|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Czarne Skrzynie
Wored - 21-05-2009, 07:36
Fajny pomysł jestem na TAK..
Mokka - 21-05-2009, 08:53
Ani na TAK, ani na NIE.
Co prawda urozmaiciło by to grę, lecz to byłby sposób na łatwą kasę, więc albo klucze musiałyby być droższe, albo przedmioty znajdowane w skrzynkach mniej warte.
CoNeK - 30-06-2009, 22:15
dobry pomysł,jestem na...TAK.!
Gill - 07-07-2009, 10:51
Jestem zdecydowanie na tak
Gajos - 07-07-2009, 12:21
A więc tak... Po 1 w MFO są inne skrzynki a nie tylko te czerwone... Pierwsze przejdźcie fabułę a później narzekajcie... Po 2 te inne skrzynki (te istniejące już) są w dość trudnych położeniach i trzeba mieć do nich najczęściej klucz...
Są w nich także dość rzadko spotykane przedmioty więc... ?
Poza tym nawet czerwone skrzynki są nieraz trudno dostępne i/albo pilnuje ich jakiś boss...
Wiem... też chciałbym więcej przedmiotów, żeby je opchnąć na targu i zwinąć kupe kasy... Ale nie na tym polega ta gra...
Jestem na NIE bo i beż tych skrzynek da sie nieźle zarabiać... uwieżcie
Sasori - 07-07-2009, 12:55
jak czytam wasze propozycje to spadam z krzesła
Powiem tak jak bys przeszedł cała fabułe to bys zobaczył że są inne skrzynie
Po drugie wprowadzanie do gry teczy kolorów skrzyń jest totalnie poronionym pomysłem ...
Moim zdaniem gra potrzebuje innych unowocześnień a nie kolorowych skrzyń :].......i uważam że jest to totalnie bezsensu
Zdecydowanie na nie
[ Dodano: 07-07-2009, 12:55 ]
Gill napisał/a: | Jestem zdecydowanie na tak |
a ty gill nie spamuj aby do Fa sie dostac
l4mu5 - 07-07-2009, 13:08
Pomysł jest bardzo dobry mnie się podoba ale nie wejdzie z e względu na s3 jak by s3 nie było to mozna by było coś takiego wprowadzić
i wartość skrzynki zależała by od lvl postaci że to co jest w skrzynce nie moze przekraczać danego lvl zdobycia bo coo jak 20 lvl zdobędzie tą najlepszą zbroje na danym świecie topi się wtedy w złocie
Gill - 07-07-2009, 13:14
Sasori napisał/a: |
[ Dodano: 07-07-2009, 12:55 ]
Gill napisał/a: | Jestem zdecydowanie na tak |
a ty gill nie spamuj aby do Fa sie dostac |
Wyraziłem swoją opinię i nie widzę w tym nic złego. Chodzi o uzasadnienie? Tak?
Ok. Jestem na tak, ponieważ:
1) To na pewno nie zaszkodziłoby.
2) To urozmaiciłoby grę.
Mam wrażenie, że ci, którzy są na nie nie przeczytali jednej rzeczy.
W tych skrzyniach byłyby LOSOWE przedmioty a nie tak, jak w mf zawsze te same i to jest w tym dobre.
Gajos - 07-07-2009, 14:10
Gill napisał/a: | Mam wrażenie, że ci, którzy są na nie nie przeczytali jednej rzeczy.
W tych skrzyniach byłyby LOSOWE przedmioty a nie tak, jak w mf zawsze te same i to jest w tym dobre. |
Owszem przeczytałem temat i to bardzo dokładnie... A nie pomyślałeś o tym, że będą skargi na to, że jeden dostał lepsze EQ czy przedmiot od innego? I w cale by to gry nie urozmaiciło tylko było by więcej golda do obrotu...
Jak jest więcej kasy to jest gwałtowny spadek wartości wszystkiego... Rozkminisz to ? Myślisz, że po co jest to wszystko z kasą... Limity i pilnowanie GM ? to, że chcą aby nie było przelewów to jedno, ale jak bedzie za duzo kasy to będzie wszystko taniało, aż gra straci sens a na początkowych lvl'ach będzie można zbić fortune...
Sasori - 07-07-2009, 14:33
Gill napisał/a: | Mam wrażenie, że ci, którzy są na nie nie przeczytali jednej rzeczy.
W tych skrzyniach byłyby LOSOWE przedmioty a nie tak, jak w mf zawsze te same i to jest w tym dobre. |
Jak byś przechodził fabułe z 2 3 razy byś się zorientował że nie z każdej skrzyni wypadnie ta sama rzecz :] <może gold jest taki sam
Gajos napisał/a: | Gill napisał/a:
Mam wrażenie, że ci, którzy są na nie nie przeczytali jednej rzeczy.
W tych skrzyniach byłyby LOSOWE przedmioty a nie tak, jak w mf zawsze te same i to jest w tym dobre.
Owszem przeczytałem temat i to bardzo dokładnie... A nie pomyślałeś o tym, że będą skargi na to, że jeden dostał lepsze EQ czy przedmiot od innego? I w cale by to gry nie urozmaiciło tylko było by więcej golda do obrotu...
Jak jest więcej kasy to jest gwałtowny spadek wartości wszystkiego... Rozkminisz to ? Myślisz, że po co jest to wszystko z kasą... Limity i pilnowanie GM ? to, że chcą aby nie było przelewów to jedno, ale jak bedzie za duzo kasy to będzie wszystko taniało, aż gra straci sens a na początkowych lvl'ach będzie można zbić fortune... |
Gajos ale my przecież nie rozmawiamy tu o tym że jednemu ze skrzyni wypadnie 10k a drugiemu 100kk losowo ale z umiarem
Jak juz wczesniej napisałem mechanizm losowosci w skrzyniach istnieje :]
Po drugie mówisz o pilnowaniu przez gm przelewów i targu i jak to powiedziałes że jak bedzie za duzo kasy przdmioty straciły na wartości
Zwróć uwage na sw3 tam praktycznie oprócz handlem postaciami i czatu nie ma regulaminu ...każdy robi multi a wysokie levele robią przelewy na olbrzymie sumy nisko levelowcom Jednak mimo to iż te małe leve mają tyle golda CENY NA TARGU KTÓRY NIE JEST KONTROLOWANY NIE SPADŁY I NIE ZAŁAMAŁY SIE a wręcz przeciwnie podrosły o około 10 do 20 % w porównaniu do sw1 i sw2 . i trzymają sie na równym poziomie ....tak wiec nie masz racji
SaKe - 07-07-2009, 14:36
Sasori napisał/a: | CENY NA TARGU KTÓRY NIE JEST KONTROLOWANY NIE SPADŁY I NIE ZAŁAMAŁY SIE a wręcz przeciwnie podrosły o około 10 do 20 % w porównaniu do sw1 i sw2 . i trzymają sie na równym poziomie ....tak wiec nie masz racji |
chlopcze chyba zartujesz
kilka dni temu kupilem na s1 szlachecka zbroje za 250mln
na s3, z miesiac-dwa temu sprzedalem ja za 95mln
rzeczywiscie, mala roznica
Sasori - 07-07-2009, 14:44
SaKe napisał/a: | chlopcze chyba zartujesz |
nie chłopcze bo zapewne jestem starszy od ciebie
SaKe napisał/a: | kilka dni temu kupilem na s1 szlachecka zbroje za 250mln
na s3, z miesiac-dwa temu sprzedalem ja za 95mln
rzeczywiscie, mala roznica |
No dobra sprawdziłem przed chwila i doszedłem do wniosku że w niektórych miejscach ceny spadły a w niektórych podrosły .....
Jednak co nie zmienia fakty że targ się trzyma bardzo dobrze i nie zanosi sie aby upadł ......
SaKe - 07-07-2009, 14:50
Sasori napisał/a: | nie chłopcze bo zapewne jestem starszy od ciebie |
Ciekawe, moze tak, moze mnie, raczej malo mnie to obchodzi.
Sasori napisał/a: | No dobra sprawdziłem przed chwila i doszedłem do wniosku że w niektórych miejscach ceny spadły a w niektórych podrosły .....
Jednak co nie zmienia fakty że targ się trzyma bardzo dobrze i nie zanosi sie aby upadł ...... |
Mowisz tak, bo masz na mysli pewnie glownie kaktusy/eq na mniejszy lvl, gdzie ludzie daja tyle kasy, zeby wygrac, bo przeciez sa przelewy, wiec kase i tak latwo mozna zyskac.
Skailer - 07-07-2009, 15:00
Nie czytałem całego tematu.. Przyczepię się jedynie do kilku fragmentów z pierwszej strony.
Jelsyn napisał/a: | Lag, jakich umiejętności ?? |
A no od szczęścia w statystykach bazowych (już widzę wzrost luckerów po wprowadzeniu tego )
ambity napisał/a: | Jeżeli już by to miało wejść...
Cena pierwszego klucza - 10MF
Cena drugiego klucza - 20MF
Cena trzeciego klucza - 30MF
Cena czwartego klucza - 40MF
Cena piątego klucza - 50MF
Cena szóstego klucza - 60MF
Cena siódmego klucza - 70MF
Cena ósmego klucza - 80MF
Cena dziewiątego klucza - 90MF
Cena dziesiątego klucza - 100MF |
Rozbawiłeś mnie Żaden człowiek o zdrowych zmysłach nie zapłaciłbym 100 MF, żeby otworzyć skrzynkę z której może albo wylotować coś cennego, albo stracić kasę na jakąś miksturkę KASĘ w zł ...
Grotherd napisał/a: | Czarna Skrzynia byłaby elementem ryzyka. Co w niej się kryje, tego nikt nigdy nie odkryje. Mówiąc prościej, mogłaby tam być Mikstura Level 1, ale mógłby być też najdroższa zbroja z całego MFO Mówiąc prościej - mogłoby tam być WSZYSTKO, z tym, że każda kolejna otworzona skrzynia dawałaby wzrost wartości przedmiotu znajdującego się w skrzyni o 5 poziomów.
1 skrzynia - Może tu być wszystko
2 skrzynia - Może tu być wszystko od 5 poziomu
3 skrzynia - Może tu być wszystko od 10 poziomu
itp., itd.,
Czekam na Wasze komentarze, ew. pytania |
Tak jak inni, trochę się z tym nie zgadzam, to trzeba jeszcze dopracować.
Ja bym to widział tak: (Przykładowo)
1 skrzynia - Może tu być wszystko do 15 poziom
2 skrzynia - Może tu być wszystko od 16 do 30 poziomu
3 skrzynia - Może tu być wszystko od 31 do 40 poziomu
Z takich skrzynek nie można mieć miksturek, chyba że w dużych ilościach, szczególnie na wysokich lv., rozumiem element ryzyka, ale stracić powiedzmy 15kk na jedną miksturkę lv. 5? Bez przesady
Robić oddzielną zakładkę także nie ma potrzeby, starczy to dodać do zakłądki przedmioty w sklepie.
I wersja że od scythe można kupić każdy klucz - to bez sensu. To co z tymi na niskich lv.? Skrzynki powinny pojawiać się od Devos jak dla mnie i tam powinien być 1-szy klucz. I tak dalej na jedno miasta jeden klucz. Cena za klucz powinna zostać dopasowana odpowiednio do poziomu przedmiotów w skrzynkach, ponieważ skrzynka z które lecą przedmioty na powiedzmy 30 lv, nie powinna kosztować 5 mln. Tylko np. 1 mln. Następny klucz do następnej skrzynki kosztowałby 2 mln. i tak co klucz to 1 mln. drożej Jako strażników tych skrzynek, można dać tych wojowników D'Mareci z innej propozycji
A od tego jaki przedmiot wylotujemy, może zależeć szczęście w naszych statystykach bazowych Powiedzmy 2 gości na 140 lv., jeden ma 400 szczęścia, drugi 200, ten pierwszy dostanie hełm z dużą obroną zwykłą na 160 lv., a te drugi 20 eliksirów - coś na tej zasadzie
No i ekwipunek do tych skrzynek - może także być unikatowy, tak jak z bossami, że to eq możesz dostać tylko i wyłącznie z tej skrzynki
Z wymyśleniem ekwipunku nie będzie problemu - admin może czerpać pomysły z tematy wasze własne eq :]
Sasori - 07-07-2009, 15:01
SaKe napisał/a: | Mowisz tak, bo masz na mysli pewnie glownie kaktusy/eq na mniejszy lvl, gdzie ludzie daja tyle kasy, zeby wygrac, bo przeciez sa przelewy, wiec kase i tak latwo mozna zyskac. |
Dokładnie ....zobaczyłem jak stoja ceny w folhard i landen na sw1 sw2 sw3 i tak :
Na sw3 folhord ceny były cholernie niskie tak o 50 %
a na sw1 i sw2 podobnie równice kilku procentowe
Natomiast w lange ceny są wyższe niż w sw1 i s2
Tak więc tak wygląda sytuacja na sw3 co nie zmienia fakty że tamten targ rządzi się swoimi prawami i trzyma sie dobrze :]
|
|