Wielu graczy robi tak zwane wałki ze złotem na małych lv.
1 gracz ma konto na np 70lv widzi ze mu słabo idzie więc prosi kolege o zrobienie nowego kąta.Na koncie z 70 lv sprzedaje cały eq i wszystkie gemy zaco dostaje dużą ilośc złota poczym robi reset stat i nierozdaje pkt statystyk wysyła pojedynek o złoto i o ranking na konto zrobione przez kolegę .Postać na niskim lv dostaje sporą sume pienięrzną za którą kupuje eq i mix od 1 do nawet 4 lv. Graczy początkujący ciągle przegrywają z tą postacią co jest nie fear.Moja propozycja jest taka żeby ograniczyc ilość złota na nickich lv do np 30k.
Bedzie najuczciwiej jak bedzie ten limit ponieważ nikt niebedzie miał tyle kasy a jak mówiłeś o tej walce to teraz ten zwykły gościu zamiast zgłosić to do gm sam kupuje mix i eq i sam sie robi nieuczciwy wobec innych.
a dlaczego jest nieuczciwy kiedy wygrał kase z walki fair play a tamten gość był ukarany juz przez GMa -50% golda? wychodzisz juz z pojęcia uczciwości a skarżysz sie ze masz mniej kasy
Profesja: Wojownik
Level: 142
Wysłany: 30-03-2007, 18:25
ja sie zgadzam ale takie ograniczenie proponuje tylko do 50lvl!!!! bo chyba nikt nie chce zabrac kasy ludzią co mają po 100-500 mln prawda???? a takie ograniczenie dla mniejszych lvl może być, ja za tym chyba że lvl 100+ mogą mieć do 1KKK gold, wtedy nie ma sprawy )))
_________________ 1 miejsce w marcowym turnieju
1 miejsce w kwietniowym turnieju
1 miejsce w majowym turnieju
3 miejsce w gold;) [było]
18 ranking: [był]
Wysłany: 30-03-2007, 18:33
wiem wiem, ale żeby te limity nam nie przeszkodziły, a PS jak GM widzi kolesia na 10lvl co kupuje na targ gemy speeda, siły za 30 baniek to sie chyba kapnie że cos nie tak i taki ma bana wiec tak zabardzo nie trzeba nic zmieniać;P wystarczy że taki gracz[konfident] gdy przegra zgłosi to do GM , a jak nie chce donosić;P niechh sam zrobi tak samo i skosi tego lamuska
Nie no strasznie głupi pomysł....
Może jeszcze wprowadzimy że gracz do 10 lvlu nie może mieć ponad 1000pkt rankingowych?
Jak widzisz że ktoś ma takiego wałka to napisz do GM'a niech go sprawdzi i w razie czego ukara....
Jeżeli uważasz że to nieskuteczne to jedynie dlatego że w grze jest troszkę za mało Game Masterów ale to już nie nasza sprawa...
Wiesz to że kasuje często konta to świadczy tylko o tym że dąże do zrobienia jak najlepszych stat. Ale nigdy nie grałem na przekrętach
BTW: Ty też często zaczynasz z tego co pamiętam
Ostatnio zmieniony przez SaPeRe AuDe 30-03-2007, 18:53, w całości zmieniany 2 razy
SaPeRe AuDe to może ci sie niepodobać po co przyjde pod 1 miasta to ty ciągle robisz nowe konta i niewidziałem cie jak miales np powyzej 15lv:/ Wieć dla ciebie to może być złe:/ a dla innych dobre
Wysłany: 30-03-2007, 18:43
Nie wiem czy tak dla wszystkich dobre Suprem, może poprostu masz jakiegos wroga który tak robi i chcesz go załatwić, he?? ;PPP jeżeli tak to rozwiązań jest wiele, nie musisz nas w to mieszać;)
Wysłany: 30-03-2007, 18:48
Nie no spoko, taka myśl mi sie nasuneła, jeżeli bedzie to starannie dopracowane to sie zgadzam chociaż mnie to nie dotyczy ;(
Ja jestem na tak. Ale jak ktoś pokona minotaura może mu wypaść Gem siły i może za to dostać z 1 mln a tu nagle ograniczenie i dostaje 200k tylko co wtedy?
A z resztą się zgadzam np ten koleś to jakiś ....... patrzcie
http://s2.my-fantasy.net/logs.php?pid=254547