My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Mała mofyfikacja wykazu kar .

Slor - 13-11-2009, 14:26

Używanie niecenzuralnych słów przede wszystkim jest zabronione ze względu na dzieci grające w ta gre A 3/4 rodziców tych dzieci uzywaja w domu podobnych , albo jescze gorszych słów . A ostatnio nawet można sie spotkać ,ze 3 letnie dziecko używa słowa "K...a" , a kurde to co 10 słowe jakie wypowiadaja . Więc nie widze sensu , aby słowa o których mowa były zabronione .
MichuL - 13-11-2009, 14:48

tak, uznajmy, że młodzież jest tak zdegenerowana, że powinno się móc pisać na czacie co chce...

Adiczi napisał/a:
Wychodzisz z błędnego założenia - nie powinno być "czy trafię na tego czy innego GM", a "będę zachowywał się kulturalnie, a nawet MichuL mnie nie ubije" ; >

sam bym tego lepiej nie ujął

i to tak naprawdę tyle w tym temacie, bo niektórzy gmowie nie dają kar za to bo nie mają czasu na drobniejsze przewinienia (porównajmy do sytuacji na ulicy: ktoś przechodzi na czerwonym świetle, a obok ktoś na kogoś napada, logiczne czym zajmie się policjant obecny w takiej sytuacji)
ja niestety mam wystarczająco dużo czasu aby zając się także drobnymi przewinieniami
ale jest wiele osób, które nie mają ode mnie kary, i najprawdopodobniej jej nie dostaną bo nie łamią regulaminu, a na czacie zachowują się jak normalni, kulturalni ludzie, tyle wystarczy aby zawsze mieć czyste logi, czy to aż tak wiele?

a jeśli nie podoba Ci się, że np. "cholera" jest wulgaryzmem - skontaktuj się ze specami od filologii polskiej i zaproponuj zmianę słownikowej "definicji"

michol11 - 13-11-2009, 15:26

MichuL napisał/a:
a jeśli nie podoba Ci się, że np. "cholera" jest wulgaryzmem - skontaktuj się ze specami od filologii polskiej i zaproponuj zmianę słownikowej "definicji"

Wiesz co ma słownikowa definicja do używania tego słowa w życiu codziennym?

Może spytaj się tych filologów czy oni nie używają tego słowa, nie tylko w znaczeniu słownikowym.

I po 2 czy ja napisałem ze nie podoba mi się!? Proszę Cie takich głupich docinek to już tutaj nie dawaj.

http://pl.wiktionary.org/wiki/cholera

SaKe - 13-11-2009, 15:42

wykrzyknik

(2.1) wyraża zdenerwowanie (delikatny wulgaryzm)

michol11 - 13-11-2009, 17:08

SaKe napisał/a:
delikatny wulgaryzm

Kurde, kurka, kurcze... Tez wyrażają zdenerwowanie , ale chyba za to się nie każe?

mnietuniema - 13-11-2009, 17:58

SaKe napisał/a:
swietnym przykladem jest pilka nozna...
To naprawdę ŚWIETNY przykład....
Gra tu mnóstwo dzieciaków, i niestety (dla co poniektórych) słownictwo na czacie raczej pod nich trzeba dostosować.

[ Dodano: 13-11-2009, 18:02 ]
p.s.
michol11 napisał/a:
Kurde, kurka, kurcze... Tez wyrażają zdenerwowanie , ale chyba za to się nie każe?
Ja za to kar nie daję :)

p.s.2
http://www.fundacjamama.p...d=507&Itemid=72
Jeśli ktoś miał do czynienia z książką o której tu mowa to poproszę o recenzję :D

sam znalazłem kilka cytatów - do bezpiecznego używania i tu ;)
"Z propozycji nadesłanych przez internautów:

- A niech mnie rekin powącha!

- Skulelka jasna!

- Jesteś Bongel! Bongel i Ofel!

- Do jasnej jarzeniówki!

- Kurczakkamabandza!

- Wątła mątwa!

- O pudla twarz!

- A niech to brązowa śrubka!

- Wydzimdzirydzi!"

Potezny Trusk - 13-11-2009, 19:02

Ten temat do niczego więcej nie prowadzi!!! Najlepiej po prostu nie używać takich słów.Najwyżej dostanie się ban na czat, a tu wielkiej tragedii nie ma (co innego jakby zaraz miało by być konto zbanowane). :-D Jeśli raz coś powiesz i dostaniesz bana na czat to już drugi raz tak nie powiesz (no chyba, że jesteś dzieckiem NEO :-D )
Coni - 13-11-2009, 19:04

Nie tylko dzieci neo uzywaja slowa : cholera, kurde itd.
To zwykla objawia zdenerwowania, czesto tak pisze, w szkole tak jakos mowie i na takie cos raczej sie uwagi nie zwraca.
Wiec to raczej "chore" banowac za takie cos ;)

mnietuniema - 13-11-2009, 19:25

Vist0 napisał/a:
Nie tylko dzieci neo uzywaja slowa : cholera, kurde itd.
To zwykla objawia zdenerwowania, czesto tak pisze, w szkole tak jakos mowie i na takie cos raczej sie uwagi nie zwraca.
Wiec to raczej "chore" banowac za takie cos ;)

Przy najbliższej okazji w swojej szkolnej pracy pisemnej użyj słów których tak bronisz - a potem podziel się z nami reakcją nauczyciela....

Coni - 13-11-2009, 19:34

mnietuniema napisał/a:
Przy najbliższej okazji w swojej szkolnej pracy pisemnej użyj słów których tak bronisz - a potem podziel się z nami reakcją nauczyciela....

Czasem i w pracach pisemnych gdy sa elementy dialogu uzywam slowa "cholera". Reakcja nauczyciela? Raczej tak jak na wszystkie prace pisemne, nawet nie zwraca na to uwagi ...

Tomi - 13-11-2009, 19:43

akurat za stwierdzenie "od cholery czegoś tam" - w sensie ilości - kary bym nie przydzielał.
To wg mnie mała nadgorliwość :wink: .

Crypton - 13-11-2009, 19:49

Z tego co się orientuję to Polsat już nawet nie pipka na powszechne "zajebiście",
więc aktualne roztrząsanie co jest przekleństwem a co nie nie ma najmniejszego sensu.
Osobom, którym naprawdę pęka żyłka na chacie polecam słownik przekleństw
znakomitych.. Różni ludzie przewijają się w grze i nie unikniemy pewnych
"mechanicznych zagrań" GMa, gdyż czasem trudno wyłapać z kontekstu wypowiedzi
czy to żart czy nie.. Nie mniej jednak ktoś posiada niezłe poczucie humoru żartując
w ten sposób. :D

Jeżeli nie padnie jeszcze coś wartego przedyskutowania w tym temacie, jutro zostanie
zamknięty.. Pozdrawiam. :wink:

azkero - 13-11-2009, 20:33

ja dostałem bana za słowo siki i jakoś nie dramatyzowałem :neutral:
Slor - 13-11-2009, 20:46

Mi chodzi oto ,że dostałem ban z takiego powodu co pierwszy raz spotkałem i chciałem po ruszyc ten temat na forum , aby kazdy powiedziec mógł powiedziec swoja opinie..trudno sie mói to tylko 7dni.
michol11 - 13-11-2009, 22:19

mnietuniema napisał/a:

Ja przy swojej polonistce, jakbym napisał wypracowanie z takimi tekstami... To by mi nic zrobiła. Oczywiście chodzi mi o słowa typu "cholera" "kurde".