My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - przeciw noobstatom i hakerom

Shark - 07-11-2008, 08:22

Sephyroth napisał/a:
Prawda, w sumie innego sposobu nie ma...

No więc po kiego grzyba cały czas pisałeś,
skoro to co napisał mnietuniema napisał już ktoś inny wcześniej ?
Tylko pisałeś i pisałeś, aż w końcu i tak się zgodziłeś do jednej wypowiedzi,
jakbyś wcześniej uznał tą odpowiedź za godną uwagi to przecież
nie mógłbyś wykazać się swoją wiedzą ... ?

Sephyroth - 07-11-2008, 16:15

Cytat:
No więc po kiego grzyba cały czas pisałeś,
skoro to co napisał mnietuniema napisał już ktoś inny wcześniej ?
Tylko pisałeś i pisałeś, aż w końcu i tak się zgodziłeś do jednej wypowiedzi,
Po 1 - 1 zdanie kompletnie nie ma sensu, ale domyślam się o co Ci chodzi. Tak więc na marginesie: jedyną w miarę skuteczną obroną jest ostrożność samego gracza w stosunku do jego passów, ale na boga, co mają prywatne porachunki z udziałem spamerów/crackerów do ostrożności nad swoim kontem? Albo inaczej, bo źle pojmiesz owe zdanie: jeśli uważasz na swoje hasło, nikomu go nie podajesz i starasz się unikać konfliktów z kimkolwiek - to jest najlepszy sposób na bezpieczeństwo... A to co ja napisałem, to jeden z przykładów zagrożenia, gdy jest się głupim, to także tyczy się tematu. Potwierdziłem sposób ochrony - jako takiej - mnietuniema, bo (ponownie tego użyję) na logikę nie da się zrobić w tej sprawie nic innego... No chyba że coś wymyśliłeś, to proszę, oświeć nas.

A co do fragmentu:
Shark napisał/a:
Ty chyba poważnie nie rozumiesz, dlaczego ową historię napisałem... przypomnijmy:
SaKe napisał/a:
zali sie?poprostu daje przyklad...ze "haker" moze sie wlamac dla zabawy...

Cytat:
Ja dla głupiej gry spamowałem - specjalnie napisałem to jako dowód, że skoro o takie głupstwo aż tak wysokie szczebla się woła, to i o crackera by nie trudno o_O
Może teraz zauważysz... I inna sprawa, co do tego wykazywania się wiedzą, od jakiegoś czasu mam wrażenie, że Ty i pewien moderator staraliście się wypowiedzieć na temat, o którym tylko od czasu do czasu usłyszeliście... Rada: Jeśli chcecie o czymś dyskutować, najpierw poczytajcie o tym... To nie boli...

Możemy wrócić do tematu?

ADIHC1 - 07-11-2008, 16:52

Sephyroth napisał/a:
(...) Ponieważ my dwoje nie w cieme bici - nie uwierzyliśmy adminkowi i skorzystaliśmy z pomocy spamerów - dokładniej dwóch ekip, Deviantów oraz PPN (w sumie to Devianci nawiązali kontakt z PPN po tym jak my zwróciliśmy się o pomoc w "zniszczeniu" klona naszego forum do Devi-ków). Ku mojemu zaskoczeniu obie grupy spełniły swoje obietnice... Najpierw Devianci zrobili małe zamieszanie, a gdy 15 min później wkroczył spóźniony PPN admin atakowanego forum wręcz się popłakał i w celu obrony swego forum przyznał nam wszystkim (27 osób~!) Administratora forum. (...)

Sephyroth napisał/a:
mnietuniema napisał/a:
tu nie ma miłośników s-m więc dyskusja przeszła na bardziej zaawansowane tematy hakersko-crakerskie, jeśli chcesz żeby Sephyroth zaprezentował ci próbkę umiejętności oratorskich jego znajomków o których pisał - to proszę cię bardzo, pogadaj z nim, też się chętnie pośmieję :D
Yyy... to może tak:

[url=http://img510.images....th.png]Obrazek[/URL][url=http://img510.images...pix.gif]Obrazek[/URL]
Otrzymanie administratora na forum którego to twórca bezczelnie kopiował moje dzieło.

[url=http://img519.images....th.png]Obrazek[/URL]
Rejestracja na forum PPN.

[url=http://img510.images....th.png]Obrazek[/URL][url=http://img510.images...pix.gif]Obrazek[/URL]
Awansowanie po jednym dniu na moderatora ich forum...

Teraz wierzy...? o_O

To był w końcu hack czy sam dał im uprawnienia? Bo zaczynam się gubić..

Sephyroth - 07-11-2008, 17:01

Ehh... no dobra, off-top.

Tutaj otrzymali uprawnienia, bo podczas ataku nie było owych dwóch gwiazd i paru osób - pisałem, że zdesperowany admin nam dał admina w nadzieji, że po tym zostawimy forum w spokoju... O tych hackach dowiedziałem się na ich forum, nie raz się śmiali, że ten, czy tamten ledwo forum znaleźli, a już udało im się (nie napisali w jaki sposób) otrzymać władzę taką, jaką miał admin.

Błągam, wróćmy do tematu... xD

mnietuniema - 07-11-2008, 17:06

Sephyroth napisał/a:
to co ja napisałem, to jeden z przykładów zagrożenia, gdy jest się głupim

co za przeoczenie z mojej strony :oops: dlaczego ja jeszcze nie napisałem że za głupotę powinni tu banami częstować!? :twisted: to na pewno by większość przypadków tzw. hackowania kont wyeliminowało,
ale... jak się patrzy na "Prosto z gry" to nowi gracze widząc co się tam dzieje myślą że sprzedaż kont (wymiana), pomoc za sms i inne takie tam są dozwolone... ale skoro "komuś" ;) to nie przeszkadza...

Evil Ziom - 24-11-2008, 10:17

Jestem przeciw hakerm , popierdam tepic ich itp.
Lecz noobstatow rowniez ale niestety mam jedno konto noobstata poniewaz to konto po bracie na 3sw posiadam na nim spory rank :P jakies 12k lecz po turnieju robie hybrydyte i tepie ich!:P

ADIHC1 - 24-11-2008, 14:18

A ja jestem przeciw ludzkiej głupocie - nawet najlepsze zabezpieczenia nic tutaj nie pomogą.
Conrado - 28-11-2008, 15:56

Z zabezpieczeniami powinien sie klopotac admin to jego rola...
A co do hiterów to nie wiem co do nich macie... Jak im zazdrościcie to ułóżcie sobie też staty na hitera i po klopocie albo wezcie trochę w obrone/ szczęście i noobstat wystarczy że raz nie trafi i praktyczni po nim...

EasT - 29-11-2008, 14:24

ADIHC1 napisał/a:
A ja jestem przeciw ludzkiej głupocie - nawet najlepsze zabezpieczenia nic tutaj nie pomogą.

Święte słowa...

A co do noobstatów... Wy jesteście tacy głupi czy udajecie?? Nie walczcie z nimi i tyle...
Albo zróbcie staty przeciwko nim... Więcej lucka lub speeda... PROSTE!!

Walkmen - 06-04-2009, 08:48

michol11 napisał/a:
A mam do ciebie pytanie michul, jezeli ulozy sie na n-stata staty to jednorazowa straci sie na innych... wiec przemysl to co napisales;)>

Nieprawda. Mozna mieć staty prawie "uniwersalne" i hitmena mozna powalić jednym ciosem (nie będąc hitmenem) gdyż zawsze mają oni tylko 10 pkt. obrony w bazie. Przykład:
http://w1.my-fantasy.net/...p?r_id=28290316
Wystarczy dobrze dobrać uzbrojenie i ... pierwszy walnąć a to już można zaplanować.

M3tzu - 06-04-2009, 08:52

Walkmen napisał/a:
michol11 napisał/a:
A mam do ciebie pytanie michul, jezeli ulozy sie na n-stata staty to jednorazowa straci sie na innych... wiec przemysl to co napisales;)>

Nieprawda. Mozna mieć staty prawie "uniwersalne" i hitmena mozna powalić jednym ciosem (nie będąc hitmenem) gdyż zawsze mają oni tylko 10 pkt. obrony w bazie. Przykład:
http://w1.my-fantasy.net/...p?r_id=28290316
Wystarczy dobrze dobrać uzbrojenie i ... pierwszy walnąć a to już można zaplanować.

ja jestem takze za tepieniem archeologow , glupoty tez :D
chlopcze przylookaj date ...

Walkmen - 06-04-2009, 09:03

M3tzu napisał/a:
ja jestem takze za tepieniem archeologow , glupoty tez :D
chlopcze przylookaj date ...

Wskrzesiłem temat bo ... jest ciekawy a wiele osób wciąż ma te same problemy z noobstatami i hiterami. Zrobiłem to bo męczą mnie ciągłe prośby na pw co zrobić w podobnej sytuacji a uważam, że forum to jest jedyne miejsce gdzie w tej sprawie należy się wypowaidać.
Jeżeli Szanownemu Koledze zależy na ... zaliczaniu postów to gratuluję kolejnego punkciku a kolejna sprawa to nie oceniaj i nie nazywaj nikogo chłopcem jeżeli nie wysiliłeś się by coś o tej osobie dowiedzieć. Słowa są na wagę złota.

Rebith ssj - 06-04-2009, 17:22

Szczerze? Pomysł nie ma sensu. Areen bardzo dobrze kiedyś powiedzał, cytuję:

.. Dobra mam dosyć jednego słowa jakim jest "noobstat". Nie ma czegoś takiego! Ubzduraliście sobie, że osoby, które dodają w statystykach tylko w siłę i w HP są złe? Dlaczego? To tylko jeden ze sposobów na grę, których jest wiele. Zróbcie sobie takie statystyki by ich pokonać, to proste, a nie się żalicie bo ciągle przegrywacie. Gra polega na byciu najlepszym a powyższa strategia też dąży do tego. A teraz postawcie się na ich miejscu. Miło by wam było jakby ktoś was wyzywał od tych "noobstatów". "

Podzielam Jego zdanie, ponieważ ma rację. Noobstat to tylko rodzaj statystyk. :P A co do Hackerów: To tylko osoby, które kradną SŁABO ZABIEZPIECZONE KONTA. Więc wytęrzczcie mózgi i wymyślcie jakies logiczne i trudne hasło. :-D :-D :-D

Nargo - 06-04-2009, 17:44

Jak dla mnie to te noobstaty czyli wszystko w silie/magie i hp wzielo sie od osob ktore sa noobami w tej grze i nie potrafia prawidlowo rozlozyc statow zeby wygrywac bo sa na to zaglupi , a odwalenie sie na noobstata zeby walczyc z innym nie znaczy ze sie z nim wygra bo w tym momencie to zalezy tylko ktory by pierwszy zadal cios a jedyny sposob na takiego noobstata to zrobic sie w statystykach tak zeby nie pasc na 1 hita i jego brac na speeda
Ukryty_Samuraj - 07-04-2009, 06:55

Nargo napisał/a:
Jak dla mnie to te noobstaty czyli wszystko w silie/magie i hp wzielo sie od osob ktore sa noobami w tej grze i nie potrafia prawidlowo rozlozyc statow zeby wygrywac bo sa na to zaglupi , a odwalenie sie na noobstata zeby walczyc z innym nie znaczy ze sie z nim wygra bo w tym momencie to zalezy tylko ktory by pierwszy zadal cios a jedyny sposob na takiego noobstata to zrobic sie w statystykach tak zeby nie pasc na 1 hita i jego brac na speeda

Też uważam, że noobstaci to gracze, którzy nie potrafią zbytnio kombinować, ale to też gracze, a noobstat to też profesja, i niedługo wypadnie tak jak łowca, czy mag-speeder... A wysoka obrona nie jest jedynym sposobem na noobstatów, wystarczy dać albo dużo szczęścia albo dużo speeda i masz wszystkich noobstatów z głowy :) \
http://w3.my-fantasy.net/...p?r_id=15858841
Mam jeszcze lepszy, jak noobstat 3 razy atakował i 3 razy chybił, ale nie mogą znaleźć :<