|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - sw5 runda 3
Tomi - 06-07-2013, 00:40
Ja widzę, że te nowe zasady nie działają tak, jak miały działać.
Za wygraną/przegraną walkę miało się zyskiwać/tracić PVP zawsze, tyle, że przy dużej różnicy ranku odpowiednio mniej.
kasta - 06-07-2013, 05:06
Niestety nie działają tak jak powinny , jak zaczną wtdy gra anty się szybko skończy i będzie można grać hybrydą i gra będzie bardziej ciekawa jeżeli chodzi o zmienności pozycji w rankigu.
Illusion - 06-07-2013, 09:46
Tomi napisał/a: | Za wygraną/przegraną walkę miało się zyskiwać/tracić PVP zawsze |
wtedy gra anty straci sens, zależy ile będzie tracić przy tej dużej różnicy pvp, bo jak wcześniej było, że 5-10 to niezbyt sporo. anty wyjdzie po 70, a straci 10, jest 60 na +.
kasta - 06-07-2013, 10:09
uwazam ze 25% ogolnie nie zaleznie od róznicy bedzie sprawiedliwie a jak ktoś jest w przedziale to 50%
Illusion - 06-07-2013, 10:13
kasta napisał/a: | a jak ktoś jest w przedziale to 50% |
sporo, bardzo sporo
Chaos - 06-07-2013, 10:14
Tomi napisał/a: | Ja widzę, że te nowe zasady nie działają tak, jak miały działać.
Za wygraną/przegraną walkę miało się zyskiwać/tracić PVP zawsze, tyle, że przy dużej różnicy ranku odpowiednio mniej. |
to już wiadomo skąd top 3 ma taką dużą różnicę pvp w stosunku do top 10
walczą na polu ale nie tracą pvp bo nie mają nikogo w swoim przedziale (a miedzy sobą mają pakty)
Tomi zostanie ten błąd naprawiony?
kasta - 06-07-2013, 10:19
Illusion napisał/a: |
sporo, bardzo sporo |
Gra będzie bardziej ciekawsza urozmaicona szansa na wieksze wbicie punktów pvp i wieksze "emocje"
Provus - 06-07-2013, 10:26
Illusion napisał/a: | wbiłeś już tyle, że spokojnie możesz grać anty bo tracisz na polu tylko ranq, wiadome było, że będą najbardziej dyskutować osoby, które lubią pograć anty bądź zrobić się bardziej pod jedną profę. Provo dobrze wiemy, że lubisz pograć anty, bo wiesz, że hybrą Cię zjedzą. To ma być najlepszy gracz? Który wbiję tyle ile musi, żeby czuć się bezpiecznie i tylko expi i łapię sobie kogo chce? Porażka, założę się, że hybrą leżysz z połową graczy. Portfel gruby = wygrana. Przykład "Dragon" nakupował tych MF, robił res za resem w efekcie wbił top 1 pvp i nawet top 1 ranku, głupi jest to stracił, ale to inną drogą. Tak czy inaczej powinno się coś z tym zrobić, a najlepiej wejście do miasta jedynie na 2 minuty (nowy pomysł) kupić eq, zmienić inte czy ustawić sobie i kupić miksy. Zobaczymy który teraz z topki będzie taki kozak stać na polu i tyle wbić. Ja stoję na polu hybrydą walcząc z NS'ami, normalnymi wojami, magami i jakoś potrafię wbić. Lecieć na łatwiznę każdy potrafi, ale nie każdego na to stać. Anty = ZERA. |
Twój wiek nie jest proporcjonalny do twojej wypowiedzi. Twoje gadane jest tak żenujące, że nie mam pomysłu żeby odpowiedzieć. Napisz do tomiego prywatnym meailem, żeby rozdał każdemu statystyki, tak żebyś ty mógł pokonać "kogoś". Jeśli jestem antywojem, to zrób na mnie maga podobnie do dragona i przegraj 5x z rzędu, widzisz problem ?
Illusion - 06-07-2013, 10:46
Provus napisał/a: | Twój wiek nie jest proporcjonalny do twojej wypowiedzi. Twoje gadane jest tak żenujące, że nie mam pomysłu żeby odpowiedzieć. Napisz do tomiego prywatnym meailem, żeby rozdał każdemu statystyki, tak żebyś ty mógł pokonać "kogoś". Jeśli jestem antywojem, to zrób na mnie maga podobnie do dragona i przegraj 5x z rzędu, widzisz problem ? |
Nie mam zamiaru wydawać pieniędzy tylko po to, żeby Cię zabić. Widzę, że bardzo uraziło Cię to, że ktoś chcę zmian w kwestii pvp. Wiem, że taki system bardzo Ci odpowiada, w końcu jesteś top 1
kasta napisał/a: | Gra będzie bardziej ciekawsza urozmaicona szansa na wieksze wbicie punktów pvp i wieksze "emocje" |
Emocje będą na pewno, jakby to weszło to ogólnie byłoby ciekawie, nawet osoba nic nie znacząca teraz w rankingu mogła by się wybić.
Ja jak zacząłem walki na 53 lvl'u tak "na poważnie" miałem ponad 300 porażek, 200 ranku, 50 pvp. Gdzie już topka miała po prawie 2k pvp ja zaczynałem z 50, bardzo mało osób miałem w przedziale pvp 50-100, większość walk na początku to był sam rank gdzie już sporo bym zdobył gdyby nie to, że miałem 50 pvp. Grając ciągle hybrydą, wbiłem te 1,1k pvp STOJĄC NA POLU, walcząc zarówno z NS'ami jak i normalnymi magami, wojami. Bardzo dobrze wiemy, że zrobić anty to nie jest żaden problem, ale po co? Provo się już denerwuje, bo ktoś zauważył problem co bardzo by mu przeszkodziło. Z tego co pamiętam miało to wyłonić NAJLEPSZEGO gracza, a nie NAJBOGATSZEGO. Obecny system nie trzyma się "kupy" ani trochę.
Provus napisał/a: | Twój wiek nie jest proporcjonalny do twojej wypowiedzi. |
Dobrze, że pokazujesz na forumku jaki to Ty jesteś dojrzały itp, a na czacie zachowanie jak ostatniego gimnazjalisty wyzywającego innych, jarającym się denną nutą pt. "Bedą cycki będzie pompa". Widzę, że na prawdę dojrzałeś
[ Dodano: 06-07-2013, 12:00 ]
Zrobiłbym ss'y wiadomości od Ciebie z gry i pokazał tą Twoją dojrzałość, ale transfer mi padł i za długo to potrwa, przy okazji
PoneXis - 06-07-2013, 11:04
Illusion napisał/a: | Nie mam zamiaru wydawać pieniędzy tylko po to, żeby Cię zabić. Widzę, że bardzo uraziło Cię to, że ktoś chcę zmian w kwestii pvp. Wiem, że taki system bardzo Ci odpowiada, w końcu jesteś top 1 |
Da się zrobić hybrydke żeby pokonywać anty, lecz nie z każdym da się wygrać. Nie da się ułożyć idealnych statystyk, blokada poziomu podnosi sie co kilka dni o 10, mozesz całkowicie zmienić statystyki, nie potrzebny jest res.
Illusion napisał/a: | Dobrze, że pokazujesz na forumku jaki to Ty jesteś dojrzały itp, a na czacie zachowanie jak ostatniego gimnazjalisty wyzywającego innych, jarającym się denną nutą pt. "Bedą cycki będzie pompa". Widzę, że na prawdę dojrzałeś |
Nie mieszaj w to tej piosenki, jest epicka
Illusion - 06-07-2013, 11:11
Jak tak lubicie grać tymi antykami to kasta dobrze wymyślił. 25 % bez przedziału, w przedziale 50 %, wtedy gra anty po prostu nie będzie się opłacać
PoneXis - 06-07-2013, 11:59
Illusion napisał/a: | Jak tak lubicie grać tymi antykami to kasta dobrze wymyślił. 25 % bez przedziału, w przedziale 50 %, wtedy gra anty po prostu nie będzie się opłacać |
Jestem za, jest połowa rundy, Tomi wprowadź zmiany i to napraw
kasta - 06-07-2013, 12:48
Widze że dużo się zmieniło od tego momentu jak tu grałem . Gracze są bardziej zgodni i ogólnie atmosfera na czacie przyjemniejsza
musaraj - 06-07-2013, 20:37
Provus napisał/a: | Illusion napisał/a: | wbiłeś już tyle, że spokojnie możesz grać anty bo tracisz na polu tylko ranq, wiadome było, że będą najbardziej dyskutować osoby, które lubią pograć anty bądź zrobić się bardziej pod jedną profę. Provo dobrze wiemy, że lubisz pograć anty, bo wiesz, że hybrą Cię zjedzą. To ma być najlepszy gracz? Który wbiję tyle ile musi, żeby czuć się bezpiecznie i tylko expi i łapię sobie kogo chce? Porażka, założę się, że hybrą leżysz z połową graczy. Portfel gruby = wygrana. Przykład "Dragon" nakupował tych MF, robił res za resem w efekcie wbił top 1 pvp i nawet top 1 ranku, głupi jest to stracił, ale to inną drogą. Tak czy inaczej powinno się coś z tym zrobić, a najlepiej wejście do miasta jedynie na 2 minuty (nowy pomysł) kupić eq, zmienić inte czy ustawić sobie i kupić miksy. Zobaczymy który teraz z topki będzie taki kozak stać na polu i tyle wbić. Ja stoję na polu hybrydą walcząc z NS'ami, normalnymi wojami, magami i jakoś potrafię wbić. Lecieć na łatwiznę każdy potrafi, ale nie każdego na to stać. Anty = ZERA. |
Twój wiek nie jest proporcjonalny do twojej wypowiedzi. |
Nie mogłem tego nie napisać. Jak coś może być proporcjonalne do wypowiedzi? Do długości? Poziomu? Ilości polskich liter? Nosz kurde do czego?
"Pokonana przez auto droga jest wprost proporcjonalna do auta."
Tomi - 08-07-2013, 18:45
Bug z obliczaniem stawki ranku został poprawiony. Teraz zgodnie z zasadami jakie były przewidziane dla tej rundy, każda walka będzie o punkty PVP (oczywiście w odpowiednim przedziale lv).
|
|