|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Czy niżej można upaść?
michol11 - 21-05-2010, 16:17
SaKe napisał/a: | Jestem tego swiadomy, ale to byl uptade, ludzie biegali, zobaczylem goscia na polu to zaatakowalem, taka reakcja. Dla wytlumaczenia (chociaz nie musze sie tlumaczyc) tylko dodam, ze takze mialem staty na bossy i eq na hybryde, wiec jako tako walka nie byla az taka nie-fair. |
Oj nie tlumacz sie nie musisz, za ten nik przperaszam, jakos tak mi sie to skojarzylo 1x http://w2.my-fantasy.net/...p?r_id=16697635
2x http://w2.my-fantasy.net/...p?r_id=16703816
Ta sama sytuacja.
Nadal uwazam, że tak dyskusja jest zbędna bo nikomu nie będziemy na siłe ustalać jak ma grać, czy zgodnie z zasadami fair-play czy nie. To jest chyba jasne...:)
Lag - 21-05-2010, 19:51
nie chce się wtrącać, ale takie rzeczy to chyba na pw.
Lord Grindewald - 22-05-2010, 12:33
Teraz to już ludzie przeginają:
http://w3.my-fantasy.net/...p?r_id=23190020
http://w3.my-fantasy.net/...p?r_id=23182189
http://w3.my-fantasy.net/...p?r_id=23173632
Wszystkie walki z turnieju, pozdro!
BarylkaSnK - 22-05-2010, 14:46
mogę się założyć że gdyby przegrał w walce ktoś mało znany z mf to na 100% usłyszałbym odpowiedzi typu: "tak już jest, raz się wygrywa raz się przegrywa, pogódź się z porażką" i temat zostałby niezwłocznie zamknięty
teraz gdy sprawa ta dotyczy że tak powiem "wyższych sfer" to robi się wielkie halo
każdy ma swoją taktyke, skoro nie jest to naciąganie regulaminu i nie korzystanie z błędów gry to nie ma o co się kłócić
prawda, sam byłbym wściekły gdyby wydarzył się taki incydent z mojej strony, ale trzeba się liczyć z tym że ktoś prędzej czy później przez to przegra...
michol11 - 22-05-2010, 16:52
Cytat: | mogę się założyć że gdyby przegrał w walce ktoś mało znany z mf to na 100% usłyszałbym odpowiedzi typu: "tak już jest, raz się wygrywa raz się przegrywa, pogódź się z porażką" i temat zostałby niezwłocznie zamknięty
teraz gdy sprawa ta dotyczy że tak powiem "wyższych sfer" to robi się wielkie halo
każdy ma swoją taktyke, skoro nie jest to naciąganie regulaminu i nie korzystanie z błędów gry to nie ma o co się kłócić
prawda, sam byłbym wściekły gdyby wydarzył się taki incydent z mojej strony, ale trzeba się liczyć z tym że ktoś prędzej czy później przez to przegra... |
Dokładnie. To nic złego, że on tak gra, moze GM ma dać za to bana? BO taka afera sie o to robi jakby to bylo przestępstwo.
Alurab - 22-05-2010, 17:00
Ja mam genialną propozycję! ;o
Przy utworzeniu nowego pucharu dawać dla każdego darmowego reseta statystyk, a nagrody z turnieju usunąć
Bo z tego co widzę, każdemu kto tak robi zależy tylko na MFach. Gdyby nie było nagród pewnie by w ogóle nie dochodzili do turniejów
Lub (była już taka propozycja): Grasz magiem? Możesz używać broni dla maga. Grasz wojem? Możesz używać broni dla wojownika. Ale nie wiem czy to jest możliwe do zrobienia
cybershot - 22-05-2010, 19:22
Lag napisał/a: | Zachowujesz się tak, jakby to bylo coś istotnego, że przegrało się walke, nie ważne w jaki sposób. |
A nie jest? Wcale nie uważam, że jest to koniec świata etc. jednak stracić te "cyferki" na które się ciężko pracowało przez buraka który się wycwanił to jest "coś" mimo, że to gra przeglądarkowa. I nie truj o taktykach etc. bo z taktyką nie ma to nic wspólnego, to prawie to samo co res przed pojedynkiem który jak sam przyznałeś, jest w stanie wprawić cię w bulwers ; >
Night Crawler napisał/a: | Cytat:
Czy niżej można upaść?
Można. |
Dokładnie..
Misiopysio - 22-05-2010, 22:30
Jejku ale sie podpalacie, to tylko gra, reguły umozliwiaja taki ruch to ktos z tego korzysta, owszem to gra nieczysta ale niestety dozwolona, po raz kolejny proponuje załozyć sztywny watek dokumentujacy takie zagrania i odpowiednie traktowanie cwaniaków przez resztę, czyli ostracyzm, wieści o takich numerach przy walkach o przyzwoity rank szybko sie rozchodzą więc mozemy na to reagować.
Dobrym pomysłem byłby prot po resecie stat na godzinę i ujecie tego w logach oraz anulowanie pojów jezeli po przyjeciu nastapił reset stat.
pozdrawiam
XVII07 - 22-05-2010, 23:09
Alurab napisał/a: | Ja mam genialną propozycję! ;o
Przy utworzeniu nowego pucharu dawać dla każdego darmowego reseta statystyk, a nagrody z turnieju usunąć
Bo z tego co widzę, każdemu kto tak robi zależy tylko na MFach. Gdyby nie było nagród pewnie by w ogóle nie dochodzili do turniejów
|
To by ludzie z turków zrezygnowali większość graczy na hl lvl siedzi w turku dla punktów mf. Zawsze jest zabawia i ten dreszczyk emocji czy dojdziesz wyżej czy nie raczej napewno propozycja nie przejdzie
Pitazboras - 23-05-2010, 00:38
Skoro już przechodzicie do propozycji, to może pojedynki rozgrywać metodą Best-of-3, czyli 3 walki między dwoma graczami i trzeba wygrać dwie, żeby przejść dalej?
SaKe - 23-05-2010, 13:53
Pitazboras napisał/a: | Skoro już przechodzicie do propozycji, to może pojedynki rozgrywać metodą Best-of-3, czyli 3 walki między dwoma graczami i trzeba wygrać dwie, żeby przejść dalej? |
To by bylo ciekawe, ale dosc kosztowne na HL, mixy rege lv3 kosztuja sporo.
Alurab napisał/a: | Lub (była już taka propozycja): Grasz magiem? Możesz używać broni dla maga. Grasz wojem? Możesz używać broni dla wojownika. Ale nie wiem czy to jest możliwe do zrobienia |
To by bylo najlepsze.
To jest mozliwe, wystarczy broniom przypisac jakas wartosc (np dla maga-1, dla woja 0) i odpowiedni warunek dodac, ze jesli gracz jest magiem to moze uzywac tylko broni nr1
Lag - 23-05-2010, 19:41
cybershot napisał/a: | Lag napisał/a:
Zachowujesz się tak, jakby to bylo coś istotnego, że przegrało się walke, nie ważne w jaki sposób.
A nie jest? Wcale nie uważam, że jest to koniec świata etc. jednak stracić te "cyferki" na które się ciężko pracowało przez buraka który się wycwanił to jest "coś" mimo, że to gra przeglądarkowa. I nie truj o taktykach etc. bo z taktyką nie ma to nic wspólnego, to prawie to samo co res przed pojedynkiem który jak sam przyznałeś, jest w stanie wprawić cię w bulwers ; > |
Nie wprawiło by mnie w bulwers, tylko "na waszym miejscu też bym się zdenerwował" co nie znaczy, że bym się zdenerwował bo nie jestem na waszym miejscu ; >
Legolass - 23-05-2010, 19:50
https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=29480
to by wszystko wyjaśniło
Daniero - 23-05-2010, 20:28
Dla mnie ten update ,to wielka pomyłka ,bo gdzieś z 30% graczy nawet na wyższym poziomie jest hiterami ,a to jest smutne. Powinno się coś zrobić ,aby gracze grali tak bardziej normalnie ,a nie turniejem się przejmować .
SaKe - 23-05-2010, 23:24
Daniero napisał/a: | 30% graczy nawet na wyższym poziomie jest hiterami |
Oczywiscie dane jak zwykle liczone po wielu godzinach zmudnej pracy, prawda?
Daniero napisał/a: | Powinno się coś zrobić ,aby gracze grali tak bardziej normalnie ,a nie turniejem się przejmować . |
Taaaa... Czyli mozna atakowac fizykiem bedac magiem, ale stop hiterom, ta?^^
|
|