|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Częstsze turnieje.
xYOx - 05-02-2012, 10:57
kacctuz napisał/a: | Mam 180 i chyba zostanę tam, bo coś walk przynajmniej będzie |
no właśnie coś walk jest a my na 200-300 lvl nie walczymy na polu bo nikt nie che jeszcze chcecie nam zabrać mfy za turnieje to ja się pytam po co mamy grać? skoro poziom będziemy bić z 5-6dni a i bosów niektórych nie da rady bez resetu tzn da radę ale na bardzo wysokich lvl ..
A i Tomi ma wątpliwości co do tego pomysłu Tomi napisał/a: | Czy to na pewno dobry pomysł? Jak coś jest za często to traci urok / przejada się. |
więc darujcie sobie ....
Arthes0 - 05-02-2012, 10:59
ja jestem za tym by były 2x turki w miesiącu
[ Dodano: 05-02-2012, 11:01 ]
xYOx co za samolubność
Antybristler - 05-02-2012, 11:03
Pewnie, że chodzi o darmowe mfy. Na s3 to już jest totalne szambo bo ktoś zrobi sobie kilka multi 200lv i zajmie nimi cały turniej.
Czy trudno wygrać? Raczej nie, nawet niektórzy się nie przejmują walkami za bardzo http://w3.my-fantasy.net/...5487&vid=483553
kacctuz - 05-02-2012, 11:03
I właśnie gra na wysokim poziomie ogranicza się tylko do expienia i przechodzenia fabuły - czyli w sumie prawie zero zabawy.. Gra bez walk staje się nudna jak dla mnie Fajnie by było na pewno jak by był ruch na dużych poziomach i podczas turków ludzie by walczyli i na polu i w turku i było ich dużo. Wtedy na pewno dużo osób by chciało wbić poziom - np. ja .
To może chociaż jak nie chcecie podnieść to chociaż np w turku do 20lvl podnieść o 5mfów wygrane.. Żeby chociaż na reset właśnie starczało..
xYOx - 05-02-2012, 11:07
Antybristler, s3 w to nie mieszaj bo to jest inny świat.
kacctuz,masz rację ze ogranicza się niby do tego ale żeby to robić sprawnie bierzesz udział w turniejach jak umiesz ułożyć staty i idziesz szybciej z fabuła mająć mfy a wprowadzenie dwóch turniej-ii strasznie to ograniczy i jeszcze bardziej zwolni tempo gry
A co do tego kacctuz napisał/a: | czyli w sumie prawie zero zabawy.. |
To zabawę czerpię ja np z pokonywania bosów tzn jak przejdę fabułę i gdy mogę bez problemowo ubijać wszystkie bossy od nowa
Antybristler - 05-02-2012, 11:13
MF'y zawsze można kupić sms'em. Nie ma to jak nie wydać na grę złamanego grosza, a potem narzekać na brak upków.
xYOx - 05-02-2012, 11:16
Antybristler napisał/a: | MF'y zawsze można kupić sms'em. Nie ma to jak nie wydać na grę złamanego grosza, a potem narzekać na brak upków. |
Przyhamuj trochę co? Chcesz to wysyłaj sms'y ja nie będę i to moja sprawa więc w zła stronę zmierzasz...
Antybristler - 05-02-2012, 11:17
Co, trafiłem w słaby punkt? Prawda w oczy kole?
xYOx - 05-02-2012, 11:19
Co słaby punkt ? To ze nie jestem dzieckiem które wydaje kieszonkowe na grę ?
Gra jest darmowa... I to ze nie wydaje na nią kasy to co nie mogę się wypowiedzieć uważasz się za lepszego bo wysyłasz sms'y? I ten temat chyba tego nei dotyczy więc jak nei masz nic więcej do powiedzenia na ten temat to się nie wypowiadaj.
Arthes0 - 05-02-2012, 12:03
xYOx przez takich jak ty można powiedzieć psów na pkt MF nie ma upka..
Rencar - 05-02-2012, 14:02
Czemu sie go uczepiliscie? To, ze ktos nie chce wydawac swoich kieszonkowych, czy pieniedzy z wyplaty na gre online, to trzeba go cisnac? Chwala wlasnie takim ludziom, bo zapewne ma wazniejsze priorytety w zyciu niz gierka przez przegladarke. To jest dodatkowa zabawa na zabicie czasu, ktora nie powinna zajmowac innego czasu jak ten wolny. Bardzo przykry jest punkt widzenia niektorych ludzi...
PS. Arthes0 MF'y nie majac nic do szybkosci rozwoju gry. Jakby bylo wysylane wiecej smsow to by nic nie zmienilo. Nad gra pracuje jedynie 2 ludzi, ktorzy maja jeszcze swoje zycie poza robieniem gry. MF'y pomagaja utrzymac gre na danym servie + daja ciutke zarobic administracji.
Antybristler - 05-02-2012, 14:12
Nie o to mi chodzi. Chodzi mi o hipokryzje.
Nie da innym powalczyć w częstszych turniejach, bo nagroda będzie mniejsza i co straszniejsze będzie trzeba więcej walczyć.
Jednocześnie chce więcej bossów, eq i innych dupereli, ale nie włożył nic w rozwój gry.
Większość i tak nie wykorzystuje tych mf'ów tylko je magazynuje w kolosalnych ilościach.
Nie chcesz wydawać kieszonkowych na grę? Nic do tego nie mam. Ale faktycznie musi być bida w kraju, skoro człowieka z internetem nie stać na 11zł na reset...
Cytat: | A Tobie o co chodzi? sam chcesz walczyć non stop bez robienia turniejów... To skoro to taka zabaw to po turnieju zrobicie sobie własny turniej do 20lvl za wygrane mfy w turnieju skoro się dla Ciebie one nie liczą... |
Tylko turnieje organizowane przez grę powodują więcej zalogowań.
Nagrody także są nieadekwatne do wysiłku.
Można jeszcze pójść na kompromis:
2 razy częstsze turnieje dla graczy 10-160lv
oraz normalne turnieje dla 161-300 czy tam 400lv
Rencar - 05-02-2012, 14:48
Co do samych czestszych turniejow jestem oczywiscie za, a nagrody tez moga sie zmniejszyc. Przeciez w turniejach najwieksza wygrana jest sama konkurencja z innymi graczami, przeciez o to w tej grze chodzi. Ranking zdobyty w walkach, mozliwosc rywalizacji z innymi... rownie dobrze mogloby nie byc nagrod, bo podczas walk jest ich wystarczajaco.
Z tego co wiem przecietne zarobki w polsce to cos ponad 4 tysiace/msc. Czy to jest duzo? Oczywiscie, ze nie. Malo? Tez nie. Ja zarabiam przyzwoite pieniadze, ale zwyczajnie wole te 11 zl wydac na cos bardziej pozytecznego niz sms w grze online. Mysle, ze jest to do zrozumienia. Tak zcy siak, jezeli ktos chce uczestniczyc w turniejach i potrzebuje na kazdy turniej resetu, no to chyba nie ma innego wyjscia. Mysle, ze samo zloto mogloby byc nagrodami w turniajach.
Baptsta - 05-02-2012, 16:54
Fajne są wasze wypowiedzi jeden mówi, że wam (przeciwnikom pomysłu) zależy tylko na mf a liczy się przecież dobra zabawa po czym pisze, że dobrze by było zwiększyć ilość MF w przedziale do 20 lv. No to wtf? MF czy dobra zabawa?. Następnie piszecie, że na 230 czy 260 mają łatwo, ale sam będzie na 180 siedział, Wbij 230 też będziesz miał łatwo. Pomysł ma żeby turki były częściej z mniejszą ilością nagród nie ma sensu.
kacctuz - 05-02-2012, 16:59
Baptsta, widzisz.. Bo na 20lvl jest lipnie. Na innych lvl jest na resa, a na tym nie ma. Nie mówiąc już o jakiś nagrodach w postaciach eliksirów, czy coś... Nie będę wbijał wysokiego poziomu, bo i po co? Przechodzenie fabuły mnie nie bawi jakoś. W mfo po prostu lubię rywalizować walczyć. Wiadome, każdy lubi co innego.. A na 260 nie jest łatwo? Jest.. Mała konkurencja, dobre staty, eq i walczy się.. Tak samo jak na 20 poziomie, 80, 140 czy jakimś innym.
A większa częstotliwość ma sens. Wtedy naprawdę na niższych poziomach robi się ruch, targ ożywa, ludzie pod miastami też coś piszą i więcej online jest.
|
|