|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Kupowanie aukcji za limit.
Pieniu - 30-11-2009, 21:22
W2 a W1 to roznica nawet ci sam cervantez powie ze wszystkie wykupuje ;p a co do twojej poprzedniej wypowiedzi "aktywny od kilku dni na forum" sprawdz lepiej od kiedy siedze na forum bo widze ze nie wiesz duzo rzeczy jestem aktywny od dzis^^sprawdz se to bo pewnie mozesz
SaKe - 30-11-2009, 21:27
Na s2 to nie problem... Moze nie az tak duzy.
Na s1 miedzy innymi Ty Walkmenie wykupujesz znaczne zasoby elkow, nie mam ci tego za zle...
Taka opcja moze pomoc handlowcom, a wy od razu minusy wywalacie...
Minusy, ktore sa beznadziejnie zenujace...
mnietuniema - 30-11-2009, 23:41
SaKe napisał/a: |
Wygraj eliksir licytujac ponizej max ceny. Powodzenia. Mowie oczywiscie o arkadii. |
Tak w ramach pewnej ciekawostki - niedawno na s3 kupiłem eliksir w Urkaden za 59k
A co do limitów - pamiętajcie że domyślna cena eliksiru to nie 500 czy 600k, ale MILION G - czasem komuś uda się kupić taniej, ale eliksiry są w Ballis po 1kkG. Kiedyś były znacznie droższe, więc nie jest to cena wygórowana. Płacze HL że to za drogo uważam za śmieszne - ktoś kto dotarł na Salamandrię i nie potrafi zarobić na miksy wszelakie powinien robić wszystko - tylko się nie żalić na brak złota, bo to po prostu wstyd... A że niższe levele (niż powiedzmy 160 lvl) nie mogą teraz kupić eliksirów bo już mają osiągnięte ceny maksymalne? - Jak eliksiry chodziły po 1,5kk też ich nie kupowały bo nie nie było ich na nie stać, teraz jest wręcz łatwiej, tylko trzeba poszperać na targach...
Woj Mroku - 01-12-2009, 16:09
mnietuniema napisał/a: |
Tak w ramach pewnej ciekawostki - niedawno na s3 kupiłem eliksir w Urkaden za 59k |
Tak? Spróbuj na s1. powodzenia...
ADIHC1 - 01-12-2009, 16:18
Chyba go nie zrozumiałeś. Skoro na W3 dozwolone jest przelewanie złota to dlaczego ceny są tam niższe?
michol11 - 01-12-2009, 16:23
ADIHC1 napisał/a: | Skoro na W3 dozwolone jest przelewanie złota to dlaczego ceny są tam niższe? |
Bo tam kazdy ma te Eliksiry i kase za nie:)??
Misiopysio - 01-12-2009, 16:32
Cytat: | Nie zachowujcie sie jak idioci. Mysle, ze kilku z was, a nawet wiekszosc, jest na tyle rozgarnieta i inteligentna, zeby zrozumiec moj pomysl.
Jesli ktos chce dac max cene, to da max cene.
Wiec mozliwe, ze da max cene wielu aukcjom np eliksirow.
Czemu mu tego nie ulatwic? |
Alez doskonale rozumiemy twój pomysł, moze nawet lepiej go przemyslelismy niz ty sam.
Jak chce to niech daje ale niech sobie wynajduje sam te aukcje, co za problem wpisać w wyszukiwarke to nie wiem, a nuz w tym czasie ktos drugi bedzie na tym samym tagu chcial kupić i co wtedy? Jak twój pomysł wszedłby w zycie to jeden kupiłby wszystko a tak w tym samym czasie on zalicytuje jednna aukcje a ktos inny inną.
Takie rozwiazanie byłoby juz kompletnym bezsensem i dodatkowym utrudnianiem gry. Jak ktoś jest zbyt leniwy zeby klikać 4 razy zamiast 1 razu to juz jego problem i powinien sie ogarnac a nie sciagac innych do poziomu swojego lenistwa.
pozdrawiam
ADIHC1 - 01-12-2009, 16:46
michol11 napisał/a: | Bo tam kazdy ma te Eliksiry i kase za nie:)?? |
Kiedy nie było limitów sytuacja była identyczna. Swoją drogą, gracze na W3 mają więcej złota i dlatego płacą mniej za przedmioty na targu? Coś mi tu nie pasuje...
michol11 - 01-12-2009, 17:22
ADIHC1 napisał/a: | Kiedy nie było limitów sytuacja była identyczna. Swoją drogą, gracze na W3 mają więcej złota i dlatego płacą mniej za przedmioty na targu? Coś mi tu nie pasuje... |
Hee, o to chodzi ze kazde konto na low lvl ma multi na high lvl (prawie kazde)... Wiec kazdy ranqer... Ma kumpla ktory mu da kase... Albo Elki;pp
Walkmen - 01-12-2009, 17:41
michol11 napisał/a: | Wiec kazdy ranqer... Ma kumpla ktory mu da kase... |
I tego właśnie nie będzie na W1 i W2.Każdy ma mieć równe szanse a ci co mają znajomości i nieregulaminowo kombinują niech się liczą z możliwością otrzymania kary zgodnie z wykazem kar.
Misiopysio - 01-12-2009, 18:24
michol11 napisał/a: | Hee, o to chodzi ze kazde konto na low lvl ma multi na high lvl (prawie kazde)... Wiec kazdy ranqer... Ma kumpla ktory mu da kase... Albo Elki;pp |
I tutaj sie mylisz, mozna zrobic niezłego rankera który ma kupe kasy bez multikont i kumpli którzy udzielaja "pozyczek" tyle tylko, że to trwa o wiele dłuzej niz zrobienie kilku przelewów i potrzeba do tego cierpliwości.
Cytat: | I tego właśnie nie będzie na W1 i W2.Każdy ma mieć równe szanse a ci co mają znajomości i nieregulaminowo kombinują niech się liczą z możliwością otrzymania kary zgodnie z wykazem kar. |
A zgadza sie zgadza, sam pamietam jak mie wkurzali goscie kórzy w jedna transakcje mieli tyle co ja musiałem orać tydzień albo i lepiej. Teraz mi latają bo ja i tak mam czym ich przebijać ale na to pracowałem kilka miesięcy a nie kilka dni i parę ładnych transakcji z multikont ale innym to utrudnia zycie i wypacza grę.
Natomiast równosć nie moze oznaczac, że wszyscy maja miec tak samo (czyli równania w dół), jak ktos jest gapa czy leń to jego problem a jak ktos jest obrotniejszy to jego zysk. Kolegów zaś poznaje sie też w grze i czasem wystawią cos jak sie do nich napisze ale co w tym dziwnego? Jak to potrzebny sprzet i oni na tym zarabiaja? Inaczej cięzko byłoby cokolwiek dostać i takie normalne kolezeństwo trzeba odróżniać od kumoterstwa. Póki co widze, ze GM'owie tego sie trzymaja i dobrze gorzej jak zaczna być zbyt nadgorliwi co mam nadzieje nie nastąpi.
pozdrawiam
SaKe - 01-12-2009, 19:08
Misiopysio napisał/a: | Jak ktoś jest zbyt leniwy zeby klikać 4 razy zamiast 1 razu to juz jego problem i powinien sie ogarnac a nie sciagac innych do poziomu swojego lenistwa. |
Gdyby to byly 4 klikniecia, to bym nie pisal, az tak leniwy nie jestem.
Ja jak licytuje, to sa to czesto po 2-3 strony aukcji w jednym miescie. A takich miast, w ktorych sporo licytuje jest okolo 5...
Misiopysio - 01-12-2009, 20:09
SaKe napisał/a: | Gdyby to byly 4 klikniecia, to bym nie pisal, az tak leniwy nie jestem.
Ja jak licytuje, to sa to czesto po 2-3 strony aukcji w jednym miescie. A takich miast, w ktorych sporo licytuje jest okolo 5... |
Nie ty jeden licytujesz, jak by wszedl twój pomysł to albo bys wylicytował wszystko a inni sie spóźnili albo nic bo ktoś był pierwszy, a tak jakos się podzielicie.
pozdrawiam
Shark - 02-12-2009, 09:16
Przecież i tak jak ktoś chce wygrać Eliksiry to licytuje za max. cenę, więc o co chodzi?
Takie "klikanie" po prostu to przyspieszy, nic nikomu się nie stanie, a wy szukacie dziur na siłę. Kto pierwszy ten lepszy, taka zasada obowiązuje od wprowadzenia limitów - "klikanie Sejka" jej nie zmieni. Po prostu wygodna opcja.
SaKe - 02-12-2009, 17:22
Shark napisał/a: | Takie "klikanie" po prostu to przyspieszy, nic nikomu się nie stanie, a wy szukacie dziur na siłę. Kto pierwszy ten lepszy, taka zasada obowiązuje od wprowadzenia limitów - "klikanie Sejka" jej nie zmieni. Po prostu wygodna opcja. |
I o to chodzilo...
|
|