|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Zniknięcie z profilu (Many)
CoreN - 21-03-2008, 10:58
Ale po co zakrywać jak można wejść w logi gracza i zobaczyć walki z bossami i wiesz czy to mag czy woj np. (noobstat)
1000 - 21-03-2008, 23:04
ludzie ale z was termity wyciągacie tematy sprzed prawie roku
ale nawet jakby zakryć ilość mp gracza to można wejść w logi i tam popatrzeć jak ktoś już mówił albo popytać innych graczy o to kim jest nasz przeciwnik
a na noobstatów rady nie ma oni po prostu normalnie grać nie umieją to walą wszystko w siłę/magię hp i troche w reszte i sie cieszą a innym graczom zatruwają grę
@down
żeby u takiego prawdziwego noobstata nie paść od hita to trzeba byc skrajnym anty i mieć nawalone w atrybuty inaczej padasz na hita no może zostanie ci pare hp
a co mają zrobić hybrydki bez atrybutów? zostaje im sie wściec
Zeke - 22-03-2008, 09:01
Co wy macie do noobstatów ??
Jak troche pomyslisz to żaden cię nie weźmie na hita
Wystarczy trosze więcej zainwetować w inteligencje.
Tak na marginesie nie powstał jeszcze najgorszy rodzaj noobstata który błby katastrofą , był by o '100' silnijeszy od aktualnego. Natknęłem się już na paru ,ale zaczynają być grozni od wyższych lv )
Conrado - 05-07-2008, 13:48
Zeke napisał/a: | Tak na marginesie nie powstał jeszcze najgorszy rodzaj noobstata który błby katastrofą , był by o '100' silnijeszy od aktualnego. Natknęłem się już na paru ,ale zaczynają być grozni od wyższych lv ) |
Ta ciekawe jaki z szybkością czy obroną ?
Każdy jest do zniszczenia
A co do pomysłu na tak jak mag nie widzi ile woj ma siły to czemu woj ma widzieć ile mag ma many ? ;>
_comando61 - 06-07-2008, 22:00 Temat postu: Re: Zniknięcie z profilu (Many)
alek12 napisał/a: | Chodzi oto by z profilu pokazywało się tylko hp przeciwnika.
Ponieważ, patrząc na mp zna się w przybliżeniu siłe maga , albo rozpoznaje czy m,a czy woj.
I oto najbardziej mi chodzi często ja to robie jak i inni patrzą na mp przeciwnika
Wtedy też bycie anty było by trdne bo było by trudno rozposnać maga i woja. |
ja proponuje siłe woja jakoś pokazać i.... gratulacje o to mi chodziło w temacie magowie do poprawek :503: :503: :503: :503: :502:
Ukryty_Samuraj - 07-07-2008, 00:42
A ja proponuje zeby mana znikla a na jej miejsce pojawiałaby się ikonka Mag/Woj na podstawie many gracza. W końcu woj nie będzie miał chyba 1000 many no nie?
[ Dodano: 07-07-2008, 01:46 ]
Cytat: | Lewel też bym wymazał bo można zobaczyć jakie przypuszczalnie ma przedmioty. |
Najlepiej to w ogóle profil wykasujmy na chama będziemy się lać
Daniero - 07-07-2008, 11:34
Ukryty_Samuraj napisał/a: | A ja proponuje zeby mana znikla a na jej miejsce pojawiałaby się ikonka Mag/Woj |
Wiekszosc na poczatku wybiera Maga ze wzgledy ,ze nawet jak chce byc wojem ,to ma 2500 wiecej za gem ognia jak sprzeda. i co w profilu pisze mag ,a tu nagle woj ci wyskakuje i jestes anty i np. tracisz 1000 ranq ,a potem robisz skargi na forum ,ze pisalo mag ,a to woj byl. Lepiej niech zostanie tak jak jest ,bo noobstata woja poznasz po HP.
ADIHC1 - 08-07-2008, 18:23
Daniero napisał/a: | Wiekszosc na poczatku wybiera Maga ze wzgledy ,ze nawet jak chce byc wojem ,to ma 2500 wiecej za gem ognia jak sprzeda. |
A co to ma do rzeczy? Czytaj uważnie..
Ukryty_Samuraj napisał/a: | ja proponuje zeby mana znikla a na jej miejsce pojawiałaby się ikonka Mag/Woj na podstawie many gracza |
Też to proponowałem. Można też oznaczać Maga/Wojownika po ustawieniach skryptu (100% w atak Wojownik, 100% w gemy Mag)..
Zeke - 09-07-2008, 08:39
Jeszcze trzeba miećrubryczke "siła maga" Ale bardzo mocno odchylona Na +/-30%
To by pomogło odróżniać noobstaty od reszty. A jeszcze jest zamniennik tego pomysłu.
Danie wojowi takiego czegoś jak energi. Ilośc energi = Ilośc siły w statach z ekwipunkiem bez eQ (tak samo jak u maga z mp. To by załatwiło sprawe raz na zawsze. Dla jeszcze większej wygody można by dac jeszcze mp maga bez modyfikatorów.
Ukryty_Samuraj - 09-07-2008, 10:45
Zeke napisał/a: | Jeszcze trzeba miećrubryczke "siła maga" Ale bardzo mocno odchylona Na +/-30%
To by pomogło odróżniać noobstaty od reszty. A jeszcze jest zamniennik tego pomysłu.
Danie wojowi takiego czegoś jak energi. Ilośc energi = Ilośc siły w statach z ekwipunkiem bez eQ (tak samo jak u maga z mp. To by załatwiło sprawe raz na zawsze. Dla jeszcze większej wygody można by dac jeszcze mp maga bez modyfikatorów. |
A broń cię! Nie jestem, nie byłem i nie mam zamiaru być ani noobstatem ani anty. Ale mam jakieś poszanowanie dla czyichś statystyk i stylu grania (co prawda teraz to większosć nbst to 9 latki które cieszą z każdego przeciwnika padającego na hita) i jestem przeciw.
mnietuniema - 09-07-2008, 11:02
Zeke napisał/a: | Jeszcze trzeba miećrubryczke "siła maga" Ale bardzo mocno odchylona Na +/-30%
Danie wojowi takiego czegoś jak energi. Ilośc energi = Ilośc siły w statach z ekwipunkiem bez eQ (tak samo jak u maga z mp. To by załatwiło sprawe raz na zawsze. Dla jeszcze większej wygody można by dac jeszcze mp maga bez modyfikatorów. |
dla większej wygody to trzeba podać wszystkie staty - z eq i bez
i na dodatek info o eq i gemach przeciwnika
a żeby wygoda była zupełna to jeszcze musi być możliwość przeprowadzania symulacji walk - bo co to za wygoda będzie jak atak będzie dopiero jak będziesz mieć 100% pewności że wygrasz, nie?!
i to już by załatwiło sprawę raz na zawsze - bo kto by chciał w to grać???
jak się boisz przegranej to graj w kółko i krzyżyk - tam przegrać się nie da (no, chyba że komuś baaardzo zależy....)
dracon13pl - 09-07-2008, 14:19
Ukrywajac ilosc mp u maga... a zamiast tego oznaczenia czy ktos jest magiem/wojem ? Pomysl dobry ...
Jednak bylby problem w logach.... przeciez widac normalna walke...
A jezeli bysmy np. ukryli takze mp w walkach normalnych ( na mapie PvsP ) to jak wygladalaby walka z bosem ? przeciez walczymy z bossami poprzez walke manualna..
Pomysl trzeba dopracowac troche :]
SaKe - 09-07-2008, 14:24
wg mnie trzeba zrobic jak powiedzial Zeke -dodac cos a'la pasek energii (jak mp u maga) dla woja...trzeba odrozniac czy walczymy z magiem czy wojem
na wiekszych lvlach pomysl by sie nie sprawdzil-trzeba tam zmieniac eq,i byloby narzekanie ze nie da sie wojow i magow odroznic
mnietuniema - 09-07-2008, 15:27
dracon13pl napisał/a: | Ukrywajac ilosc mp u maga... a zamiast tego oznaczenia czy ktos jest magiem/wojem ? Pomysl dobry ...
Jednak bylby problem w logach.... przeciez widac normalna walke...
A jezeli bysmy np. ukryli takze mp w walkach normalnych ( na mapie PvsP ) to jak wygladalaby walka z bosem ? przeciez walczymy z bossami poprzez walke manualna..
Pomysl trzeba dopracowac troche :] |
raporty mówią sporo, ale nie wszystko - u mnie w różnych zestawach eq i gemów ilość many potrafi różnić się o 1000 - ktoś kto cokolwiek orientuje się w tej grze bez problemu rozszyfruje moje staty jeśli teraz widzi ile mam mp i hp, bez tego będzie miał trudniej
Zeke - 09-07-2008, 16:45
Mag czy woj można rozpoznać po 2 rzeczach.
Staty bazowe i inteligencja
|
|