My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Świat 4 . Po Co?!

Dark s2 - 12-06-2013, 15:47

Według mnie dobry pomysł. Połączenie świata 1 i 2 w jeden początkowo ożywiło grę- teraz już jest jak dawniej.. (po 15,20 graczy online). Dlatego administracja nie ma co na tym stracić, tym bardziej, że na samym 4 świecie gra po te 10-20 osób.. Warto spróbować Tomi ;)
Anonymous - 12-06-2013, 17:21

Tyle, że na s1+2 i na s4 w większości są to Ci sami gracze, co nie zmienia faktu, że będzie więcej 'kont' do walki.

kiwipogromca napisał/a:
Tyle, że na s1+2 i na s4 w większości są to Ci sami gracze, co nie zmienia faktu, że będzie więcej 'kont' do walki.

Właśnie dlatego, żeby zrównać szansę między graczami należy dopuścić posiadanie 3 kont przez jednego gracza;p np. [s1] avatar_91 ; [s2] avatar_91 ; [s3] avatar_91
tylko trzeba zabronić walk miedzy tymi postaciami, handlu itp.

Wtedy każdy gracz miałby po 3 konta więc w turniejach też by było więcej ludzi:)
tylko im dłużej będą zwlekać z takim ruchem tym bardziej świat4 będzie mniej aktywny;/

TrzyStu - 14-06-2013, 12:17

Co to będzie za sprawiedliwość jak jeden gracz będzie miał 3 konta na jednym św a drugi tylko 1?
DirXo - 15-06-2013, 08:08

2 konta na jednym świecie tez nie są sprawiedliwe, a jakoś nikt nie płacze ; ) jak dla mnie to bez różnicy, po prostu dana osoba będzie miała trochę łatwiej.

DirXo napisał/a:
2 konta na jednym świecie tez nie są sprawiedliwe, a jakoś nikt nie płacze ; ) jak dla mnie to bez różnicy, po prostu dana osoba będzie miała trochę łatwiej.

jestem tego samego zdania;) choć myślę że to robi dużą różnicę 3 a jedno konto ;p

Anonymous - 15-06-2013, 13:30

DirXo napisał/a:

jestem tego samego zdania;) choć myślę że to robi dużą różnicę 3 a jedno konto ;p

To wystarczy sobie zrobić konta przed połączeniem świata, nawet nie grać na nim, tylko żeby było, a po połączeniu będzie jak znalazł ... Nie wiem, czemu z tego robicie taki problem.

MiT - 15-06-2013, 20:14

Na planecie ziemia nie znajdziecie sprawiedliwości, bo napotkacie zemstę.
Myślę że czasy mfo zdecydowanie minęły, zrozumcie to :

- daliście więcej rund - wg. mnie błąd, ale to jest moje zdanie,
- 0 jakich kolwiek bonusów przy pokonaniu bossa,
- nie ma żadnych bossów podobnych do sroki,
- ekwipunek się nie zmienia,

ja bym nie otwierał kolejnych serwerów do walk pvp itd. tylko zrobiłbym coś takiego :

na jednym świecie zrobić turnieje tak jak są tylko grupom dać pod grupy, np :
jak jest turniej 1 - 20 lvl, to niech on się dzieli na turnieje powiedzmy :
1-5, 5 - 10, 10-15, 15-20, zwycięzcy grup dostaną nagrody skromne, ale za to aktywniejsze turnieje, a żeby było więcej walk dałbym też boty, aby trochę namieszały

(nie każdy gracz ma talent do gry na narzuconym lvl w turnieju, niech są turnieje dla małych lvl, gdzie gracze, którzy lubią walki na małym poziomie mogli się wykazać, bo jak na razie widzę to jest tak że pełno starych wyjadaczy ustawi się w turku i nowicjusze po przegranej nie mają chęci do gry, a przez to odchodzą)

dodatkowo dałbym możliwość mini loterii, aby gracze stawiali gold w ciemno, by móc wygrać jakiś unikat na jakikolwiek lvl

podpowiem że dodałbym również jakieś postacie w fabule, aby expienie nie było takie nudne na mapie,

pozdrawiam,
MiT :wink:

szybcior987 - 16-06-2013, 08:02

MiT napisał/a:

ja bym nie otwierał kolejnych serwerów do walk pvp itd. tylko zrobiłbym coś takiego :

1-5, 5 - 10, 10-15, 15-20, zwycięzcy grup dostaną nagrody skromne, ale za to aktywniejsze turnieje, a żeby było więcej walk dałbym też boty, aby trochę namieszały

(nie każdy gracz ma talent do gry na narzuconym lvl w turnieju, niech są turnieje dla małych lvl, gdzie gracze, którzy lubią walki na małym poziomie mogli się wykazać, bo jak na razie widzę to jest tak że pełno starych wyjadaczy ustawi się w turku i nowicjusze po przegranej nie mają chęci do gry, a przez to odchodzą)

dodatkowo dałbym możliwość mini loterii, aby gracze stawiali gold w ciemno, by móc wygrać jakiś unikat na jakikolwiek lvl

podpowiem że dodałbym również jakieś postacie w fabule, aby expienie nie było takie nudne na mapie,

pozdrawiam,

Nawet spoko pomysł. Podoba mi się też to, że napisałeś aby dodali boty to już by było coś. Np.: idziesz sobie do serafina, a tu nagle wyskakuje bot i cię atakuje. Wtedy by była przynajmniej zabawa. Ale wiadomo, że MFO2 to stare dzieje więc możemy sobie marzyć.

MiT - 17-06-2013, 16:11

A ile anty by się pochowało, ew. by całym teamem chodzili po mapie : D
TrzyStu - 19-06-2013, 06:46

MiT napisał/a:

pozdrawiam,

To żeś się rozbujał w obłokach :D robią serw za serwem i łączą je żeby było graczy na tym połączonym serwie bo tak łatwiej po za tem administracja ma tera swoje margonem2 i tam chca ludzi nie tu :D

Coni - 19-06-2013, 21:07

Nie czytałem tematu, ale proponuję wprowadzić świat 6.
kostro - 19-06-2013, 23:52

Odrazu 7,8,9
TrzyStu - 20-06-2013, 06:39

hehehe albo od razu do 20 żeby było potem co łączyć :D
Illusion - 20-06-2013, 12:51

sami chcieliście połączenia, a teraz marudzicie :roll: świat 5 jest najbardziej trafionym pomysłem tego roku, grajcie na nim (chyba, że gra hybrydą Was obraża) :lol: