My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Zniknięcie z profilu (Many)

specjal - 09-07-2008, 16:46

Maga można rozpoznać jakie ma eq kupione na taru :twisted:
PatrykSzczescie - 09-07-2008, 18:39

CoreN napisał/a:
Ale po co zakrywać jak można wejść w logi gracza i zobaczyć walki z bossami i wiesz czy to mag czy woj np. (noobstat) ;) :-| :neutral:

Wytłumacz nam wyraźnie, bo i tak nic nie zrozumialem!

TheQuestion - 09-07-2008, 18:57

PatrykSzczescie napisał/a:
CoreN napisał/a:
Ale po co zakrywać jak można wejść w logi gracza i zobaczyć walki z bossami i wiesz czy to mag czy woj np. (noobstat) ;) :-| :neutral:

Wytłumacz nam wyraźnie, bo i tak nic nie zrozumialem!

Wchodzisz w logi, wybierasz zakładkę Bossy
następnie patrzysz na ostatnią walkę i z tego
czym "wali" dana osoba możesz wywnioskować
czy ta osoba jest wojownikiem czy magiem...

misiu mw - 09-07-2008, 22:08

dobrze jest tak jak jest i niech nie będzie żadnych zmian
Gofrus - 10-07-2008, 01:31

Jak dla mnie powinna być usunięta z profilu informacja o manie... HP powinno zostać. Jak komuś zależy, to posprawdza w logach, ewentualnie poprosi o walke. :]
ARMAGEDON_1987 - 10-07-2008, 05:33

Nie wiem po co wogóle ma sens rozpisywanie sie w tym temacie. Jak z profilu znikneła mana to by sie dopiero działo... wtedy to juz napewno ludzie "chcieli by" walczyć. Apropos daje przykład rankerów po wejsciu tego czegoś:

- z logów nie wywnioskujesz czy to woi czy mag ani z innych walk...
- onni potrafia zrobić resa specjalnie na 1 walke...

A nawet gdyby ta prop. weszła to by był większy lament niz radośc...

Gajos - 10-07-2008, 07:31

A ja na to tak.

1. Co do tego, że można zobaczyć ile mag ma many a nie można ile woj siły. Co Ci z tego skoro mag i tak może mieć MP + albo Gemy magi co całkiem zmienia jego możliwości...

2. Co do pomysłu to jestem na nie. Tak było od zawsze i raczej jak ktoś wybiera maga to jego sprawa, ale w cale nie musi nim grać...

mnietuniema - 10-07-2008, 07:55

Gajos napisał/a:
1. Co Ci z tego skoro mag i tak może mieć MP + albo Gemy magi co całkiem zmienia jego możliwości...

bardzo dużo :)
zresztą próbując czemuś zaprzeczyć sam podajesz argumenty na potwierdzenie tej tezy :)
jak widzisz że komuś przybyło duuużo many to skądś się musiała wziąć - a raczem kosztem czegoś, jak mag przypakował mp to znaczy że ubyło mu czegoś innego, np. jest wolniejszy bo zdjął gem szybkości, dużą ilość many też można na różne sposoby wykorzystać - strategie są różne, ale można je rozpracować i wtedy eq itp praktycznie tylko pod ilość many dobierasz! :)
ale jak many nie widzisz to nie wiesz czy mag ubrał się na speedera czy na wiecznie leczącego się hipochondryka... a wtedy walki są ciekawsze ;)

Gajos - 10-07-2008, 07:58

mnietuniema ale ja mówię o tym jak go pierwszy raz widzisz... A nie jak sie z nim lejesz już setny raz. Zobaczysz go pierwszy raz i co ? Nie wiadomo czy on ma duży atak bo może mieć MP + a jak ma mało MP to co słaby ? Nie bo ma gemy magii i co w tedy ?
Zeke - 10-07-2008, 08:04

Hmmm... Zniknięcie many jest chyba dość głupim pomysłem. Po długim zastanowieniu jest lepszy pomysł.
Pokazywanie many Maga bez modyfikatorów i z (na noobstaty), a woją dodać coś na przykład many u maga tylko ,że mana u woja będzie miała tlyko 1 cel. Pokazanie siły ataku wojownika.Bo mana bez modyfikatorów u maga = ilość bazowgo ataku magicznego bez eQ
To samo znaczenie mialo by u wojownika. Tylko ,że u wojownika w czasie walki ta jego 'mana' nic by mu nie dawała ,ani nie zabierała i nie ograniczała jego ciosów/ataków

Ukryty_Samuraj - 10-07-2008, 09:14

Nie wszystkie staty bazowe, ale tylko (only!) siła&magia.
Zeke - 10-07-2008, 20:29

Nie zrozumieliśmy się :)
Tylko pokazywało by mane bazową i z modyfkatorami ,a u woja energie która była by czymś w stylu many dla woja tylko by jej ani nie ubywąło ani nie przybywało.

Tomi - 11-07-2008, 16:31

A ja jestem za tym aby w ogóle staty zniknęły z profilu (i HP i MP) - zostałby tylko lv.
Jakiż to dreszczyk emocji byłby przed każdą walką... ;)

Lucypher - 11-07-2008, 16:40

Heh... Glupi pomysl. Jak tak dalej pujdzie to noobstaty beda w top 10 :/ niech zostanie tak jak jest.. takie jest moje zdanie

A jak wam bardzo zalezy to mozna zrobic tak jak jest w old MFO.. atak magiczny i ilosc mp jest osobno w statystykach....

Anonymous - 11-07-2008, 17:45

Tomi napisał/a:
A ja jestem za tym aby w ogóle staty zniknęły z profilu (i HP i MP) - zostałby tylko lv.
Jakiż to dreszczyk emocji byłby przed każdą walką... ;)

Popieram, nawet na próbę można by takie coś wprowadzić, i się sprawdzi jak to będzie, jak będzie źle to będzie można zawsze przywrócić...