|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - 7 dni na odp na zażalenie ?
real madryt xD - 21-09-2008, 21:01
Tej przyjemnosci Wam nie zrobie. A jesli czasem sie pomyle - nie myli sie ten, co nic nie robi.
Nie chodzi czy sie mylisz czy nie, mylicz sie rzecz ludzka ale przyznac sie do tego i naprawic swój bład to juz zupełnie inna bajka i mzoe nad tym popracuj i bedzie ok
Moje posty tez nie były pisane po to aby uświadomic wam ze przydadzas ie nowi GM bo to juz jest sprawa Jacka
A co do pomocy GM cóz najlepsza pomoca było by grac zgodnie z regulaminem a nie szukac haków na kolegów z gry
[ Dodano: 21-09-2008, 22:06 ]
dislike napisał/a: | Obecnie większość z Nas jest ciągle GM'ami bo chce utrzymać kontakt z resztą GM'ów... a to najlepszy pretekst aby nie "uśmiercić" znajomości... ale są też tacy wśród Nas, którzy ciągle mają cichą nadzieje, że tym niewygodnym wolontariatem nie tylko przyczynią się do rozwoju gry... ale też znormalizują i uprzyjemnią warunki tej nie płatnej "pracy"... jednak im więcej czasu poświęcamy, tym bardziej chęci i "ideały" nikną.. nie wspominając już o czasie i ciągle obserwowalnej, wzrostowej i nie zwiastującej nic dobrego sytuacji, jaką jest tzw. "wykruszanie", czyli ubywanie osób ze stanowisk GM (wybranie świata realnego zamiast wirtualnego). GMów nie przybywa. Ale ciągle ubywa... a poziom skarg i pretensji do Nas o to, że wolimy jak każda istota, zająć się sprawami, które są wg naszych hierarchii ważniejsze.. ciągle jest tyle samo. |
Wiesz Dislike taka jestes sprawiedliwa ze dałas mi bana na IP na s3 za niejakie przekleństwa w Twoja strone z mojego konta, jednakze nie dałas zadnego załacznika i gdybys była taka moralna to po konsulatcji z paroma osobami wiem ze za takie cos mogłem isc do więzienia ale nie ban na IP
Zahir - 21-09-2008, 22:26
real madryt napisał/a: | Wiesz Dislike taka jestes sprawiedliwa ze dałas mi bana na IP na s3 za niejakie przekleństwa w Twoja strone z mojego konta, jednakze nie dałas zadnego załacznika i gdybys była taka moralna to po konsulatcji z paroma osobami wiem ze za takie cos mogłem isc do więzienia ale nie ban na IP |
Byc moze zniewazyles Dislike powazniej niz nalezalo. Zauwaz, ze jest kobieta, a kobiety sa nieco delikatniejsze i wypada conajmniej okazywac im wiecej kultury niz facetom.
A poza tym GM ma prawo nalozyc wieksza kare niz przewiduje tabela kar, o ile zachodzi uzasadniony przypadek.
Co do mnie - jesli popelniam blad - zawsze, ale to zawsze w logu anulowanej kary za to przepraszam.
Inna kwestia jest to, ze wielu z graczy nie uwaza za bledy lamania regulaminu gry, ale jesli GM za to lamanie ukarze, to juz widza w tym wlasnie bledy.
real madryt napisał/a: | A co do pomocy GM cóz najlepsza pomoca było by grac zgodnie z regulaminem a nie szukac haków na kolegów z gry |
Ja nie mam kolegow w tej grze, ani w innych. W rozpatrywaniu spraw jestem bezstronny. Szkoda, ze Wy tacy nie jestescie.
dislike - 21-09-2008, 23:57
real madryt xD napisał/a: | A poza tym GM ma prawo nalozyc wieksza kare niz przewiduje tabela kar, o ile zachodzi uzasadniony przypadek. |
Cytat z mojej prezentacji punktu [2.1]: "Na dzień dzisiejszy jest jeden świat "nie moderowany", mianowicie świat 3, na którym niektóre punkty regulaminu są zdecydowanie "ostrzej" karane (np. ubliżanie GM, sprzedaż konta = całkowite zablokowanie konta z którego nastąpiło przewinienie + konta głównego danego gracza)." + cytat tego co zawsze wklejam do komentarza: "Tak jak napisałam w swojej prezentacji. Za ubliżanie Gm przyznaje całkowite zablokowanie konta dodatkowego i głównego. Punkt [2.1] mojej prezentacji." Ten punkt jak i inne istnieje w mojej prezentacji od początku... i od tak dawna jest skrupulatnie realizowany.
Nie muszę wklejać do komentarza wiadomości z wulgaryzmami jaką otrzymałam na pw lub w zażaleniu. Wystarczy sam FAKT, iż ją dostałam, nawet nie muszę dodawać danego nadawcy do listy ignorowanych. Wysłał=Obraził=>Kara przysługuje. Ów treść wiadomości mogę zamieścić na koncie dodatkowym, jaki i głównym, ale mogę też zamieścić ją tylko na dodatkowym (co jest przeze mnie preferowane), albo tylko głównym albo wcale nie umieszczać bo i ja i nadawca i administracja bardzo dobrze wiemy, co zostało wysyłane. GM sobie nie zmyśla wiadomości. Karze za to co otrzymuje.
real madryt xD napisał/a: | taka jestes sprawiedliwa ze dałas mi bana na IP na s3 za niejakie przekleństwa w Twoja strone z mojego konta, jednakże nie dałas zadnego załacznika |
Bana na IP? Jest taki wpis w logach danego gracza=konta z dodatkiem pt. "załącznik"? Nie. Więc czego tu oczekiwać? Zwłaszcza, że treść zażaleń i wysyłanych przez siebie pw gracz/nadawca zawsze zna. ...
Kiedy konta zostaną zablokowane.. a ja korzystając z przyzwolenia = udzielonego prawa przez Administracje, zablokowuje od razu za 1 razowe przewinienie (wystarczy 1 wiadomość zawierająca wulgaryzmy/obrazy) konto, nie bawiąc się w "wiezienie"*. Ban na IP przyznaje dopiero gdy zostanę zmuszona do czytania wielokrotnych bluzgów z nowo powstałych kont multi/reszty multi/z zażaleń od tych kont, nieustanie....
* Metropolis/Adihc1 nadają kary wiezienia za ubliżanie na wszystkie multikonta.. wtedy wiezienie być może ma sens.. ale znikomy, biorąc pod uwagę możliwość posiadania multikont i realia dotyczące ilości posiadanych multikont przez "bluzgaczy".
Realizacja mojego zamysłu, pozwala nie tylko ograniczyć czas nadawania kar do minimum ale przede wszystkim spełnić rolę kary => kara staje się odczuwalna dla gracza... oprócz mnie ów system stosuje chociażby Catwoman, czy Unstoppable...
Ponadto obecnie i to od czerwca jest tylko 1 Ban na s3 nadany przeze mnie i to na numer osoby, która ubliżała wielokrotnie kilku GMom na wszystkich światach... Nie nadaje banów za nic, czy za widzimisię, tylko za jawne i ciągle łamanie regulaminu. I nie idę na umowę z osobami, które łamią regulamin, zwłaszcza gdy są one recydywistami albo bezwstydnymi osobami, które po odczuciu kary za ubliżanie, chcą nagle jej złagodzenia.
real madryt xD napisał/a: | była taka moralna to po konsulatcji z paroma osobami |
Żaden GM nie podważy faktu, iż jak oni karze za realne, wysłane przez graczy wiadomości zawierające wulgaryzmy lub obrazy. A tylko ich (=GM) głos może się liczyć, a Oni popierają moje niepatyczkowanie się z graczami proszącymi się o blokadę konta, poprzez świadome zignorowanie ostrzeżenia zawartego w jednym z punktów mojej prezentacji. + punkt [2.2] mojej prezentacji. Nie interesuje mnie zdanie przekupnych, "kolesiowskich" czy chociażby multikontowych pseudoadwokacików danego, ukaranego gracza. Opinia środowiskowa od "towarzystwa wzajemnej adoracji" ukaranego jest zbędna, skoro zapis logowania = czas, miejsce, czyn, tożsamość jak i przynależność konta jawnie wskazują winnego.
Mnie interesują tylko "fakty". Dowody, które miałam nieprzyjemność ujrzeć a zarazem przeczytać.
real madryt xD - 22-09-2008, 09:01
Rzecz w tym ze ja nie wysłałem ani jednego bluzgu w Twoja strone, a załacznika nie dałas gdyz tego nie było i tylko o to mi sie rozchodzi. Nie dałas mi tez sznasy na wyjaśnienie tego czynu tylko odrazu zostałem zbanowany i nie miałem tez mozliwosci wyjasnienia tego z innego konta gdyz mam siec osiedlowa bez mozliwosci zmiany IP. Może bys rozpatrzyła ta sprawe jeszcze raz ;>
Nie konsultowałem sie ze zykłymi graczami
Zahir - 22-09-2008, 09:22
real madryt napisał/a: | Nie konsultowałem sie ze zykłymi graczami |
Tak jest najprosciej. Powiedz z kim sie konsultowales. Przeciez to nie grzech. Chyba, ze Twoje konsultacje wygladaly tak, ze przedstawiles komus (podejrzewam, ze masz na mysli jakiegos GM) czesc prawdy i uzyskales odpowiedz o GM dislike - winna.
Milo bylo, gdyby osoba, z ktora sie konsultowales potwierdzila, to o czym piszesz. Sama porozmawiala z GM dislike. Najprawdopodobniej tak nie bylo - to raz.
A zauwaz, ze GM takze sie konsultuja ze soba, gdy czegos nie sa pewni. Kazdy z nas to moze potwierdzic.
Ponadto wrocmy do tematu lub go zamknijmy. Chcesz sie skarzyc na GM dislike - masz od tego PW.
O ile kojarze, to o czym piszesz to calkiem nie jest na temat tego, o czym pisal Shark.
real madryt xD - 22-09-2008, 09:27
Wiekszosc z was Gm znacie sie na rl wiec konsultacja miedzy wami wygląda tak jak między mna i moimi kumplami na osiedlu (a to nei wpływa na dobry rozwój gry) jesli tylko disslike by odpisywała to chetnie bym z nia porozmawiał w "4 oczy"
Zahir - 22-09-2008, 09:47
real madryt napisał/a: | Wiekszosc z was Gm znacie sie na rl wiec konsultacja miedzy wami wygląda tak jak między mna i moimi kumplami na osiedlu (a to nei wpływa na dobry rozwój gry) jesli tylko disslike by odpisywała to chetnie bym z nia porozmawiał w "4 oczy" |
O ile mi wiadomo, to tylko zdecydowana mniejszosc GM zna sie wzajemnie w rilu.
A jesli konsultowales cos z kolegami z rila, to mozna podejrzewac, ze graja lub grali w mfo - czyli sa zwyklymi graczami. Z tego mozna wysnuc jeden wniosek - jeden Twoj post przeczy drugiemu.
real madryt xD - 22-09-2008, 09:51
nie chodziło tutaj o konsultacje o grze MFO tylko o normalna konwersacje, w której wiadomo ze sie popieramy przeciwko komus jesli jest taka potrzeba, wiec Ci GM jesli nawet sie konsultuja to patrza na siebie jak na kumpli a nie jak na współpraciowników
Zahir - 22-09-2008, 10:03
real madryt napisał/a: | nie chodziło tutaj o konsultacje o grze MFO tylko o normalna konwersacje, w której wiadomo ze sie popieramy przeciwko komus jesli jest taka potrzeba, wiec Ci GM jesli nawet sie konsultuja to patrza na siebie jak na kumpli a nie jak na współpraciowników |
Od dluzszego czasu probujemy (ja, dislike, ADIHC1, Pitazboras) probujemy Ci wyjasnic, ze nie jestemy towarzystwem wzajemnej adoracji. GM z zalozenia ma byc i jest bezstronny. Nie ma kumplostwa.
Jesli mam watpliwosci co do kary, ktora nadaje pytam innego GM i/lub adminow co o tym sadza i przedstawiam wszelkie dowody dla jasnosci sprawy.
Jesli ktorys GM nada kare niesprawiedliwie - to zazwyczaj sam do tego dochodzi, ale czasem ktorys inny GM zwraca mu uwage. Ale dzieje sie tak niezwykle rzadko.
real madryt xD - 22-09-2008, 10:47
Gm Zahirze w tym momecie chciałbym porozmawaic z Dislike a nie prowadzic do niczego dażacą konwersacje z Toba, jesli chcesz mi wyjasnic w czym sie myle to moge Ci podac gg albo na pw nie chce kolejnej kary za spam
Zahir - 22-09-2008, 11:02
real madryt napisał/a: | Gm Zahirze w tym momecie chciałbym porozmawaic z Dislike a nie prowadzic do niczego dażacą konwersacje z Toba, jesli chcesz mi wyjasnic w czym sie myle to moge Ci podac gg albo na pw nie chce kolejnej kary za spam |
Zatem, jak juz wspominalem napisz PW do GM dislike i czekaj cierpliwie na jej odpowiedz.
Pitazboras - 22-09-2008, 11:55
Widzę, że mało kto tu chce dyskutować na temat propozycji Sharka... Cóż, jakby ktoś chciał dodać coś wartościowego do tego wątku, niech mi da znać na PW, otworzę. A tymczasem zamykam.
ADIHC1 - 22-09-2008, 14:18
Nie sądzę, żeby było tu jeszcze o czym dyskutować - jeden z Twoich postów wyjaśnił istotę problemu. A widząc co się tutaj dzieje żałuję, że tematu nie zamknąłem wcześniej..
|
|