|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Pytania odnośnie konkursu#5
QracK - 01-02-2009, 12:52
Ok to znowu ja... zanim odpisaliscie zrobiłem zdjęcie Komem i wysłałem wam...
moje pytanko...
moge zrobic jak podpowiadaliscie zeby podzielic obraz, zeskanowac i wysłac wam? I jakyscie wtedy mogli tamto anulowac =]
INTI - 01-02-2009, 16:30
mogę zrobić kilka prac na 1 konto mfo??
mogę zrobić 2 prace - 1 na zwykłe konto, a druga na multi??
może być praca zrobiona na kartce A4 ale pionowo (768x1024)??
ps. fajne emotki.
Crypton - 01-02-2009, 18:26
INTI napisał/a: | mogę zrobić kilka prac na 1 konto mfo?? |
Nie.
INTI napisał/a: | mogę zrobić 2 prace - 1 na zwykłe konto, a druga na multi?? |
Zrób 1 pracę i podpisz że na 2 konta.
INTI napisał/a: | może być praca zrobiona na kartce A4 ale pionowo (768x1024)?? |
Tak..
Pjanoo - 01-02-2009, 19:35
ja narysowalem tylko aparat naladowac i jpg* wysylam do redakcji
Violet - 04-02-2009, 17:11
Ja coś robię z kolegami graffiti ale skończone będzie po terminie ;/
P.S Ja nie robię ja się przyglądam
kowal1248 - 04-02-2009, 19:34
Ja mam takie czy przyszła do was moja praca konkursowa. Pytam ponieważ czasem moja poczta nawala i nie wysyła proszę o odpowiedź mój e-mail D.K1994@interia.pl
radaczek - 07-02-2009, 10:03
1.Jak będziecie się bronić przed użytkownikami, którzy będą wysyłać po kilka prac z innych emailów i ip na ten sam nick?
2. Czy po konkursie stworzycie temat ze wszystkim Pracami konkursu, czy tylko finałowej 3?
Crypton - 07-02-2009, 12:47
radaczek napisał/a: | 1.Jak będziecie się bronić przed użytkownikami, którzy będą wysyłać po kilka prac z innych emailów i ip na ten sam nick?
|
Mamy sposób, jednak jeżeli go ujawnimy gracze mogliby to wykorzystać ...
Osoba która będzie chciała nas oszukać od razu zostanie zdyskwalifikowana.
Cytat: | 2. Czy po konkursie stworzycie temat ze wszystkim Pracami konkursu, czy tylko finałowej 3? |
Stworzymy temat ze wszystkimi pracami.
Vazziso - 07-02-2009, 13:36
Chciałbym Się Zapytać Gdzie Wklejać Prace?? Bd Wdzięczny..;p
przemx - 08-02-2009, 14:06
Mam takie pytanie... Ile najlepszych autorów prac nagrodzicie?
Chodzi mi o to że np.
1. Miejsce - 200 MF
2. Miejsce - ???
3. Miejsce - ???
I czy oprócz pierwszych trzech są jeszcze jakieś nagrody chociażby pocieszenia
Phantom - 09-02-2009, 01:36
Cytat: | Chciałbym Się Zapytać Gdzie Wklejać Prace?? Bd Wdzięczny..;p |
Wkleić możesz do albumu, a nam możesz wysłać na podany adres e-mail mfo.konkurs@gmail.com
przemx napisał/a: | Mam takie pytanie... Ile najlepszych autorów prac nagrodzicie?
Chodzi mi o to że np.
1. Miejsce - 200 MF
2. Miejsce - ???
3. Miejsce - ???
I czy oprócz pierwszych trzech są jeszcze jakieś nagrody chociażby pocieszenia |
Nagrodzimy trzech autorów najciekawszych prac. Wysokość dwóch pozostałych nagród nie została jeszcze ustalona, lecz nie liczcie na kosmiczne sumy
Night Crawler - 10-02-2009, 08:43
Ja mam jedno małe pytanie: Będzie można zmienić kolorystyke zdjęcia na czarno-białe?
Phantom - 14-02-2009, 17:07
Night Crawler napisał/a: | Ja mam jedno małe pytanie: Będzie można zmienić kolorystyke zdjęcia na czarno-białe? |
To akurat można zrobić.
majaczek - 17-02-2009, 19:16
Crypton napisał/a: | Phantom napisał/a: | Cytat: | A omówiliście już sprawę modyfikacji ? Programem graficznym ? |
Veyron napisał/a: | A omówiliście już sprawę modyfikacji ? Programem graficznym ? |
Postaram się jeszcze dziś skontaktować z Cryptonem w tej sprawie. |
A tu zonk, wczoraj mnie jeszcze nie było.
Moim zdaniem każdy powinien mieć równe szanse, bo
nie każdy potrafi obsługiwać dobrze programy graficzne ... |
nie każdego stać na profesjonalny aparat, nie każdy umie dobrze obsługiwać ręczną korektę optyczno-graficzną w aparacie, a co jeśli może zrobić tylko idiotkamerą - albo raw albo bezobsługowa korekta? w każdym przypadku przyda się obróbka w "elektronicznej ciemni"
nie każdy umie obsługiwać komputer? a wiecie że nie każdy ma parę sprawnych rąk? a co jak ktoś musi wziąć rysidło w usta żeby cośkolwiek namalować (np. paraliż obu rąk)? a jak ktoś ma przewlekłe drgawki i za chiny nie zrobi estetycznej pracy?
Crypton napisał/a: |
Moim zdaniem każdy powinien mieć równe szanse ...
|
to powinna być jak największa dowolność w sposobie tworzenia pracy
każdy powinien móc skorzystać z tego w czym jest dobry....
jeśli się ograniczy konkretne metody, ci którzy są w nich dobrzy, a nie w czym inym, mają mniejsze szanse
fakt faktem, że wedle tytułu logo ma być niekomputerowe, napisane jest - bez programów graficznych... a co jeśli ktoś zkleci płytkę drukowaną obsłuży wyświetlanie LEDów i sfotografuje podczas działania (diody wyświetlają np pikselowate literki "MFO") ? dostanie 1 nagrodę za nietypowy pomysł, czy zostanie zdyskwalifikowany? a co jeśli ktoś zrobi montaż zdjęć?
a co jeśli ktoś ma zły sprzęt i użyje interpolacji by poprawić jakość zdjęcia/skanu?
a co jeśli ktoś chce zrobić animowane logo?-może i zrobi wszystkie klatki ręcznie, ale musi w czymś złożyć je w animacje i zsynchronizować czasy?- czy może montować swoje ręczne obrazki na kompie z kawałków czy musi pracować jak animatorzy dobre 60 lat temu?
a co jeśli ktoś zrobi to programem niegraficznym - np zrobi semigrafikę złożoną z wielu znaków czcionki - co? będziecie sprawdzać czy składał czcionkę gutenberga czy drukował na drukarce, pisząc w edytorze tekstu?
[ Dodano: 17-02-2009, 19:25 ]
Phantom napisał/a: | MichuL napisał/a: | a
Cytat: | Ale to ma być logo z wiazane z my-fantasy czy moga byc jakies smoki itp postaci z bajek ? |
Tematem tego konkursu jest: "Niekomputerowe logo MFO"
| |
a co logo nie może zawierać postaci/obiektów stylizowanych na litery? (lub liter na obiekty/postacie) ?
np. okrągła tarcza jak nic pasuje jako litera "O"
poza tym logo oprócz tekstu często zawiera elementy dodatkowe, np coś siedzi na jednej literze, coś się opiera o drugą, litera rzuca cień niekoniecznie w kształcie tej litery... Kto to zabroni?
a czy dozwolony jest montaż teksturalny wykonanych zdjęć? (jedno zdjęcie na tło i każda litera wycięta z innego zdjęcia) - co jeśli nie będzie brzegów od klejenia wydrukowanych zdjęć, to będziecie dyskfalifikować, że zmontował własne zdjęcia na komputerze, a nie drukował setek zdjęć żeby w końcu ręcznie wyciąć efektowną literę?
Pitazboras - 18-02-2009, 15:44
nie jestem co prawda organizatorem konkursu, ale mam nadzieję, że nie obrażą się oni, jeśli odpowiem na kilka pytań...
majaczek napisał/a: | nie każdego stać na profesjonalny aparat |
jego problem, nie potrzeba profesjonalnego aparatu, żeby zrobić czytelne zdjęcie pracy
majaczek napisał/a: | nie każdy umie dobrze obsługiwać ręczną korektę optyczno-graficzną w aparacie |
jego problem
majaczek napisał/a: | a co jeśli może zrobić tylko idiotkamerą - albo raw albo bezobsługowa korekta |
jego problem
majaczek napisał/a: | a wiecie że nie każdy ma parę sprawnych rąk? |
może to zabrzmi brutalnie, ale... jego problem - nikt nie każe mu brać udziału w konkursie plastycznym; jak jestem praworęczny, to nie biorę udziału w konkursie dla mańkutów
majaczek napisał/a: | a co jak ktoś musi wziąć rysidło w usta żeby cośkolwiek namalować (np. paraliż obu rąk)? |
znasz kogoś takiego, czy zadajesz czysto teoretyczne pytania?
majaczek napisał/a: | a jak ktoś ma przewlekłe drgawki i za chiny nie zrobi estetycznej pracy?
|
to nie wygra w tym konkursie (chyba że pozostałe prace będą jeszcze gorsze)...
majaczek napisał/a: | to powinna być jak największa dowolność w sposobie tworzenia pracy
każdy powinien móc skorzystać z tego w czym jest dobry.... |
i niech korzysta byle by nie używał komputera
majaczek napisał/a: | jeśli się ograniczy konkretne metody |
jakie "konkretne metody" masz na myśli? ktoś zabronił używania pasteli, farb olejnych, wycinanek, kleju czy kredek?
majaczek napisał/a: | a co jeśli ktoś zkleci płytkę drukowaną obsłuży wyświetlanie LEDów i sfotografuje podczas działania (diody wyświetlają np pikselowate literki "MFO") ? |
a w którym miejscu jest tu używany komputer?
majaczek napisał/a: | a co jeśli ktoś ma zły sprzęt i użyje interpolacji by poprawić jakość zdjęcia/skanu? |
to już zależy od decyzji organizatorów, choć zazwyczaj w profesjonalnych konkursach dozwolone jest stosowanie obróbki komputerowej, jeśli tylko dotyczy ona całego zdjęcia, a nie jego części (czyli sepia, czarno-białe, interpolacja - ok, ale retusz nie wchodzi w grę)
majaczek napisał/a: |
a co logo nie może zawierać postaci/obiektów stylizowanych na litery? |
a ktoś napisał, że nie może zawierać? cytowany przez Ciebie fragment bynajmniej o tym nie wspomina
majaczek napisał/a: | poza tym logo oprócz tekstu często zawiera elementy dodatkowe, np coś siedzi na jednej literze, coś się opiera o drugą, litera rzuca cień niekoniecznie w kształcie tej litery... Kto to zabroni?
|
nikt?
majaczek napisał/a: | a czy dozwolony jest montaż teksturalny wykonanych zdjęć? (jedno zdjęcie na tło i każda litera wycięta z innego zdjęcia) - co jeśli nie będzie brzegów od klejenia wydrukowanych zdjęć, to będziecie dyskfalifikować, że zmontował własne zdjęcia na komputerze, a nie drukował setek zdjęć żeby w końcu ręcznie wyciąć efektowną literę? |
a co jeśli ktoś wymyślił, że ułoży logo z marsjańskich skał? musi lecieć po nie na Marsa, czy może to zrobić na komputerze? zapominasz o tym, że nie wszystko, co proste do wykonania na komputerze, jest też proste do wykonania ręcznie i musisz to uwzględnić przy wyborze tematu/metody tworzenia
|
|