My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Czarne Skrzynie

Wored - 21-05-2009, 07:36

Fajny pomysł jestem na TAK.. :smile:
Mokka - 21-05-2009, 08:53

Ani na TAK, ani na NIE.
Co prawda urozmaiciło by to grę, lecz to byłby sposób na łatwą kasę, więc albo klucze musiałyby być droższe, albo przedmioty znajdowane w skrzynkach mniej warte.

CoNeK - 30-06-2009, 22:15

dobry pomysł,jestem na...TAK.! xD
Gill - 07-07-2009, 10:51

Jestem zdecydowanie na tak :!:
Gajos - 07-07-2009, 12:21

A więc tak... Po 1 w MFO są inne skrzynki a nie tylko te czerwone... Pierwsze przejdźcie fabułę a później narzekajcie... Po 2 te inne skrzynki (te istniejące już) są w dość trudnych położeniach i trzeba mieć do nich najczęściej klucz...
Są w nich także dość rzadko spotykane przedmioty więc... ?

Poza tym nawet czerwone skrzynki są nieraz trudno dostępne i/albo pilnuje ich jakiś boss...

Wiem... też chciałbym więcej przedmiotów, żeby je opchnąć na targu i zwinąć kupe kasy... Ale nie na tym polega ta gra...

Jestem na NIE bo i beż tych skrzynek da sie nieźle zarabiać... uwieżcie :wink:

Sasori - 07-07-2009, 12:55

jak czytam wasze propozycje to spadam z krzesła :)

Powiem tak jak bys przeszedł cała fabułe to bys zobaczył że są inne skrzynie :)

Po drugie wprowadzanie do gry teczy kolorów skrzyń jest totalnie poronionym pomysłem :) ...

Moim zdaniem gra potrzebuje innych unowocześnień a nie kolorowych skrzyń :].......i uważam że jest to totalnie bezsensu :)

Zdecydowanie na nie :)

[ Dodano: 07-07-2009, 12:55 ]
Gill napisał/a:

a ty gill nie spamuj aby do Fa sie dostac :!:

l4mu5 - 07-07-2009, 13:08

Pomysł jest bardzo dobry :) mnie się podoba ale nie wejdzie z e względu na s3 :) jak by s3 nie było to mozna by było coś takiego wprowadzić :)
i wartość skrzynki zależała by od lvl postaci :) że to co jest w skrzynce nie moze przekraczać danego lvl zdobycia bo coo jak 20 lvl zdobędzie tą najlepszą zbroje na danym świecie topi się wtedy w złocie :)

Gill - 07-07-2009, 13:14

Sasori napisał/a:

[ Dodano: 07-07-2009, 12:55 ]
Gill napisał/a:

a ty gill nie spamuj aby do Fa sie dostac :!:

Wyraziłem swoją opinię i nie widzę w tym nic złego. Chodzi o uzasadnienie? Tak?

Ok. Jestem na tak, ponieważ:

1) To na pewno nie zaszkodziłoby.
2) To urozmaiciłoby grę.

Mam wrażenie, że ci, którzy są na nie nie przeczytali jednej rzeczy.
W tych skrzyniach byłyby LOSOWE przedmioty a nie tak, jak w mf zawsze te same i to jest w tym dobre.

Gajos - 07-07-2009, 14:10

Gill napisał/a:
W tych skrzyniach byłyby LOSOWE przedmioty a nie tak, jak w mf zawsze te same i to jest w tym dobre.

Owszem przeczytałem temat i to bardzo dokładnie... A nie pomyślałeś o tym, że będą skargi na to, że jeden dostał lepsze EQ czy przedmiot od innego? I w cale by to gry nie urozmaiciło tylko było by więcej golda do obrotu...

Jak jest więcej kasy to jest gwałtowny spadek wartości wszystkiego... Rozkminisz to ? Myślisz, że po co jest to wszystko z kasą... Limity i pilnowanie GM ? to, że chcą aby nie było przelewów to jedno, ale jak bedzie za duzo kasy to będzie wszystko taniało, aż gra straci sens a na początkowych lvl'ach będzie można zbić fortune... :evil:

Sasori - 07-07-2009, 14:33

Gill napisał/a:

Jak byś przechodził fabułe z 2 3 razy byś się zorientował że nie z każdej skrzyni wypadnie ta sama rzecz :] <może gold jest taki sam :)

Gajos napisał/a:
Gill napisał/a:

Owszem przeczytałem temat i to bardzo dokładnie... A nie pomyślałeś o tym, że będą skargi na to, że jeden dostał lepsze EQ czy przedmiot od innego? I w cale by to gry nie urozmaiciło tylko było by więcej golda do obrotu...

Jak jest więcej kasy to jest gwałtowny spadek wartości wszystkiego... Rozkminisz to ? Myślisz, że po co jest to wszystko z kasą... Limity i pilnowanie GM ? to, że chcą aby nie było przelewów to jedno, ale jak bedzie za duzo kasy to będzie wszystko taniało, aż gra straci sens a na początkowych lvl'ach będzie można zbić fortune... :evil:

Gajos ale my przecież nie rozmawiamy tu o tym że jednemu ze skrzyni wypadnie 10k a drugiemu 100kk losowo ale z umiarem :)
Jak juz wczesniej napisałem mechanizm losowosci w skrzyniach istnieje :]

Po drugie mówisz o pilnowaniu przez gm przelewów i targu i jak to powiedziałes że jak bedzie za duzo kasy przdmioty straciły na wartości :)
Zwróć uwage na sw3 :!: :P tam praktycznie oprócz handlem postaciami i czatu nie ma regulaminu ...każdy robi multi a wysokie levele robią przelewy na olbrzymie sumy nisko levelowcom :) Jednak mimo to iż te małe leve mają tyle golda CENY NA TARGU KTÓRY NIE JEST KONTROLOWANY NIE SPADŁY I NIE ZAŁAMAŁY SIE :) a wręcz przeciwnie podrosły o około 10 do 20 % w porównaniu do sw1 i sw2 . i trzymają sie na równym poziomie :) ....tak wiec nie masz racji

SaKe - 07-07-2009, 14:36

Sasori napisał/a:
CENY NA TARGU KTÓRY NIE JEST KONTROLOWANY NIE SPADŁY I NIE ZAŁAMAŁY SIE :) a wręcz przeciwnie podrosły o około 10 do 20 % w porównaniu do sw1 i sw2 . i trzymają sie na równym poziomie :) ....tak wiec nie masz racji

chlopcze chyba zartujesz
kilka dni temu kupilem na s1 szlachecka zbroje za 250mln
na s3, z miesiac-dwa temu sprzedalem ja za 95mln
rzeczywiscie, mala roznica

Sasori - 07-07-2009, 14:44

SaKe napisał/a:
chlopcze chyba zartujesz

nie chłopcze bo zapewne jestem starszy od ciebie :)

SaKe napisał/a:
kilka dni temu kupilem na s1 szlachecka zbroje za 250mln
na s3, z miesiac-dwa temu sprzedalem ja za 95mln
rzeczywiscie, mala roznica

No dobra sprawdziłem przed chwila i doszedłem do wniosku że w niektórych miejscach ceny spadły a w niektórych podrosły :) .....

Jednak co nie zmienia fakty że targ się trzyma bardzo dobrze i nie zanosi sie aby upadł ......

SaKe - 07-07-2009, 14:50

Sasori napisał/a:
nie chłopcze bo zapewne jestem starszy od ciebie :)

Ciekawe, moze tak, moze mnie, raczej malo mnie to obchodzi.

Sasori napisał/a:
No dobra sprawdziłem przed chwila i doszedłem do wniosku że w niektórych miejscach ceny spadły a w niektórych podrosły :) .....

Jednak co nie zmienia fakty że targ się trzyma bardzo dobrze i nie zanosi sie aby upadł ......

Mowisz tak, bo masz na mysli pewnie glownie kaktusy/eq na mniejszy lvl, gdzie ludzie daja tyle kasy, zeby wygrac, bo przeciez sa przelewy, wiec kase i tak latwo mozna zyskac.

Skailer - 07-07-2009, 15:00

Nie czytałem całego tematu.. Przyczepię się jedynie do kilku fragmentów z pierwszej strony.

Jelsyn napisał/a:
Lag, jakich umiejętności ??

A no od szczęścia w statystykach bazowych :) (już widzę wzrost luckerów po wprowadzeniu tego g:P )

ambity napisał/a:
Jeżeli już by to miało wejść...
Cena pierwszego klucza - 10MF
Cena drugiego klucza - 20MF
Cena trzeciego klucza - 30MF
Cena czwartego klucza - 40MF
Cena piątego klucza - 50MF
Cena szóstego klucza - 60MF
Cena siódmego klucza - 70MF
Cena ósmego klucza - 80MF
Cena dziewiątego klucza - 90MF
Cena dziesiątego klucza - 100MF

Rozbawiłeś mnie :D Żaden człowiek o zdrowych zmysłach nie zapłaciłbym 100 MF, żeby otworzyć skrzynkę z której może albo wylotować coś cennego, albo stracić kasę na jakąś miksturkę g:> KASĘ w zł ...

Grotherd napisał/a:
Czarna Skrzynia byłaby elementem ryzyka. Co w niej się kryje, tego nikt nigdy nie odkryje. :> Mówiąc prościej, mogłaby tam być Mikstura Level 1, ale mógłby być też najdroższa zbroja z całego MFO :> Mówiąc prościej - mogłoby tam być WSZYSTKO, z tym, że każda kolejna otworzona skrzynia dawałaby wzrost wartości przedmiotu znajdującego się w skrzyni o 5 poziomów.

1 skrzynia - Może tu być wszystko
2 skrzynia - Może tu być wszystko od 5 poziomu
3 skrzynia - Może tu być wszystko od 10 poziomu

itp., itd.,

Czekam na Wasze komentarze, ew. pytania :)

Tak jak inni, trochę się z tym nie zgadzam, to trzeba jeszcze dopracować.
Ja bym to widział tak: (Przykładowo)
1 skrzynia - Może tu być wszystko do 15 poziom
2 skrzynia - Może tu być wszystko od 16 do 30 poziomu
3 skrzynia - Może tu być wszystko od 31 do 40 poziomu
Z takich skrzynek nie można mieć miksturek, chyba że w dużych ilościach, szczególnie na wysokich lv., rozumiem element ryzyka, ale stracić powiedzmy 15kk na jedną miksturkę lv. 5? Bez przesady g:)
Robić oddzielną zakładkę także nie ma potrzeby, starczy to dodać do zakłądki przedmioty w sklepie.
I wersja że od scythe można kupić każdy klucz - to bez sensu. To co z tymi na niskich lv.? Skrzynki powinny pojawiać się od Devos jak dla mnie i tam powinien być 1-szy klucz. I tak dalej na jedno miasta jeden klucz. Cena za klucz powinna zostać dopasowana odpowiednio do poziomu przedmiotów w skrzynkach, ponieważ skrzynka z które lecą przedmioty na powiedzmy 30 lv, nie powinna kosztować 5 mln. g:P Tylko np. 1 mln. Następny klucz do następnej skrzynki kosztowałby 2 mln. i tak co klucz to 1 mln. drożej g:) Jako strażników tych skrzynek, można dać tych wojowników D'Mareci z innej propozycji g:P
A od tego jaki przedmiot wylotujemy, może zależeć szczęście w naszych statystykach bazowych g:P Powiedzmy 2 gości na 140 lv., jeden ma 400 szczęścia, drugi 200, ten pierwszy dostanie hełm z dużą obroną zwykłą na 160 lv., a te drugi 20 eliksirów - coś na tej zasadzie g:)
No i ekwipunek do tych skrzynek - może także być unikatowy, tak jak z bossami, że to eq możesz dostać tylko i wyłącznie z tej skrzynki g:)
Z wymyśleniem ekwipunku nie będzie problemu - admin może czerpać pomysły z tematy wasze własne eq :]

Sasori - 07-07-2009, 15:01

SaKe napisał/a:
Mowisz tak, bo masz na mysli pewnie glownie kaktusy/eq na mniejszy lvl, gdzie ludzie daja tyle kasy, zeby wygrac, bo przeciez sa przelewy, wiec kase i tak latwo mozna zyskac.

Dokładnie ....zobaczyłem jak stoja ceny w folhard i landen na sw1 sw2 sw3 i tak :

Na sw3 folhord ceny były cholernie niskie :) tak o 50 %

a na sw1 i sw2 podobnie równice kilku procentowe :)

Natomiast w lange ceny są wyższe niż w sw1 i s2 :)

Tak więc tak wygląda sytuacja na sw3 :) co nie zmienia fakty że tamten targ rządzi się swoimi prawami :) i trzyma sie dobrze :]