|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - KUP TERAZ
Shark - 18-06-2009, 20:59
Adi, po co łączyć te dwie propozycje, skoro zamiast nich może wejść dawno
zaproponowana - licytacja do upadłego, ale sprzedający dostaje max. dopuszczalną cenę.
ADIHC1 - 18-06-2009, 21:39
ChOzeN napisał/a: | Wprowadzenie :
* Blokady na ceny maksymalnej [ Aukcja trwa tyle na ile wystawił ja sprzedawca ale przy osiągnięciu ceny maksymalnej blokada dalszego licytowania ]
+
* Handel do max 3 miast wstecz [ Ceny rzeczy , przedmiotów nie różniły byś aż ponadto - niemożliwy przekaz dużych ilości złota ]
Gdy dojdziemy do Balias mamy 3 miasta wstecz [Balias, Folhord ,Oasis] cena np. Eliksirów nie różni się więcej niż 200 k za szt.
Adi co ty na to ? |
Gdybym miał wybierać, to wolałbym automatyczne odcinanie nadwyżek z licytacji, niż limit handlowania do trzech miast wstecz*. Ale na automat póki co nie ma co liczyć.
* Z tego co się orientuję, to jest jakiś problem z implementacją tego rozwiązania, dlatego nie było brane pod uwagę.
Vist0 napisał/a: | Jak dla mnie to nie pomysl, chyba ze zmienia sie te limity.
To bedzie latwy sposob przekazywanie rzeczy.
W eterni gem szybkosci 5* obstawiasz za 2.6kk i nie moga cie przebic? |
ChOzeN już o tym wspominał.
---
No i znowu nie ma dobrego rozwiązania w zasięgu reki : \
Walkmen - 19-06-2009, 08:46
Jako, że posiadam konto na W1 jako zwykły gracz i mam dostęp do wszystkich miast uważam, że blokowanie handlu do 3 miast wstecz jest koszmarnym błędem. Wytłumaczę:
1. Aby kupić najlepsze uzbrojenie dostępne dotychczas w grze potrzebuję około 1,2 miliarda G i powiedzcie mi skąd mam wziąć tak ogromną gotówkę? Z potworków? To jest niemożliwe! Zdobyć taką gotówkę można tylko zajmując się handlem na max skalę i to na obu kontynentach. Nie ma innej opcji.
2. Jest aktualizacja gry i dodano malutką fabułę gdzieś na starym kontynencie i ... płynąc tam dlaczego nie mogę sprzedać czegoś tak przy okazji? Przecież sama podróż musi mi się zwrócić na którą muszę wydać 2kk G.
Wprowadzenie ograniczeń do handlowania do 3 miast wstecz pozwoli na o wiele szybsze bogacenie się niższych lvl'i bo przecież ja nie będę mógł skupywać eliksirów a i sprzedawać miks. życia. To chyba o to wam chodzi bo ja innego racjonalnego uzasadnienia nie widzę.
A teraz przykład z życia:
Jest malutki sklepik (low lvl) i hipermarket (high lvl) i ustawodawca nakazuje każdemu z nich prowadzenie handlu tylko w granicach ... 3 ulic. Śmieszne ? Dla mnie tak a tym bardziej nie realne i w realu i w grze.
Na razie to tylko tyle z mojej strony.
mnietuniema - 19-06-2009, 11:04
Z tego co pamiętam to pomysły ograniczenia handlu (max 3 miasta wstecz i obcinanie nadwyżek) pojawiły się przy okazji dyskusji o nadmiarze złota w grze i właśnie o jego redukcję chodziło, a nie o wyeliminowanie przelewów (to doszło po zaakceptowaniu sponsoringu). Jeśli zmniejszyłaby się ilość złota w grze - to i ceny by spadły (no, trochę trzeba by poczekać, ale by spadły...).
Ale z tego co widać - to go wciąż przybywa...
SaKe - 19-06-2009, 13:00
Zlota zawsze bedzie przybywac-wystarczy,ze pojawiaja sie nowe konta-gracze expia=zdobywaja zloto=kupuja lepsze eq,to sie zapetla,i zloto nowych graczy dochodzi magicznym handlem do tych najwiekszych lvli...
Jedynym dobrym sposobem wyciagnieca sa roznego typu loterie-gracze wrzucilby mase kasy zeby wygrac,a wygra np kilka osob na prawde dobre eq-ale i tak wiecej zlota wpadnie hmm do banku mf czy po prostu przepadnie...
ChOzeN - 19-06-2009, 15:04
Automatyczne odcinanie nadmiaru złota do Banku MFO następnie loterie ?
SaKe - 19-06-2009, 15:44
Chodzi mi o to,ze gdyby byly loterie nie za mfy, ale za duzo ilosci golda,gracze wplaciliby np 1mld,a pula nagrod wynosilaby np 500mln - kilka loterii i troche golda pojdzie do takiego banku...
ChOzeN - 19-06-2009, 16:32
Wszystko ma swoje dobre i złe strony a jak wygra 10 lvl ?
Gardo Thir - 28-06-2009, 19:29
O co wam chodzi, że gdy aukcja jakiegoś przedmiotu osiągnie maksymalną cenę to go nie będzie można było przelicytować? Jak komuś będzie bardzo zależało na przedmiocie to od razu da tą maksymalną cenę i dostanie ten przedmiot...
ADIHC1 - 30-06-2009, 18:14
Gardo Thir napisał/a: | Jak komuś będzie bardzo zależało na przedmiocie to od razu da tą maksymalną cenę i dostanie ten przedmiot... |
"Kto pierwszy ten lepszy" ; >
Jednak ze względów, o których wspominał ChOzeN pomysł nie zostanie zrealizowany.
|
|