My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Praca Benereita

jakux - 11-01-2012, 20:29

ok myślałem, że chodzi o gem ognia 8***** a nie o *. za to przepraszam, mój błąd. Gem ognia 8* kupiłem i go używam, nie pamiętam dokładnie czy od ciebie, ale benerit przedstawił dośc wiarygodne zdjęcie
wisla12h - 11-01-2012, 20:44

benerit napisał/a:
I tu się mylisz. GM mają wręcz przykazane od Administracji aby nie udowadniać graczom słuszności swoich racji.

Nawet w takich przypadkach gdy jest podejrzenie nadużywania panelu GM?
Czyli wynika z tego że są całkowicie bezpieczni i bezkarni w przypadku wykorzystywania pozycji w celach prywatnych.

Anonymous - 11-01-2012, 20:51

wisla12h napisał/a:
Nawet w takich przypadkach gdy jest podejrzenie nadużywania panelu GM?
Czyli wynika z tego że są całkowicie bezpieczni i bezkarni w przypadku wykorzystywania pozycji w celach prywatnych.

Czytaj całość posta ze zrozumieniem - inny GM lub Administrator może zweryfikować karę.

wisla12h - 11-01-2012, 21:02

Nie widzę aby to działało w praktyce...większość odpowiedzi GM (o ile ta odpowiedź jest) brzmi "zgłoś zażalenie do GM który nałożył karę" lub "poczekaj na odpowiedź GM na zażalenie" . Jednym słowem jesteście bezkarni i możecie likwidować każdego kto wam podpadnie. Nie sugeruję że jakiś GM tak postępuje ale zawsze podejrzane kary powinny być kontrolowane przez kogoś spoza grona Mistrzów Gry. (każdy wie jak to jest z aktywnością administracji) I osobiście uważam że w przypadku takich sytuacji jak ta GM powinien publicznie potwierdzić słuszność kary.
Elainor - 12-01-2012, 00:29

Baptsta przestań się kompromitować bo w tej chwili to twoja argumentacja jest śmieszna, nie chcę stawać po żadnej stronie więc powiem to tak masz problem z Gm'em to zachowaj go dla siebie i ew podziel się nim z Tomim, jeżeli uzna, że twoja sprawa ma choćby najdrobniejszy sens to na pewno się do Cb odezwie (wiem z własnego doświadczenia) a Ty Benerit mógłbyś się w sposób normalny wytłumaczyć a nie zasłaniać się administracją i odgórnymi ustaleniami.

Baptsta obejrzyj sb mój temat w zakładce błędy różni się on od twojego ale pokazuje dokładnie, że takie kłutnie i wyciąganie wszystkich brudów na forum niema zbyt wielkiego sensu bo ani gracze ani nawet GMi w niczym Ci tu nie pomogą.
Przykre ale prawdziwe.

SatyNowY - 12-01-2012, 01:25

wczesniej benerit napisałeś coś takiego : łatwo sprawdzić czy
GM się loguje do gry , jest nawet
specjalna tabela , jesteś GMem , więc chyba wiesz coś o logowaniu incognito ? ;) lecz mniejsza z tym , jeśli sprawa wyjaśniona i nikt nie ma żadnego ''ALE'' do naszego GM benerita , proponuję zamknąć temat : )

Baptsta - 12-01-2012, 14:15

Napisałem do Tomiego, ale nie otrzymałem odpowiedzi z Benereitem też się ciężko porozumieć, więc nie widziałem innego sposobu niż forum.
No i jeszcze jeden argumrent, który przemawia za nieprawidłowym nadaniem kary. W opisie jest napisane:
Przewinienie: Celowe i/lub wielokrotne przekazywanie złota innemu graczowi poprzez celowe operacje na targu.
A Benereit dał karę jakieś 9 godzin przed zakończeniem aukcji, czyli do przekazania golda jeszcze nie doszło i nie ma pewności, że ktoś by mnie do tego czasu przebił przez co zresztą dałem dość dużą, ale moim zdaniem racjonalną cenę, więc to jest kara za "przestępstwo" do którego nie doszło. Więc ja mam już kilka argumentów a Benereit 1 i to słaby. Ale jak to mówią z systemem nie wygrasz...

wisla12h - 12-01-2012, 16:16

Zaraz zaraz... Byłem przekonany że chodzi o gem ogień z aukcji 13 grudnia... a widzę w logach karę za aukcję której NIE BYŁO. I dlaczego argumentując sankcję posługiwał się grudniową aukcją a teraz w logach oskarżonego widnieje coś co nie doszło jeszcze do skutku w chwili nadania kary. Skandaliczne...
Antybristler - 12-01-2012, 16:43

W przewinieniu jak byk jest napisane o którą aukcję chodziło.
Anonymous - 12-01-2012, 16:59

Baptsta - a nie mogłeś pisać o tym na początku jakiś tydzień temu.
To już kolejny raz zmieniasz linię obrony. Najpierw broniłeś się na zasadzie "a co nie można licytować", potem broniłeś się "coś ci się zdaje - nie było drugiej licytacji" teraz jako linię obrony przyjąłeś "nie było żadnej pierwszej aukcji zakończonej"

Każdy gracz ma prawo zgłosić dowolną nawet niezakończoną aukcję. Aukcja nie musi się zakończyć aby GM ją anulował lub nadał za nią karę (ponieważ licytacji gracz nie może cofnąć). Wystarczyło tydzień temu napisać: "popełniłeś błąd aukcja nie była zakończona - więc kara nie powinna być tak ostra" Możesz wytłumaczyć dlaczego nie napisałeś tego? Możesz wytłumaczyć dlaczego kilkukrotnie zmieniasz linię obrony? Możesz wytłumaczyć dlaczego nie potrafisz w prosty i przejrzysty sposób wyjaśnić co i jak a tylko przez tydzień bawisz się w spamowanie na forum... ? Chodzi Tobie tylko o robienie głupiego zamieszania, czy o realne i szybkie rozpatrzenie sprawy. Biorąc pod uwagę, że praktycznie po otrzymaniu kary zacząłeś spamować na forum - jakoś nie chce mi się wierzyć że jesteś zainteresowany czymś innym niż spam na forum

Mogłeś to wszystko wyjaśnić zanim zamknąłem składanie zażaleń.

Baptsta - 12-01-2012, 19:15

Mi nie chodzi o żadne zamieszanie. Każdy broni się tak aby uzyskać swój cel, więc jeśli jeden argument nie skutkuje to próbuję kolejnym, a ich mnogość chyba o czymś świadczy. Dobra nie wnikajmy w szczegóły. Najbardziej mnie wkurzyły twoje 2 pierwsze wypowiedzi. Stwierdziłem po nich, że mnie totalnie olaleś, więc dałem sprawę na forum. A co do kary sam mówisz, że się pospieszyłeś. Ta cena naprawdę nie była jakaś kosmiczna, z resztą co ja mam do tamtego gości, żeby mu kasę przelewać rodzinnego na niego nie biorę. Męczy mnie już ta sprawa ale skoro coś zacząłem to chcę to skończyć
Boise - 05-02-2012, 14:37

Też miałem wątpliwości co do Dobrego udziału Benerita w grze.
Da bana zamknie zależenia nie wysłucha i nic .

Bicek - 05-02-2012, 15:19

Jeżeli Ban był słuszny , to nie ma co dyskutować ;)
Arthes0 - 05-02-2012, 16:29

a ja od benerita dostałem bana na czat za dwie takie same wiadomości pod rząd
Baptsta - 05-02-2012, 17:04

Ja jutro wychodzę wsadzony za paranoje w/w GM sam w tej doniosłej chwili chciałem coś napisać ale widzę, że długo nie trzeba było czekać na kolejnych zadowolonych klientów tego pana ;] Ale nie łudźcie się to walka z wiatrakami. Najpierw Cię oleje a później zrobi z siebie dobrego tatusia, że czemu nie tłumaczyłeś się wcześniej przecież bym wysłuchał, złagodził karę ale teraz już za późno (co za szkoda zaraz się popłaczę ze wzruszenia).
Pozdrawiam.
P.S wpisujcie kolejne świetne interwencje naszego Strażnika Teksasu może administracja raczy zajrzeć na forum.