My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Fabuła

Rencar - 04-02-2012, 18:00

Tomi napisał/a:
bo nowy gracz nawet ich nie zobaczy tylko kliknie wyloguj, bo mu się mała, rozpikselowana mapka nie podoba.

Wielu graczy urzekla prostota tej gry i mala rozpikselowana mapka, wcale nie jest minusem mfo. Jak to bylo kiedys napisane na stronie glownej "My fantasy jest gra przegladarkowa rozgrywana za pomoca malej, ale funkcjonalnej mapki" (nie wiem, czy dalej to jest). Tak czy siak sa gry 3d przez przegladarke, ktore nie maja takich wynikow jak mfo (mimo lepszej grafiki). Na dodatek ta wersja istniala jeszcze spory kawalek czasu, jak wyszlo juz margonem, ktore od poczatku mialo taka grafike jak obecne mfo v3, mimo to mfo v2 dalej radzilo sobie bardzo dobrze. Wielka pomylka jest myslenie, ze grafika jest przewaga. Na pierwszy rzut oka mfo v3 - lepsza grafika, nowe mozliwosci, jednak nie ma tej grywalnosci jaka mialo v2. Dlaczego nie raz w grach jest tak, ze wychodza kolejne wersje, niby bardziej udoskonalone, ale gracze i tak zostaja przy starych wersjach? Bo te starsze maja to "cos". Bylo tak chocby z seria Heroes, gdzie wszyscy bezsprzecznie uwazali 3 czesc za najlepsza, mimo, ze wychodzily dalsze, bardziej dopieszczone. To jest tylko jeden przyklad, a do glowy przychodzi mi ich masa. Sa gry ponad sezonowe, przetrzymujace napierajace nowosci i mfo v2 taka gra wlasnie byla. Moim zdaniem duzym bledem jest porzucanie jej. Oczywiscie to tylko moje, nic nie warte w tej sprawie zdanie, bo przeciez jestem jedynie graczem.

roy94 - 04-02-2012, 18:05

Rozmiar mapki nikomu nie powinien przeszkadzać. Tak zwani krytycy (debile) mają do wszystkiego jakies ale. czy my prosimy o tak wiele ? Dodac kilka nowych bossów , jakieś eq gemy mixy ,, i może jakies nowe miasto .. (najwyżej takie handlowe tylko)
Jeszcze by się na bossach zarobiło .. Resety ruchy ..

Tomi - 04-02-2012, 19:38

Antybristler napisał/a:
roy94 napisał/a:
Tomi, Jak na razie w v2 gra ponad 3 tyś osób posiadających facebooka .. Zrób to chociaż dla nich.

Mfo2 i Mfo3 mają wspólne konto na facebooku.

Konto jest wspólne i jest to mniej więcej 2/3 like'ów z MFO3 i 1/3 z MFO2. Pierwszy 1000 był tylko z MFO3. Co do tematu - co miało być powiedziane, zostało powiedziane. Nic w tej kwestii się nie zmieni. Scenariusz rozwoju MFO w tej wersji był po prostu niemożliwy - jeśli nie MFO3, to zajęlibyśmy się czymś zupełnie innym, co by raczej zaszkodziło niż pomogło MFO2.