Gdy chcemy zapisać się do drużyny musimy najpierw wysłać pw z prośba o przyjęcie, potem szef wysyła nam zaproszenie i dopiero potem możemy się do drużyny zapisać. Oto propozycja jak ten proces ukrócić - przez wprowadzenie podań.
Podanie wysyłało by się tak jak zwyczajną wiadomość - klikamy na ikonkę karteczki przy nicku gracza, pojawia nam się strona "wyślij wiadmość". Tu zaczynają sie zmiany - między rubryczkami "wiadomosć do gracza" a "treść" znajduje się pole wyboru się pole wyboru "wyślij podanie" (ale tylko wtedy, gdy naszą wiadomość wysyłamy do szefa teamu i gdy sami nie jesteśmy w żadnej drużynie). Gdy je zaznaczymy, nasza wiadomość pojawi się u adresata nie w "wiadomości" ale w "drużyny". Po preczytaniu treści podania adresat będzie mógł od razu przyjąć nas to temu (bez wysyłania zapa) lub nasze podanie odrzucić. Co o tym sądzicie?
ps. do napisania tego tematu zainspirował mnie post użytkownika Cezor.
Gdy chcemy zapisać się do drużyny musimy najpierw wysłać pw z prośba o przyjęcie, potem szef wysyła nam zaproszenie i dopiero potem możemy się do drużyny zapisać. Oto propozycja jak ten proces ukrócić - przez wprowadzenie podań.
Podanie wysyłało by się tak jak zwyczajną wiadomość - klikamy na ikonkę karteczki przy nicku gracza, pojawia nam się strona "wyślij wiadmość". Tu zaczynają sie zmiany - między rubryczkami "wiadomosć do gracza" a "treść" znajduje się pole wyboru się pole wyboru "wyślij podanie" (ale tylko wtedy, gdy naszą wiadomość wysyłamy do szefa teamu i gdy sami nie jesteśmy w żadnej drużynie). Gdy je zaznaczymy, nasza wiadomość pojawi się u adresata nie w "wiadomości" ale w "drużyny". Po preczytaniu treści podania adresat będzie mógł od razu przyjąć nas to temu (bez wysyłania zapa) lub nasze podanie odrzucić. Co o tym sądzicie?
ps. do napisania tego tematu zainspirował mnie post użytkownika Cezor.
ja jestem na NIE bo myśle że to tylko obciązy server(mi juz sie tnie net przy 1050 graczach to co dopiero z tym) jak chcesz to wyślij priv z prośbą o podanie
Może i dobry pomysł, ale nie w taki sposób, a w jaki to nie powiem bo nie chcę mi się myślec
Zobacz to z innej strony:
Ashariel Cedvin Bosstone Flowation Fanatyko są szefami w jednych z najlepszych teamów w MF, pomysl ile noobków pisało by do nich takie podania...
Wiele razy widziałem na TeamCzacie ja 9 lvl który nie zna się na MF pisze do nich takie coś:
Weźmiesz mnie do drużyny??
A oni oczywiście olewają ich i zresztą się z nimi zgadzam, a jakby można było pisać takie podania to ich skrzynka miała by z 3 strony, a to nie jest zbyt fajne
e pomysł zbedny kolejny z serii "Dla leniwych".
Tak Ci cięzko napisać PW do szefa drużyny a potem wejść w zakładkę drużyny i kliknąć OK?
Po co niepotrzebnie obciążać serwer. Tak jak jest teraz jest dobrze i w tej kwestii raczej nie potrzeba nic zmieniać
Po pierwsze te najlepsze drużyny nie zawsze są pełne i byłyby zasypywane podaniami ...
po drugie to teraz jest dobrze. piszesz do szefa, dostajesz zapa i jesteś, więc po co tworzyć zbędne opcje ?? Na NIE
e pomysł zbedny kolejny z serii "Dla leniwych".
Tak Ci cięzko napisać PW do szefa drużyny a potem wejść w zakładkę drużyny i kliknąć OK?
Po co niepotrzebnie obciążać serwer. Tak jak jest teraz jest dobrze i w tej kwestii raczej nie potrzeba nic zmieniać
No właśnie Pomysł sćiągnięty, a MF nie wzoruje się na niczym (ciekawe dlaczego jeszcze tło nie jest różowe? Nikt takiego nie ma )
PS. Jak widzę kilka postów podpada pod ostra "mniej niż 5 słów".
bez sensu poniewaz:
1. bylo by duzo podan i nie chcial bym byc takim szefem teamu
2. ludzie wy specjalnie wysylali duzo podan!!
3. mam 111 lvl i duzo ludzi do mnie psize czy bym ich wzial do teamu (tacy 1-20 lvl ) i to by bylo denerwujace