|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Frustrat zone -Czyli trafne uwagi dt. wad i nieprawidłowości
Marwell Revell - 09-01-2010, 17:31
*Powiem że jedyne nad czym ubolewam to mała aktywność graczy na dużych poziomach +100 .
*Plus to że maga profesja jest ograniczona przez małą ilość skryptów które upośledzają według mnie tą profesję .
Pozdrawiam
Goddess
Mixerslayer - 19-01-2010, 11:50
To teraz ja pomarudzę
Nie podoba mi się to, że atakują nas gracze dużo lepsi i dostają za nas exp itd.
Do tego remisujemy z kimś w walce a potem ten ktoś jeszcze raz nas atakuje i mamy mniejsze szanse - to nie jest fair - po remisie powinno się każdemu uleczyć HP i MP.
No i za dużo neokidów, którzy nie widzą nic innego w grze jak tylko atakowanie graczy gdzie się da. No i noobstaty - psują klimat gry.
Mam nadzieję, że w nowej odsłonie MFo będzie zmienione PvP tak, by nie traciło się zbyt wiele po walce... Ja bym w ogóle proponował, by gracze mogli zdecydować, czy uczestniczą w PvP czy nie...
Misiopysio - 21-01-2010, 18:15
Mixerslayer napisał/a: | Nie podoba mi się to, że atakują nas gracze dużo lepsi i dostają za nas exp itd.
Do tego remisujemy z kimś w walce a potem ten ktoś jeszcze raz nas atakuje i mamy mniejsze szanse - to nie jest fair - po remisie powinno się każdemu uleczyć HP i MP. |
Co nie jest fair? I ty i przeciwnik macie takie same mozliwosci manewru a, ze ty sie nie leczysz i nie poprawiasz ustawienia na rewanz to juz twój problem.
Widze, ze masz po prostu za złe innym którzy mają lepsze wyniki, że sa lepsi.
Mixerslayer napisał/a: | No i za dużo neokidów, którzy nie widzą nic innego w grze jak tylko atakowanie graczy gdzie się da. No i noobstaty - psują klimat gry. |
Każdy ma swoja taktyke i to jego sprawa byleby grał zgodnie z regulaminem
Mixerslayer napisał/a: | Mam nadzieję, że w nowej odsłonie MFo będzie zmienione PvP tak, by nie traciło się zbyt wiele po walce... |
Traci się i zyskuje tak samo po 10% jak ktos jest słaby to nie traci zbyt wiele.
Mixerslayer napisał/a: | Ja bym w ogóle proponował, by gracze mogli zdecydować, czy uczestniczą w PvP czy nie... |
Przeciez mozna zdecydowac czy grac na zasadach określonych w grze czy nie grać.
pozdrawiam
Mixerslayer - 16-02-2010, 17:20
No to jeszcze jedna sprawa.
Dotyczy to zmiany limitu tur...
Dzisiaj w walce wojownik (noobstat bo się nie uleczał) był nie do pokonania. Chociaż wszystko miałem dobrze, to niestety kończyły mi się miksturki, ale musiałem go zaatakować 3-4 razy by coś osiągnąć.
Jedno pytanie.
Czy ktoś z szanownej administracji pytał graczy o to, czy w ogóle chcą zmianę limitu tur? Chyba to gracze powinni zdecydować czy chcą takich zmian... Wg. mnie są do niczego, bo kończą się mikstury i po tobie... Przemyślcie jeszcze raz te tury, może da się inaczej to stworzyć?
iAdios!
p.s. nie komentować
ADIHC1 - 16-02-2010, 17:27
Mixerslayer napisał/a: | Czy ktoś z szanownej administracji pytał graczy o to, czy w ogóle chcą zmianę limitu tur? |
Po co, skoro w dziale propozycji sami o to prosiliście? ; >
3siu - 16-02-2010, 17:29
Mixerslayer napisał/a: | Czy ktoś z szanownej administracji pytał graczy o to, czy w ogóle chcą zmianę limitu tur? |
tak. graczom nie podobały się remisy (przynajmniej sporej części aktywnych na forum).
Mixerslayer napisał/a: | Chyba to gracze powinni zdecydować czy chcą takich zmian... |
a niby czemu? gracze w większości sami nie wiedzą czego chcą a oddanie im inicjatywy może się skończyć jak z grupą turniejową 231-260
Mixerslayer napisał/a: | Wg. mnie są do niczego, bo kończą się mikstury i po tobie... |
jak wbijesz pare lvli (a o to głównie chodzi w tej grze) dojdą miksy i e 50 tur to nie jest wcale tak dużo. ma to wyeliminować zostawanie na niskim lvlu.
Sax - 16-02-2010, 17:34
Jest skrypt ale to trzeba trochę nad nim posiedzieć, że jako Woj atakujemy gracza gdy ten ma mało życia zamiast się leczyć ale sam dokładnie nie wiem jak to zrobić ;p Magiem sprawa jest prostsza
co do Tur to jest super sprawa wreszcie pojedynki kończą się jakimś rezultatem a nie non stop remis. Można było dostać ataku szaleństwa przez te ciągłe remisy
SaKe - 16-02-2010, 18:52
Sax napisał/a: | Jest skrypt ale to trzeba trochę nad nim posiedzieć, że jako Woj atakujemy gracza gdy ten ma mało życia zamiast się leczyć ale sam dokładnie nie wiem jak to zrobić ;p |
OMG ustawiamy w naszym leczeniu warunek "jesli przeciwnik hp/% wartosc..."^^
Zwiekszenie ilosci tur wymiata na wyzszych lvlach!
michol11 - 16-02-2010, 18:59
SaKe napisał/a: | OMG ustawiamy w naszym leczeniu warunek "jesli przeciwnik hp/% wartosc..."^^ |
Będąc wojem co tutaj użyjesz?:P Chyba go nie zrozumiales;P
SaKe - 16-02-2010, 19:03
michol11 napisał/a: | Będąc wojem co tutaj użyjesz?:P Chyba go nie zrozumiales;P |
Chyba ty nie rozumiesz. Czy to moja wina, ze jestes niewystarczajaco doswiadczonym graczem?
Ale Sax powinien to wiedziec...
Gdy w kazdym poleceniu dodamy taki warunek, LOGICZNYM nastepstwem jest to, ze zamiast sie leczyc, postac bedzie atakowac.
Trudne?
michol11 - 16-02-2010, 19:09
SaKe napisał/a: | Czy to moja wina, ze jestes niewystarczajaco doswiadczonym graczem? |
Skąd wiesz ze jestem nie doswiadczonym graczem?:) Na ten temat to moze gdzies indziej pogadajmy a nie robmy tutaj offtopu:) bo widze ze pewne kwestie trzeba ci wytlumaczyc.
SaKe - 16-02-2010, 19:20
michol11 napisał/a: | Skąd wiesz ze jestem nie doswiadczonym graczem?:) |
Nie z przymiotnikami piszemy razem.
SaKe napisał/a: | Czy to moja wina, ze jestes niewystarczajaco doswiadczonym graczem? |
No ale koniec spamu.
Zeby nie bylo, ze OT
Dodam tyle, ze nefrytowa zbroja jest baaardzo slaba jak na zbroje na najwyzszy lvl+fakt jak trzeba sie natrudzic zeby ja zdobyc.
Sax - 18-02-2010, 09:10
też tak myślę, w sumie jej nie widziałem lecz znam jej stat i to jest żart na początku jak się dowiedziałem że jest taki quest i że tak ciężko nazbierać Nefryt pomyślałem "Wow to będzie cudeńko" a tu taki pryszcz ;p najlepiej by było jakby ta zbroja dawało albo do obrony albo do magicznej i coś koło +1600/+1700 (no może trochę przesadziłem ;p)
Night Crawler - 19-02-2010, 16:42
ADIHC1 napisał/a: | Mixerslayer napisał/a: | Czy ktoś z szanownej administracji pytał graczy o to, czy w ogóle chcą zmianę limitu tur? |
Po co, skoro w dziale propozycji sami o to prosiliście? ; > |
kto prosił, ten prosił. a z tego co pamiętam to prosił high lvl, pozdro.
ADIHC1 - 19-02-2010, 17:32
A ty dalej swoje? Miała się zmniejszyć ilość remisów i się zmniejszyła. Koniec. Kropka.
A jeśli FAKTYCZNIE powyżej nastego poziomu równowaga jest zachwiana (w co wątpię, bo ostatnio sporo walk oglądam podczas zamiatania i są magowie, którzy miotą równie dobrze co wojownicy) to to jest problemem, a nie ilość tur - a to jest już zupełnie inny temat.
|
|