekaw, wygra ogrzą zborje i se ja sprzeda bo zbaczy iel jest wartai dostanie połowe wartosci lub!! wystawi na targ...to uprzyjemni rozgrywke...A poza tym kazdy neio bedzie wygrywał...
luke - 03-03-2007, 17:59
regul gra stanie sieza łatwa już widze 1lv z 1000000kasy
czakos - 03-03-2007, 18:03
regul luke dobrze mowi ja jak zaczynalem grac to nie bylo takich udogoniej ale mniejsza z tym a poza tym nie moim problemem jest ile gra zarabia to znaczy zalozyciel gry bo nie gra wydaje mi sie ze i tak duzo zarabia! ja bym powiedzial ze bardzo duzo
maciula - 04-03-2007, 18:03
gra moze stracic przez to sens ale jestem na tak
Regul - 04-03-2007, 21:05
cóż jak to mówią "młodzi zdolni" ale chodzi o to ze nie kazdy by miał te 1000000G!!
Kawu_ - 06-03-2007, 06:53
Dokladnie, przeciez nie kazdy by wygrywal... Caly czas jestes za
Gofrus - 24-06-2008, 21:29
Podobno ADIHC1 napisał/a: | archeolodzy nie wnoszą nic nowego do odkopywanych tematów.. |
Więc postanowiłem tutaj to napisać, bo coś wnoszę
Jak dla mnie to to powinno wyglądać tak:
Idziemy do karczmy, w której stoi jakiś koleś.
Możemy u niego kupić los, bez możliwości ingerencji w liczbę jaka się na nim znajduje, za z góry ustaloną cenę.
Raz w tygodniu np. w niedzielę odbywało by się losowanie - wyniki na jakiejś tablicy w Karczmie.
Zależnie od miasta, cena oraz wysokość wygranej byłaby inna.
W czasie jednej loterii można wziąść udział w każdym mieście
I np. kupując w Eterni los za załóżmy 10G można by wygrać 5000 G, dodatkowo stracić pokaźną sumkę, kupując losy we wszystkich miastach. Czyli nie bardzo by się to opłacało :]
Dla uzasadnienia takiego przelicznika [x500(5000G / 10G)] podam swój własny pomysł, zamieszczony w innym temacie
Gofrus napisał/a: | Pomyślmy logicznie. 1 Level zaczyna grę, daje 10 G na loterii. Zaczyna grę załóżmy w środę. W niedziele jest losowanie. Do tego czasu nabija bez problemów level 10+, i przybycie 50G lub 500G będzie dla niego nie odczuwalne. |
Cytat: |
dodatkowo stracić pokaźną sumkę, kupując losy we wszystkich miastach. |
Pisząc to miałem na myśli coś takiego: Załóżmy, jeśli los w Langeburgu kosztuje 1k G, a w Urkaden np. 6k G, w Eliar np. 25k G, w Devos 95k G, w Nordii 145k G, w Azarad 200k G, w Scythe 280k G, w Kurthus 300k G, w Oasis 520k G, w Folhord 900k G, a w Ballis z 1,5 kk G, to wygrywając 5k w Eternii, ale kupując losy w innych miastach, można na tym sporo tracić :]
Zrozumiałe jest, że w późniejszych miastach przelicznik wygranej przez cenę byłby wielokrotnie mniejszy, np. zakładając, że los w Ballis rzeczywiście kosztowałby 1,5 kk G, to wygrana mogła by wynieść maks około 10 kk G, ewentualnie 15 kk G, tak żebyś odczuł, że miałeś farta i wygrałeś znaczą sumkę (tak jak w realu, wygrywasz chociażby 1 mln zł i czujesz to, że wygrałeś ).
Po za tym to nie służyłoby do wzbogacania się (przynajmniej nie w stały sposób) - raz masz farta i wygrasz np. w Nordii, a później przez miesiąc ciągle tracisz - to może to być sposób na rozładowanie poziomu złota w grze :]
Oprócz tego żeby nie było za wesoło, żeby odebrać nagrodę trzeba by samemu po nią przyjechać. Tzn. jesteś w Folhord, ale wyników nie znasz (o ile ktoś nie podał) i musisz objeździć wszystkie miasta, w których kupowałeś los, żeby się dowiedzieć jakie są wyniki i odebrać nagrodę rozmawiając z kolesiem z miasta, w którym wygrałeś :]
To, by było na tyle z mojej strony... Thx
|
|