|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Hyde Park - Wybory Prezydenckie 2010
Zygaa - 12-06-2010, 18:58
Dosyć sporo się interesowałem JKM od 2 lat i tudzież na niego oddam głos, nie ważne czy ma szanse na wygranie czy nie.
http://www.youtube.com/watch?v=lUkVrH_LhYI
http://www.youtube.com/watch?v=ykD_T0X3kwU
Proste ale mają swój przekaz. Szkoda że takich spotów nie ma Janusz w tv.
Darozee - 12-06-2010, 21:35
Ja się jeszcze zastanawiam na kogo głosować, ale na pewno nie na PO.
Dam znać na kogo oddam głos.
Kactuzz - 12-06-2010, 22:12
XVII07 napisał/a: | to że ktoś mieszka na wsi to nie znaczy że jest gorszy od kogoś co mieszka w mieście.. |
Mylisz pojęcia.
Wieśniak to stan umysłu, a mieszkaniec wsi to normalny człowiek.
Co do tematu, ja też od jakiegoś czasu śledziłem wypowiedzi JKM - facet gada prosto ale z sensem. I przynajmniej mówi szczerze a nie pod publike jak cała reszta.
Mam tylko nadzieje, że zdążę zagłosować przed wyjazdem.
XVII07 - 12-06-2010, 22:22
Teraz widać że JKM gada z logiką wali prosto z mostu mówi to co myśli nie przejmuje się czymś. G.Napierlaski bardzo mi się podoba jak prowadzi kampanię stara się i jak widać w głosowniach pnie się do góry taka postawia się podoba ale znając fakt. Do 2 tury wejdzie J.Kaczyński i B.Komorowski
Night Crawler - 12-06-2010, 22:54
Gdybym miał wybierać Komorowski Kaczyński wybralbym kaczora.
TheQuestion - 13-06-2010, 14:53
ciach
MichuL - 13-06-2010, 16:35
porządek w temacie zrobiony, radzę normalnie rozmawiać, bez kłótni...
Pitazboras - 13-06-2010, 23:01
MichuL jak zwykle psuje całą zabawę Kto mi powie, co napisał TQ?
TheQuestion - 14-06-2010, 09:29
Napisałem, że nie opłaca się głosować na Kaczyńskiego, parafrazą.
Night Crawler - 14-06-2010, 11:54
Myślę że opłaca się głosować na Kaczyńskiego ze względu na to, o czym napisał Pit parę postów wyżej.. Ja osobiście zagłosowałbym na Kaczyńskiego także ze względu na to że nie odpowiada mi wizja Polski Komorowskiego i jego program wyborczy.
Choć generalnie nie jestem zwolennikiem mówienia że coś się opłaca lub nie w kwestiach wyborczych, ponieważ każdy ma swoje własne przekonania które nie są ani dobre ani złe i nie można ich porównywać TheQuestion : )
Nie ma co porównywać kandydata do kandydata. Nie ma gorszych i lepszych, są tylko bardziej odpowiadający dla mnie, bądź dla ciebie. Wybór jest rzeczą indywidualną, nie można narzucać nikomu swoich racji. Można przekonywać ale na pewno nie w sposób jaki ty to robisz TQ.
Pitazboras - 14-06-2010, 12:14
Night Crawler napisał/a: | nie odpowiada mi wizja Polski Komorowskiego i jego program wyborczy |
Ej właśnie... Mógłby mi ktoś podać linka do programu wyborczego Komorowskiego? Bo - jak już wspomniałem - na jego oficjalnej stronie tego znaleźć nie mogłem, a wypadałoby przynajmniej przed drugą turą wiedzieć, co obiecuje każdy z kandydatów. Z góry dzięki.
ADIHC1 - 14-06-2010, 17:02
TheQuestion napisał/a: | Napisałem, że nie opłaca się głosować na Kaczyńskiego, parafrazą. |
Co to znaczy "nie opłaca się"?
Pitazboras napisał/a: | Ej właśnie... Mógłby mi ktoś podać linka do programu wyborczego Komorowskiego? Bo - jak już wspomniałem - na jego oficjalnej stronie tego znaleźć nie mogłem, a wypadałoby przynajmniej przed drugą turą wiedzieć, co obiecuje każdy z kandydatów. Z góry dzięki. |
http://j.mp/cCY8hO (link do tematu na FB)
Cytat: | Mateusz Halaba Witam, wszystko fajnie i miło ale może zdradzi Pan wszem i wobec dla czego Mamy na Pana głosować, poproszę o merytoryczny program wyborczy |
Cytat: | Bronisław Komorowski Jeśli mi Państwo obiecacie, ze przeczytacie ten program dokładnie i namówicie przynajmniej kilkunastu znajomych do tego samego, obiecuję, że mimo natłoku obwiązków starannie go uporządkuję i wrzucę na tworzoną właśnie stronę internetową.
Mój program wyrażałem w wielu wystąpieniach, wywiadach i książkach, ale zrobię to dla Państwa jeszcze raz. Pragnę zwrócić uwagę, że choć wszyscy domagają się programu, nikt go potem nie czyta. Dlatego liczę na was szczególnie. |
Pozostawię to bez komentarza.
Swoją drogą, ciekawe jak to będzie z głosowaniem w rejonach powodziowych... Tam poparcie dla PO drastycznie spadło, a pewnie nie mają warunków do głosowania (będą pływać do lokali wyborczych?!).
Pitazboras - 14-06-2010, 17:24
ADIHC1 napisał/a: | Cytat: | Bronisław Komorowski Jeśli mi Państwo obiecacie, ze przeczytacie ten program dokładnie i namówicie przynajmniej kilkunastu znajomych do tego samego, obiecuję, że mimo natłoku obwiązków starannie go uporządkuję i wrzucę na tworzoną właśnie stronę internetową.
Mój program wyrażałem w wielu wystąpieniach, wywiadach i książkach, ale zrobię to dla Państwa jeszcze raz. Pragnę zwrócić uwagę, że choć wszyscy domagają się programu, nikt go potem nie czyta. Dlatego liczę na was szczególnie. |
Pozostawię to bez komentarza. |
On tak na poważnie? A TQ się zastanawiał, czemu nie traktujemy polityki serio...
Na początku Komorowski był na jednym z czołowych miejsc na mojej liście kandydatów - ale teraz coraz bardziej się przekonuję, że to kpina, a nie kandydatura. Takie rzeczy to mógłby odstawiać Ędward Ącki, a nie polityk, który liczy na szacunek i zaufanie. A może po prostu ktoś się pod niego podszywa i to nie jest jego prawdziwe konto FB? Bo aż mi się nie chce wierzyć, że tak wprost przyznaje, że nie liczy się program (bo i tak nikt go nie czyta), a tylko i wyłącznie poparcie partii i pijar (bo skoro nie program, to co innego?). Nie twierdzę, że to nieprawda (jestem pewien, że zdecydowana większość osób głosuje bez choćby pobieżnego zapoznania się z kandydatami - cóż, uroki demokracji), ale żeby to tak aż do bólu szczerze przyznawać? W dodatku publicznie? ;p
ADIHC1 - 14-06-2010, 17:35
To jest jego oficjalne konto na FB, ale czy sam je prowadzi to ciężko powiedzieć. W każdym bądź razie gdyby tak nie uważał to kazałby usunąć tą treść (choć z drugiej strony w sieci nic nie ginie i usuwanie nie ma większego sensu).
llludek - 16-06-2010, 15:37
Komor(owski) programu nie posiada. On jest z całej Polski i to cały program. Po tych jego wypowiedziach o NATO i Afganistanie to już na pewno na niego nie będę głosował. Talibowie sobie teraz robią naloty na polskie kontyngenty żebyśmy wycofali wojska. I mam nadzieję, że to obniżenie emerytur dla wojskowych to tylko plotka, bo to dla mnie dość ważna sprawa.
PS. Jestem oficjalnym członkiem komisji wyborczej ale słabo płacą
|
|