My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Mp...kolejna glupia dyskusja?

Jarus - 03-01-2009, 13:33

Najlepiej niech zostanie tak jak jest czyli jezeli wiecej sily bazowej niz magii to mamy typ ataku fizyczny. Do tego dodac tylko % jaki przypada na sile i problem rozwiazany.
Hate - 03-01-2009, 13:54

Lepsza opcja woj=siła>2*magia a mag=magia>2*siła. Pozostaje pośrodku opcja hybryda dla chętnych, która nie wydaje mi się prostą drogą wcale. Wnosi coś nowego do gry...
Jarus - 03-01-2009, 14:54

Taki wzor nie jest odpowiedni. np. sila=300 magia=149. Wdlug Ciebie to bedzie woj a dla mnie na woja nie wyglada :)
SaKe - 03-01-2009, 14:57

no to moze zmienic licznik na 3 lub 4...

albo procenty...

Hate - 03-01-2009, 16:58

Jarus napisał/a:
Taki wzor nie jest odpowiedni. np. sila=300 magia=149. Wdlug Ciebie to bedzie woj a dla mnie na woja nie wyglada

Bardziej na woja niż na maga, lepsze to niż siła=300 i magia=299 - co można zrobić teraz pozostając wojem w profilu. W przypadku procentów, np siła44% // magia 56%, podejmując walkę z takim graczem, nadal nie wiemy którego ataku [a może obu?] użyje, jednak mamy szansę się na tę niewiadomą przygotować, czyli praktycznie mamy 95% na zwycięstwo.
Opcja Tomiego nie wyklucza nowej taktyki a lekko ogranicza, opcja procentowa praktycznie tak. Dlaczego ludzie tak się boją nieznanego :572:
SaKe napisał/a:
no to moze zmienic licznik na 3 lub 4...

Chyba nie, bo...
Tomi napisał/a:
albo 2 albo nic.

EdwinOdesseiron - 03-01-2009, 18:01

Tomi napisał/a:
albo 2 albo nic.
Jestem zdania, że taktyka na dwa rodzaje ataku jest ciekawa i nie mam zamiaru całkowicie jej likwidować.

Rykus, propozycja z procentami jest fajna i dobra dla rankerów. Ale jeśli Tomi nie zgodził się na propozycję Fanatyko, nawet na moją z ilorazem 3 .... to nie ma co liczyć że zgodzi się na tą która daje jeszcze więcej informacji łowcy.

Edzio - 06-01-2009, 16:32

Aktualności napisał/a:
Zmiana w profilu 03.01.2009, 20:32:35
Od tej pory w profilu gracza zamiast informacji o typie ataku będzie pojawiała się informacja o profesji.
Profesja będzie ustalana w następujący sposób:
# Jeśli postać ma rozdane ponad dwa razy więcej pkt. w siłę niż w magię będzie wyświetlana informacja "wojownik"

# Jeśli postać ma rozdane ponad dwa razy więcej pkt. w magię niż w siłę będzie wyświetlana informacja "mag"

# w pozostałych wypadkach będzie wyświetlana informacja "hybryda"

No i sprawa zakończona na tym lvl ciężko odrobisz ranq teraz resa przed pojedynkiem zrobi i tez ranq stracisz :P
A tak nawiasem mówiac to bardzo dobrze jak anty na dużych lvl tracą ranq :)