My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Kupowanie aukcji za limit.

Pieniu - 30-11-2009, 21:22

W2 a W1 to roznica nawet ci sam cervantez powie ze wszystkie wykupuje ;p a co do twojej poprzedniej wypowiedzi "aktywny od kilku dni na forum" sprawdz lepiej od kiedy siedze na forum bo widze ze nie wiesz duzo rzeczy ;] jestem aktywny od dzis^^sprawdz se to bo pewnie mozesz :)
SaKe - 30-11-2009, 21:27

Na s2 to nie problem... Moze nie az tak duzy.
Na s1 miedzy innymi Ty Walkmenie wykupujesz znaczne zasoby elkow, nie mam ci tego za zle...
Taka opcja moze pomoc handlowcom, a wy od razu minusy wywalacie...
Minusy, ktore sa beznadziejnie zenujace...

mnietuniema - 30-11-2009, 23:41

SaKe napisał/a:

Wygraj eliksir licytujac ponizej max ceny. Powodzenia. Mowie oczywiscie o arkadii.

Tak w ramach pewnej ciekawostki - niedawno na s3 kupiłem eliksir w Urkaden za 59k ;)

A co do limitów - pamiętajcie że domyślna cena eliksiru to nie 500 czy 600k, ale MILION G - czasem komuś uda się kupić taniej, ale eliksiry są w Ballis po 1kkG. Kiedyś były znacznie droższe, więc nie jest to cena wygórowana. Płacze HL że to za drogo uważam za śmieszne - ktoś kto dotarł na Salamandrię i nie potrafi zarobić na miksy wszelakie powinien robić wszystko - tylko się nie żalić na brak złota, bo to po prostu wstyd... A że niższe levele (niż powiedzmy 160 lvl) nie mogą teraz kupić eliksirów bo już mają osiągnięte ceny maksymalne? - Jak eliksiry chodziły po 1,5kk też ich nie kupowały bo nie nie było ich na nie stać, teraz jest wręcz łatwiej, tylko trzeba poszperać na targach...

Woj Mroku - 01-12-2009, 16:09

mnietuniema napisał/a:

Tak w ramach pewnej ciekawostki - niedawno na s3 kupiłem eliksir w Urkaden za 59k ;)

Tak? Spróbuj na s1. powodzenia...

ADIHC1 - 01-12-2009, 16:18

Chyba go nie zrozumiałeś. Skoro na W3 dozwolone jest przelewanie złota to dlaczego ceny są tam niższe?
michol11 - 01-12-2009, 16:23

ADIHC1 napisał/a:
Skoro na W3 dozwolone jest przelewanie złota to dlaczego ceny są tam niższe?

Bo tam kazdy ma te Eliksiry i kase za nie:)??

Misiopysio - 01-12-2009, 16:32

Cytat:
Nie zachowujcie sie jak idioci. Mysle, ze kilku z was, a nawet wiekszosc, jest na tyle rozgarnieta i inteligentna, zeby zrozumiec moj pomysl.

Jesli ktos chce dac max cene, to da max cene.
Wiec mozliwe, ze da max cene wielu aukcjom np eliksirow.
Czemu mu tego nie ulatwic?

Alez doskonale rozumiemy twój pomysł, moze nawet lepiej go przemyslelismy niz ty sam.
Jak chce to niech daje ale niech sobie wynajduje sam te aukcje, co za problem wpisać w wyszukiwarke to nie wiem, a nuz w tym czasie ktos drugi bedzie na tym samym tagu chcial kupić i co wtedy? Jak twój pomysł wszedłby w zycie to jeden kupiłby wszystko a tak w tym samym czasie on zalicytuje jednna aukcje a ktos inny inną.
Takie rozwiazanie byłoby juz kompletnym bezsensem i dodatkowym utrudnianiem gry. Jak ktoś jest zbyt leniwy zeby klikać 4 razy zamiast 1 razu to juz jego problem i powinien sie ogarnac a nie sciagac innych do poziomu swojego lenistwa.

pozdrawiam

ADIHC1 - 01-12-2009, 16:46

michol11 napisał/a:
Bo tam kazdy ma te Eliksiry i kase za nie:)??

Kiedy nie było limitów sytuacja była identyczna. Swoją drogą, gracze na W3 mają więcej złota i dlatego płacą mniej za przedmioty na targu? Coś mi tu nie pasuje...

michol11 - 01-12-2009, 17:22

ADIHC1 napisał/a:
Kiedy nie było limitów sytuacja była identyczna. Swoją drogą, gracze na W3 mają więcej złota i dlatego płacą mniej za przedmioty na targu? Coś mi tu nie pasuje...

Hee, o to chodzi ze kazde konto na low lvl ma multi na high lvl :) (prawie kazde)... Wiec kazdy ranqer... ;) Ma kumpla ktory mu da kase... :) Albo Elki;pp

Walkmen - 01-12-2009, 17:41

michol11 napisał/a:
Wiec kazdy ranqer... Ma kumpla ktory mu da kase...

I tego właśnie nie będzie na W1 i W2.Każdy ma mieć równe szanse a ci co mają znajomości i nieregulaminowo kombinują niech się liczą z możliwością otrzymania kary zgodnie z wykazem kar.

Misiopysio - 01-12-2009, 18:24

michol11 napisał/a:
Hee, o to chodzi ze kazde konto na low lvl ma multi na high lvl :) (prawie kazde)... Wiec kazdy ranqer... ;) Ma kumpla ktory mu da kase... :) Albo Elki;pp

I tutaj sie mylisz, mozna zrobic niezłego rankera który ma kupe kasy bez multikont i kumpli którzy udzielaja "pozyczek" tyle tylko, że to trwa o wiele dłuzej niz zrobienie kilku przelewów i potrzeba do tego cierpliwości.

Cytat:
I tego właśnie nie będzie na W1 i W2.Każdy ma mieć równe szanse a ci co mają znajomości i nieregulaminowo kombinują niech się liczą z możliwością otrzymania kary zgodnie z wykazem kar.

A zgadza sie zgadza, sam pamietam jak mie wkurzali goscie kórzy w jedna transakcje mieli tyle co ja musiałem orać tydzień albo i lepiej. Teraz mi latają bo ja i tak mam czym ich przebijać ale na to pracowałem kilka miesięcy a nie kilka dni i parę ładnych transakcji z multikont ale innym to utrudnia zycie i wypacza grę.
Natomiast równosć nie moze oznaczac, że wszyscy maja miec tak samo (czyli równania w dół), jak ktos jest gapa czy leń to jego problem a jak ktos jest obrotniejszy to jego zysk. Kolegów zaś poznaje sie też w grze i czasem wystawią cos jak sie do nich napisze ale co w tym dziwnego? Jak to potrzebny sprzet i oni na tym zarabiaja? Inaczej cięzko byłoby cokolwiek dostać i takie normalne kolezeństwo trzeba odróżniać od kumoterstwa. Póki co widze, ze GM'owie tego sie trzymaja i dobrze gorzej jak zaczna być zbyt nadgorliwi co mam nadzieje nie nastąpi.

pozdrawiam

SaKe - 01-12-2009, 19:08

Misiopysio napisał/a:
Jak ktoś jest zbyt leniwy zeby klikać 4 razy zamiast 1 razu to juz jego problem i powinien sie ogarnac a nie sciagac innych do poziomu swojego lenistwa.

Gdyby to byly 4 klikniecia, to bym nie pisal, az tak leniwy nie jestem.

Ja jak licytuje, to sa to czesto po 2-3 strony aukcji w jednym miescie. A takich miast, w ktorych sporo licytuje jest okolo 5...

Misiopysio - 01-12-2009, 20:09

SaKe napisał/a:
Gdyby to byly 4 klikniecia, to bym nie pisal, az tak leniwy nie jestem.

Ja jak licytuje, to sa to czesto po 2-3 strony aukcji w jednym miescie. A takich miast, w ktorych sporo licytuje jest okolo 5...

Nie ty jeden licytujesz, jak by wszedl twój pomysł to albo bys wylicytował wszystko a inni sie spóźnili albo nic bo ktoś był pierwszy, a tak jakos się podzielicie.

pozdrawiam

Shark - 02-12-2009, 09:16

Przecież i tak jak ktoś chce wygrać Eliksiry to licytuje za max. cenę, więc o co chodzi?
Takie "klikanie" po prostu to przyspieszy, nic nikomu się nie stanie, a wy szukacie dziur na siłę. Kto pierwszy ten lepszy, taka zasada obowiązuje od wprowadzenia limitów - "klikanie Sejka" jej nie zmieni. Po prostu wygodna opcja.

SaKe - 02-12-2009, 17:22

Shark napisał/a:
Takie "klikanie" po prostu to przyspieszy, nic nikomu się nie stanie, a wy szukacie dziur na siłę. Kto pierwszy ten lepszy, taka zasada obowiązuje od wprowadzenia limitów - "klikanie Sejka" jej nie zmieni. Po prostu wygodna opcja.

I o to chodzilo...