|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Targ - ceny, limity, przelewy
azkero - 31-08-2009, 16:23
niedługo GM'owie nie będą potrzebni
zostanie może dwóch aby pilnować multikont i ew. innych wykroczeń
ambity - 31-08-2009, 16:25
Ok, już wszystko wyjaśnione.
PS. Czy jakiś GM zechcę zająć się sprawą przelewu dETRS --> GanGsta? Zostają niewinni?
Misiopysio - 31-08-2009, 16:53
Jak to aukcja niedostępna? Robimy wyścigi? Kto pierwszy walnie limit ceny ten wygrywa? Teraz każdy będzie walił cenę = limit / 1,05 + 1 (np. przy eliksirach) i będzie nie do przebicia?
Masz absolutna rację,blokowanie aukcji które osiagnęły limit to głupota jakich mało, jak juz ktos chce przeciwdziałać przesadnym cenom i przebijaniu limitów mozna ustawić automatyczne obcinanie nadwyżek.
pozdrawiam
[ Dodano: 31-08-2009, 16:53 ]
to był cytay z postu Ambity, cos mi nie wyszło z wklejeniem
EdwinOdesseiron - 31-08-2009, 17:51
azkero napisał/a: | niedługo GM'owie nie będą potrzebni
zostanie może dwóch aby pilnować multikont i ew. innych wykroczeń |
I dobrze. Myślisz, że to dla kogoś przyjemność, tracić życie na bezmyślne klikanie? Teraz przynajmniej coś przyszłościowego stworzą. Lepiej zamiast docinków zająłbyś się konstruktywną krytyką.
azkero - 31-08-2009, 18:00
EdwinOdesseiron napisał/a: | azkero napisał/a: | niedługo GM'owie nie będą potrzebni
zostanie może dwóch aby pilnować multikont i ew. innych wykroczeń |
I dobrze. Myślisz, że to dla kogoś przyjemność, tracić życie na bezmyślne klikanie? Teraz przynajmniej coś przyszłościowego stworzą. Lepiej zamiast docinków zająłbyś się konstruktywną krytyką. |
hehe nie mam zbytnio pojęcia o co ci chodzi, jakoś tutaj nie krytykowałem i nie krytykuję... wręcz się cieszę.... no chyba, że czytamy dwa różne posty
krytykę możesz znaleźć gdzie indziej...a co do bezsensownego klikania no to wiesz, nie robią tego z przymusu...
EdwinOdesseiron - 31-08-2009, 18:13
azkero napisał/a: | a co do bezsensownego klikania no to wiesz, nie robią tego z przymusu... |
No wiem, ale jak mogą stworzyć coś, co ujmie im pracy (i dzięki temu zajmą się np multikontami) to po co ich atakować?
Inna sprawa, że zmiany są ciągle niedopracowane, póki ich nie dokończą, to narzekania są często słuszne.
Anonymous - 31-08-2009, 18:37
Ja dodam od siebie, że wszystko zostanie poprawione, dopracowane więc nie spamujcie. Pewnie będzie jeszcze jedna dość intrygująca zmiana (ale mniej niż ta co została wprowadzona teraz), ale rozwiązanie wg mnie najlepsze. Druga sprawa to praktycznie kontrola nad targiem przez GM'ów ZNIKNIE - co jest równoznaczne z tym, że będziemy mieć więcej czasu na inne rzeczy. I "problem targu" prawdopodobnie zniknie raz na zawsze. Musicie tylko cierpliwie poczekać - uwierzcie. Z drugiej strony pamiętajcie, że Admin robi to DLA WAS i PRZEZ WAS, sami doprowadziliście do takiego stanu, jak by wszyscy grali w miarę uczciwie to nie było by żadnych zmian. Pamiętacie opcję fundowania nagród w turnieju? Po kilku dniach została zablokowana przez to, że wykorzystywaliście ją do zabronionych celów.
SaKe - 31-08-2009, 23:00
[GM] MapY napisał/a: | Admin robi to DLA WAS i PRZEZ WAS |
Taka prawda.
A pozniej zale, ze "nie dajecie szans nowicjuszom"... Trudno sie mowi, regulamin wypada przeczytac....
ambity - 31-08-2009, 23:43
Przez ostatnie 2 dni napisałem chyba ok. 20 postów dot. targu. Muszę Was zmartwić - to nie koniec. ;/
Znalazłem następny błąd. Wchodzę w zakładkę targ i tak jak to zwykle robię - szukam okazji. Opcja "Pokaż jedynie aukcje dostepne do licytacji" (napisana z błędem - dostępne) jest włączona, ale jeszcze "nie działa". Co robię? Naciskam "szukaj". Wszystko pięknie! Wyszukało mi wszystkie aukcje, które mogę licytować. Zadowolony zaczynam przeszukiwać targ. Pierwsza strona za mną! Klikam "Następna" (strona) i... i... ZONK! Miliony aukcji, których nie mogę licytować... Co by tu zrobić... Wyszukać od nowa? Znowu będę miał tylko pierwszą stronę... Jak przejść do drugiej?
Zauważyłem także pewną różnicę w ilości aukcji na stronie - aukcje, których nie mogę licytować nie są po prostu wyświetlane, a te które powinny być wyświetlane na drugiej stronie (część z nich) nie przeszła na pierwszą.
Proponuję zająć się również tym niedopatrzeniem, bo za chwile będzie 20 nowych tematów na forum.
Jak już się zacząłem tak rozpisywać to mam propozycję (nie chcę robić nowego tematu). Myślę, że uniemożliwienie licytacji na przedmioty ze sklepów można zostawić w pierwszych trzech miastach, a w pozostałych odblokować tą opcję... Chyba że w planach jest taka przeróbka targu, w którą GM w ogóle nie musi interweniować (lub prawie w ogóle).
Tomi - 01-09-2009, 00:39
Usterki poprawione, z tym ze aukcje są rzeczywiście tylko ukrywane i wliczają się do ilości wyświetlanej na stronie.
Co do przedmiotów "sklepowych" to jeszcze są rozważane modyfikacje.
Smile - 01-09-2009, 09:12
Tomi , a może zrobić coś takiego , że można stworzyć tylko 1 postać na np. 1świecie ?
To by unicestwiło wszytskie problemy z multikontami ...
CroppTown - 01-09-2009, 09:40
Temat nie dotyczy przelewania gold na multikonta. -_-
Walkmen - 01-09-2009, 09:42
Smile napisał/a: | Tomi , a może zrobić coś takiego , że można stworzyć tylko 1 postać na np. 1świecie ? |
A w jaki sposób to zablokujesz/zabronisz? Niemożliwe.
Lag - 01-09-2009, 11:15
Cytat: | Tomi , a może zrobić coś takiego , że można stworzyć tylko 1 postać na np. 1świecie ?
To by unicestwiło wszytskie problemy z multikontami ... |
a osiedlówki ?
Alurab - 01-09-2009, 11:26
Smile napisał/a: | Tomi , a może zrobić coś takiego , że można stworzyć tylko 1 postać na np. 1świecie ?
To by unicestwiło wszytskie problemy z multikontami ...
Lag napisał/a: |
a osiedlówki ? |
|
A proxy?
|
|