|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - oznaczenie anty?
ADIHC1 - 01-12-2007, 16:26
MaTTiaS napisał/a: | W każdym razie ten "zwykły" gracz może zacząc rowniez grac antym i będzie dla niego git gra |
Idac Twoim tokiem myslenia, anty moze zaczac grac hybryda.
Jesli teraz anty robi wypady na swoje ofiary, to czemu hybryda
nie moze robic wypadow na anty, jesli wie, ze wygra? Anty nawet
trafiajac na takiego samego anty zremisuje. Hybryda trafiajac na
anty zazwyczaj pada. I wystawianie nie ma tu nic do rzeczy -
te zjawisko nie jest zwiazane tylko z anty ; >
MaTTiaS napisał/a: | A to z tymi statystykami z wygranymi z daną
profesją mogłoby tylko skomplikowac grę |
Wrecz przeciwnie - wszystko staloby sie bardziej klarowne ; >
MaTTiaS napisał/a: | dużo by to do gry nie wniosło |
Wrecz przeciwnie..
Kactuzz - 01-12-2007, 16:51
W skrócie:
Nie wliczane walki z czaszkami
Wliczane remisy, ataki przez nas jak i przez innych graczy
Dane z ostatnich 30 dni lub z całości
Zostają nawet po resecie statystyk (nie trudno się domyślić - ktoś jest antywojem ma jakieś 90% walk z wojami, robi resa, tyle, że również na antywoja i co wtedy niby miałaby być kasowana frekwencja? - bezsens)
Ktoś nie walczy dłużej niż 30 dni - pokazywane dane ze wszystkich walk (za wiele ich nie jest bo się przedawniają) lub pokazywane dane z poprzednich 30 dni kiedy dany gracz walczył (chyba wiecie o co chodzi)
Ja widzę same plusy: skoro anty widzi, że ktoś jest wojem to dlaczego hybryda ma nie widzieć anty, hę?
Mimo, że sam jestem antywojem popieram pomysł całkowicie.
Pzdr
ADIHC1 - 01-12-2007, 17:24
Tak patrze na screena. A co z pojedynkami? Tez taki podzial,
czy zostawic w spokoju? Watpie, zeby anty przerzucili sie na
pojedynki, to jest niewygodne i chyba trudniej namowic kogos
na pojedynek. Gdyby jednak brac je pod uwage, to tylko walki
o co cos.
MaTTiaS - 01-12-2007, 17:33
ADIHC1 napisał/a: | Anty nawet trafiajac na takiego samego anty zremisuje. |
Nie zgodzę się z Tobą Tutaj w grę wchodzi np. szybkośc danego gracza i szybkosc moze zadecydowac w walce antywoj vs antywoj ;p ale nie ważne.. to nie jest odpowiednia myśl "anty vs anty" zeby ją rozwijac w tym temacie ;p W sumie wasze argumenty coraz bardziej mi 'pasują' ;p Myślę, że pomysł wprowadzony w grę byłby bardzo przydatny więc jestem za
JYN - 01-12-2007, 17:38
Jak dla mnie wygląda prawie idealnie :]
Jeżeli chodzi o brak resetu statystyk to hmm.. można by było tak zrobić że pokazują się dane z ostatnich ~30walk chodź to był by kiepski pomysł;/
A może po prostu dodać ostatni restet i walki przed i po resecie. Wyglądało by to jakoś tak:
I powiedzmy jeżeli ktoś nie robił resa nigdy to te dane po prawej były by równe 0%,
Gdy ktoś zrobi resa dane wpisywane by były automatycznie do tej kolumny po prawej.
Kolejno jeżeli ktoś robi kolejny raz resa to dane z prawej przechodzą do lewej.
Co prawda zawsze można by było zrobić 2 resy pod rząd ale chyba nie ma takich hardkorowców
+ te pojedynki - po prostu wszystkie walki to jest: na mapce + poje + turniejowe były by sumowane jeżeli były o coś (chodzi o poje i turnieje) i były by w tym samym miejscu.
PS: procenty są pomieszane bo nie chciało mi się liczyć
Squirrel - 01-12-2007, 18:31
Dodał bym do tego jeszcze ulepszenie działu "pojedynki" w logach - tam by były statystyki dla wszystkich resetów.
mnietuniema - 01-12-2007, 19:35
Cytat: | :arrow: Dane z ostatnich 30 dni lub z całości |
na niskich poziomach eq ma duży wpływ na "antycosiowatość" co przy szybkim nabijaniu leveli zafałszuje statystyki, na wysokich - walczy się mało, więc zamiast 30 dni dałbym np. ostatnie 100 walk
Bart - 01-12-2007, 21:35
Świetny pomysł. Koniec kłamstw i utrudnienie dla anty. Popularyzacja anty zmniejszyła by się. Więcej osób wybierałoby hybrydy. Jak najbardziej na tak.
Nozimu - 01-12-2007, 23:04
Hm w sumie to zły pomysł, ale te oznaczanie ilości wygranych poprzez procenty wygranych z magami i wojownikami mogłoby być zrobione.. ale cóż.. nie ja tu rządze )
Vav - 02-12-2007, 00:19
Pomysł zarombisty:D
Z TYMI RESAMI TO CHYBA PRZEGIĘŁEŚ
Phantom - 15-12-2007, 17:20
Muszę się tu wypowiedzieć, iż pomysł jest bezsensu. Może jeszcze będzie pokazane jakie mamy staty i ekwipunek ?
Moim zdaniem gracz to tajemnica dla drugiego gracza, nie wiemy jaki ma ekwipunek ile ma złota i jaką taktyką gra. Powinno to pozostać tajemnicą, masz coś do anty ?, przegrywasz ? to sam sie zrób anty. Jestem w 100% pewien tego co mówię i jestem w 100% na Nie
Anonymous - 15-12-2007, 17:24
Marcin napisał/a: | Muszę się tu wypowiedzieć, iż pomysł jest bezsensu. Może jeszcze będzie pokazane jakie mamy staty i ekwipunek ?
Moim zdaniem gracz to tajemnica dla drugiego gracza, nie wiemy jaki ma ekwipunek ile ma złota i jaką taktyką gra. Powinno to pozostać tajemnicą, masz coś do anty ?, przegrywasz ? to sam sie zrób anty. Jestem w 100% pewien tego co mówię i jestem w 100% na Nie |
Dzieki za wypowiedz, nie musze sie produkować tylko powiem że jestem tego samego zdania.
EasT - 16-12-2007, 08:28
Jeszcze czego Wcale bym np. ja nie walczyl;/ bo na moim levelu trudno zrobie dobra hybryde;/ pomysl do kitu
Sosna - 16-12-2007, 12:45
Pomysł żałosny, może jeszcze z boku dać znaczek czy z nim wygrasz czy nie...
Sądzę, że jesteś poprostu kolejnym rozgoryczonym graczem, który nadziewa się na anty i nie umie się z tym pogodzić
Zbawiciel99 - 16-12-2007, 17:33
Wiecie mogła by byś w profilu taka rzecz jak wlki no som walki ale takie jak postacie-potwory-pojedynki a postacie podzielić na magowie wojowie
|
|