|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - pvp na Salamandrii
Pieniu - 21-09-2008, 19:23
No to zróbcie wszędzie non pvp i będzie dobrze -.-
[ Dodano: 21-09-2008, 20:28 ]
Ballis to już jest jedno wielkie DEPO jak w Tibi^^ nie można walczyć
Lag - 21-09-2008, 19:49
Mi to ograniczenie w ogóle nie przeszkadza. Chcesz walczyć to umów się na sprawiedliwą walkę, a nie łap go na mapie kiedy jest całkowicie nieprzygotowany, bo w uczciwej walce nie wygrasz...
Propozycja z miejscami do atakowania tylko na obrzeżach miasta jest dobra ;>
mnietuniema - 21-09-2008, 20:22
kiedyś proponowałem żeby expowiska podzielić na te które dają expa, golda i mp, teraz mogę dorzucić czwarte - dają wszystkiego po trochu, ale można tam walczyć pvp
mam nadzieję że kolejne wcielenie mfo nie ograniczy się do zmienienia grafiki - było już tyle pomysłów, po wprowadzeniu których sporo przekrętów po prostu zostałoby z gry wyeliminowanych... obecnie mechanika gry (czytaj: ranking) wręcz wymusza kombinowanie, a o resecie ranku nie ma nawet co wspominać (skoro nawet medalu za niesprawiedliwe ataki od roku nie można zlikwidować - pomimo werbalnego poparcia "góry")
nie chce mi się zakładać nowego tematu.... dlaczego? patrz linijki wyżej.... ale nie trzeba zmieniać systemu liczenia rankigu, ale -
gracz nie zaczynałby z 100 pkt rankingu, a z 0 - np. 10 otrzymywałby za pokonanie rapsa - skończyłoby się żerowanie na newbie pod eternią - a walki tam możnaby wprowadzić od 1lvla, ale nie liczyłyby się one do żadnych statystyk.... kolejne punkty rankingowe dostawałoby się za pokonanie kluczowych bossów - np. duszki, shiva - przez co wraz ze wzrostem levela rosłaby stawka pojedynków i opłacałoby się nabijać wyższy level....
dobra, dobra - obudziłem się i wiem że dalej lvl 5 ma większe szanse na top niż lvl 100 - co nie oznacza że tak być powinno...
ale już teraz wszystkie walki o rank (o cokolwiek) powinny być w logach - nie tylko niesprawiedliwe ataki - wiadomo by było kiedy jest przekręt, a kto jest anty
teraz GM nie tylko musi nakładać kary, ale też musi szukać przewinień - przy pełnej transparentności walk o top miałby znacznie mniej pracy
choć pewnie mniej smsów by szło - więc.....
michol11 - 21-09-2008, 21:05
Chcialbym dodac ze jak ktos zaatakuje team to przegra straca ranka inni nie dostaja a on jak wygra dostaje ranka a oni traca.
To znaczy ze lepiej cos z tym zrobic.
mnietuniema - 21-09-2008, 22:19
michol11 napisał/a: | Chcialbym dodac ze jak ktos zaatakuje team to przegra straca ranka inni nie dostaja a on jak wygra dostaje ranka a oni traca.
To znaczy ze lepiej cos z tym zrobic. |
nooom...... to "coś" bym zaczął od zapoznania się z regułami walk TvsT a dopiero potem skarżył się na nie.....
Pieniu - 22-09-2008, 13:42
to jest temat chyba o pvp na Salamdrii ^^
ADIHC1 - 22-09-2008, 14:19
Problem znany, spamowanie tutaj nie przyspieszy jego realizacji - temat zamykam..
|
|