|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Opinie graczy dot. świata 4
ElfenLied - 03-05-2012, 03:18
Cytat: | czy przy 50 turach jest możliwa jako-taka gra magiem na low lv, a jeśli zdecydowanie nie, to konkretnie z jakiego powodu? |
Nie mozliwa dla statystyk na ktorych ja gralem, mikstury many sie koncza po 30turach, po czym nie ma mozliwosci wygranej bez uzycia gemu. A swojego stylu gry nie zamierzam tylko dlatego ze nieuzasadnione zmiany zostaly wprowadzone. Wiekszosc graczy ktora narzeka lub narzekala na to ze ma wiecej remisow przy 30turach niz zwyciestw, swiadczy tylko o tym ze ukladali statystyki nie umiejetnie.
A ty OttoIII nie wiem po co kompletne bzdury wypisujesz. 50 tur narzucilo styl gry magom w przedziale 5-10, taki aby miec jak najwiecej many, teraz widze tylko graczy ktorzy inwestuja statystyki w HP oraz MP, 7 lvl przykladowo ma okolo 600hp(30zywotnosc) 100 many(40mp) Takie statystyki to zadne odzwierciedlenie umiejetnosci w rozdawaniu statystyk, nic nadzwyczajnego w takich statystykach nie ma, przy ilosci 30 tur gracze przy takich statystykach mieliby duzo mniejsze szanse na zwyciestwo w walkach z graczami ktorzy przykladowo inwestuja w szybkosc. Gracze ktorzy preferuja gre z wieksza iloscia szybkosci oraz mniejsza iloscia magii sa na straconej pozycji przed rozpoczeciem walki. W rzeczywistoci szybkosc powinna byc umiejetnoscia dzieki ktorej zyskuje sie przewage a nie odwrotnie... Z reszta po co tlumaczyl sie bede, mozliwe ze macie inne przekonania.
Ja osobiscie nigdy nie narzekalem na 30 tur, bylem tego zwolennikiem, jesli masz lepsze statystyki od przeciwnika to wygrasz w przeciagu 30 tur, a jesli oboje macie rownie dobre statystyki to bedzie remis, proste. Gracze po prostu za bardzo sa zadufani w sobie mimo ze niczego nie osiagneli, remisowac zawsze mozna tak jak i przegrywac, sa gracze lepsi oraz gracze ktorzy sa rownie dobzi na danym poziomie. Przy ilosci 50 tur ktos musi przegrac co jest przede wszystkim glupie, nic wiecej mowic nie trzeba. Dziwi mnie w ogole z jakiego powodu taka zmiana zostala wprowadzona.
HeienekeN - 03-05-2012, 08:49
magiem da rade grać , jeśli masz staty dobre i atrybuty max , spokojnie powienienes wbic coś porządnego
Jednak na jednych statach każdego nie pokonasz ....
Ale magiem da rade grać na 50 turach , nie mówie , ze to jest "pewna" wygrana , ale mmało porażek jest jeśli ma sie dobre staty ;D
Antybristler - 03-05-2012, 10:01
Tomi napisał/a: | Antybristler napisał/a: | Tomi, a po połączeniu co się z tymi, którzy mają postacie na s1 i s2 jednocześnie? |
Myślę, że postacie przenoszone można by w jakiś sposób oflagować i one nie liczyły by się jako multi. Na razie takie połączenie nie jest przesądzone/zaplanowane. |
Ja mam taki problem, że na obu światach posiadam ten sam nick. Mi osobiście wystarczy 1 postać na świat, więc czy przy ewentualnym przeniesieniu nie można by było po prostu przenieść tylko dóbr z jednej postaci na drugą? (exp, gold, eq, gemy).
OttoIII - 03-05-2012, 10:53
@Elfen
owszem, teraz przeciętny mag ma więcej mp niż wcześniej. nie widzę tu nic dziwnego, ani złego jak ktoś właduje tak jak mówisz, to nic wielkiego nie ugra. jednak to nie jest takie bezmyślnie klikanie i trzeba pomyśleć nad statami.. i nie zgodzę się, że gracze, którzy wolą stawiać na szybkość są na straconej pozycji.. to jest atut niezmieniony.. a nawet teraz masz więcej okazji na walnięcia dubla
HeienekeN napisał/a: |
Ale magiem da rade grać na 50 turach , nie mówie , ze to jest "pewna" wygrana , ale mmało porażek jest jeśli ma sie dobre staty ;D |
j.w.
HeienekeN - 03-05-2012, 11:23
OttoIII napisał/a: |
i nie zgodzę się, że gracze, którzy wolą stawiać na szybkość są na straconej pozycji.. to jest atut niezmieniony.. a nawet teraz masz więcej okazji na walnięcia dubla
|
Są na straconej pozycji ... Zeby wziasc na speeda maga na 7 lvlu trzeba miec go przynajmniej ze 20 w bazie , liczac ze przeciwnik ma 10 ... Marne szanse sa zeby wygrac walke ...
Ale poza tym teraz idzie inta 50/50 fiz/gem ... także duzo nie zmienia to ...
ElfenLied - 03-05-2012, 15:06
Cytat: | i nie zgodzę się, że gracze, którzy wolą stawiać na szybkość są na straconej pozycji.. to jest atut niezmieniony.. a nawet teraz masz więcej okazji na walnięcia dubla | Tylko udowadniasz ze nie wiesz o czym piszesz. Majac wiecej szybkosci przykladowo na 7 poziomie kiedy przeciwnik ma 30hp 40 20szybkosci many a ty 27hp 28magi 35 szybkosci to przegrasz z uwagi na to ze mikstury many sie skoncza, chyba ze zdolasz wygrac przed, co jest jednak malo prawdopodobne, a nawet jesli to w wiekszosci takich walk nie bedziesz trafial doubla w dokladnie tym samym momencie. Taki gracz jest zdecydowanie na straconej pozycji mimo ze nie zasluzenie.
Antybristler - 03-05-2012, 15:28
ElfenLied napisał/a: | Cytat: | i nie zgodzę się, że gracze, którzy wolą stawiać na szybkość są na straconej pozycji.. to jest atut niezmieniony.. a nawet teraz masz więcej okazji na walnięcia dubla | Tylko udowadniasz ze nie wiesz o czym piszesz. Majac wiecej szybkosci przykladowo na 7 poziomie kiedy przeciwnik ma 30hp 40 20szybkosci many a ty 27hp 28magi 35 szybkosci to przegrasz z uwagi na to ze mikstury many sie skoncza, chyba ze zdolasz wygrac przed, co jest jednak malo prawdopodobne, a nawet jesli to w wiekszosci takich walk nie bedziesz trafial doubla w dokladnie tym samym momencie. Taki gracz jest zdecydowanie na straconej pozycji mimo ze nie zasluzenie. |
Temat to "opinie dotyczące s4". Sprzeczki o statystykach polecam przenieść na pw.
ElfenLied - 03-05-2012, 15:35
Ty trollu rownie dobrze moglbys to zignorowac i nie pisac, piszac odchodzisz od tematu. Ja tego nie robilem, jesli wezmiesz pod uwage poprzednie posty ktore nawiazuja do stylu gry na niskim lvlu. Zastanow sie jesli kogos upominasz. (jestes nikim).
Lothlorien - 05-05-2012, 14:53
OttoIII napisał/a: | przeterminowane misktury |
padłem XD
Tomi napisał/a: | Może jakiś dodatkowy itemek ładujący niewielkie ilości MP by wystarczył |
wystarczy dać im różdżkę, ze słabym atakiem, ale +20 mp, a jak się nie podoba to wbijać level, a nie kampić pod langeburgiem.
Wygrywasz albo giniesz. Na 30 turach magowie grali byleby do remisów, a wygrywali tylko z botami.
Co się tyczy czaszek to jestem jak najbardziej za aż się łezka w oku zakręci po zobaczeniu czaszki.
Antybristler - 07-05-2012, 10:33
ElfenLied napisał/a: | Ty trollu rownie dobrze moglbys to zignorowac i nie pisac, piszac odchodzisz od tematu. Ja tego nie robilem, jesli wezmiesz pod uwage poprzednie posty ktore nawiazuja do stylu gry na niskim lvlu. Zastanow sie jesli kogos upominasz. (jestes nikim). |
Dlaczego można mnie bezkarnie obrażać?
Spiman4177 S1 - 07-05-2012, 20:46
Antybristler napisał/a: | Tomi napisał/a: | Antybristler napisał/a: | Tomi, a po połączeniu co się z tymi, którzy mają postacie na s1 i s2 jednocześnie? |
Myślę, że postacie przenoszone można by w jakiś sposób oflagować i one nie liczyły by się jako multi. Na razie takie połączenie nie jest przesądzone/zaplanowane. |
Ja mam taki problem, że na obu światach posiadam ten sam nick. Mi osobiście wystarczy 1 postać na świat, więc czy przy ewentualnym przeniesieniu nie można by było po prostu przenieść tylko dóbr z jednej postaci na drugą? (exp, gold, eq, gemy). |
Antybristler przyłączam się do pytania ? Tomi jest taka możliwość ??
ADIHC1 - 07-05-2012, 21:35
Odpowiem za Tomiego: nie. Dwie postacie nie będą "sklejane" w jedną.
koshiba - 07-05-2012, 22:02
Aż żałuję, że na s2 nie gram i nie biję ranku. ;d
Aaa, nie będą... Źle doczytałem
Tomi - 07-05-2012, 22:19
ADIHC1 napisał/a: | Odpowiem za Tomiego: nie. Dwie postacie nie będą "sklejane" w jedną. |
Potwierdzam:)
Zdublowany nick pewnie dostał by jakiś dodatkowy przedrostek i po zalogowaniu można by było zmienić nick na jaki się chce.
Anonymous - 08-05-2012, 11:19
Trochę bez sensu to będzie, jak ktoś będzie miał dwie postaci na tym samym lv i będzie grał np. anty magiem i anty wojem, i będzie wystawiał graczy samemu sobie ...
|
|