|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Zmiana ustawień w profilu
wisla12h - 09-02-2009, 19:56
I może teraz to chroni przed noobstatami wojami? I może ilość many była podana ale przynajmniej nie było takich chamskich sytuacji jak teraz...
EdwinOdesseiron - 09-02-2009, 20:40
wisla12h napisał/a: | I może teraz to chroni przed noobstatami wojami? I może ilość many była podana ale przynajmniej nie było takich chamskich sytuacji jak teraz... |
Nie, żaden system nie chronił, ale obecny jest przynajmniej sprawiedliwy (względem wojów i magów). A podobne sytuacje mogły być, wystarczyło że gość miał np 100 siły i 200 magii, każdy pomyślał że jest to mag, a on mógł bić fizycznie. Na pewno podanie mp nie jest tu rozwiązaniem.
Obecny system jest naprawdę niezły, a najrozsądniejsze ulepszenie (niestety nieprzyjęte przez Tomiego) podał Mnietuniema:
Mnietuniema napisał/a: | wyliczany ze statystyk bazowych
magia + siła = 100%
i podać ile na te 100% składa się siły, a ile magii (ewentualnie bez 10 bazowych) |
(początkowe 10 najrozsądniej byłoby pominąć)
No ale skoro na to się Tomi nie zgodził to na pewno nie zgodzi się na podawane przez Was bardziej niesprawiedliwe rozwiązania ....
Frezus - 12-02-2009, 13:59
e tam najlepiej jest widziec mp albo to co bylo przedtem przerabiane, ze nie mozna wlozyc broni przeciwnej do swojej profesji
grubybenek - 14-02-2009, 13:35
http://w1.my-fantasy.net/...p?r_id=27558302
Proszę.. jaka piękna i sprawiedliwa walka. I niby jak się dowiedzieć czy ktoś ma tyle many? kilka MP Plusów + z 200 w siłe i nie da się wykryć czy to hybryda, czy woj
Gajos - 14-02-2009, 13:38
No bo trzeba zrobić tak jak było na początku, że pokazuje ilość many i tyle, tak było sprawiedzliwie to musieli zepsuć...
grubybenek - 14-02-2009, 13:42
Szczerze, to też nie jestem zwolennikiem anty wojów/magów.. ale z takim bajerem to nawet hybryda z obronami poniżej 50 pójdzie na strzała
EdwinOdesseiron - 14-02-2009, 19:10
Gajos napisał/a: | No bo trzeba zrobić tak jak było na początku, że pokazuje ilość many i tyle, tak było sprawiedzliwie to musieli zepsuć... |
Oj zebrało się kilka antywojów i razem będą płakać. Ludzie, zrozumcie że ten system jest nie do przyjęcia, bo pozwala wykryć woja z punktami w magii, ale nie odwrotnie! Jeśli mag będzie miał dane w siłę to nie będzie tego widać! I w ten sposób antywoj będzie miał przewagę nad antymagiem (ja żadnym z nich nie jestem, ale uważam że obie grupy powinny być równo traktowane).
Jedyne sprawiedliwe rozwiązanie, to zaznaczyć czy ktoś ma dane pkt w drugi atak. Jeśli nie podać procent (tak jak mówił Pit), to chociaż zaznaczyć.
Win - 23-02-2009, 10:01
a ja proponuje polaczyc obydwa pomysly i rozwiazac problem.... Mianowicie tak jak mowil Frezus, jak bedzie 2x wiecej w sile to czyta gracza jako wojownika i pokazuje jego atak (statystyke bazowa), a jezeli ma 2x wiecej w magie to czyta gracza jako mag i pokazuje jego magie (rowniez statystyke bazowa), a gdy jest hybryda pokazuje i atak i magie co o tym myslicie ?
Shark - 23-02-2009, 16:10
grubybenek napisał/a: | a ja proponuje polaczyc obydwa pomysly i rozwiazac problem.... Mianowicie tak jak mowil Frezus, jak bedzie 2x wiecej w sile to czyta gracza jako wojownika i pokazuje jego atak (statystyke bazowa), a jezeli ma 2x wiecej w magie to czyta gracza jako mag i pokazuje jego magie (rowniez statystyke bazowa), a gdy jest hybryda pokazuje i atak i magie co o tym myslicie ? |
Może od razu podać jeszcze szybkość, szczęście itp ?
Najlepiej by było albo to podać w procentach albo tak, że mag nie może
założyć broni dla woja, a woj dla maga . Nie rozumiem czemu Tomi to neguje
Blizzard - 28-02-2009, 08:48
Ja jestem za tym zeby wyswietlala sie ilosc many Baaardzo by sie przydalo
|
|