Ja razem z kolegą (Stronghold) doszliśmy do czegoś: Nie powinno się tracić doświadcznia. Dlaczego:
1. Czy w prawdziwym życiu traci się doś. NIE
2. Czy w innych grach tracimy doświadczenie. A skąd
3. To jest też dołujące: Masz 100 exp do następnego doświadczenia a zaatakuje cię ktoś i po tobie i musisz od nowa bo strqaciłeś 10 000 doś. to jest chore.
To co piszesz to jest głupota znajdź mi taką gre on-line gdzie za śmierć nie tracisz doświadczenia nie ma takiej.
Ale pomyśl o tym też z innej strony np. tobie brakuje te 10k expa do lvl zabijasz kogoś i masz już lvl.Chociaż ja sam często teraz gine.
Jestem na NIE!!
Ja razem z kolegą (Stronghold) doszliśmy do czegoś: Nie powinno się tracić doświadcznia. Dlaczego:
3. To jest też dołujące: Masz 100 exp do następnego doświadczenia a zaatakuje cię ktoś i po tobie i musisz od nowa bo strqaciłeś 10 000 doś. to jest chore.
Więc prosze o wypowiedzi. Dobre lub złe
Ty sie dobrze czujesz ?? Twoja propozycja jest tak idiotyczna że aż głowa boli !!!!!! Dla ułatwienia sprawy:
*Nie chcesz nie walcz
*Ta gra polega właśnie na tym!! to nie jest żadna ekonomiczna gra tylko RPG a takie gry właśnie polegają na tym ze sie zabija i zdobywa sie itemy golda i doświadczenie!
*A jak coś sie nie podoba to NARA nikt nie każe ci grać
*Oczywiście na nIE
*ZaMkNąĆ tEmAcIk
Ostatnio zmieniony przez M_arcin91 02-08-2007, 11:42, w całości zmieniany 1 raz
Level: 999
Wysłany: 02-08-2007, 11:40
TY nie rozumiesz co piszesz! Pomyślałeś o takiej sytuacji jak :
Gracz x ustala z graczem y , że będą sobie oddawać exp mogą oddać nawet pare mln i wyjść na tym na dużu "+". Po jak obydwoje oddają sobie exp to NIC nie tracą.
Pomyśl chwilkę i odp na pytania :
Czy mfo to normalne życie ? Czy ludzie umieją chodzić po wodzie ? Czy widziałeś kiedyś zielonego smoka ?
Temat do zamknięcia.;]
"Ryzyk fizyk"
Albo wygrywasz i nic nietracisz tylko zyskujesz ...
Albo przegrywasz i tracisz ...
Co to bybyła za przyjemność walki,bez żadnych emocji itd.
O lol
Jeszcze wybrałem odp. Nie bo nieprzeczytałem dokładnie
Oczywiście,że w walkach przegranych powinno tracić się expa
Profesja: Wojownik
Nick: Leviathan
Level: 95
Wysłany: 02-08-2007, 12:39
jak boisz sie stracic exp to nie graj - to gra a nie real - człowieku nie traktuj powaznie gier - stracisz exp - trudno - nie chowasz sie w kat ni płaczesz tylko grasz dalej - zaatakujesz 2 razy i juz jesteś do przodu
1. Tak, gdy ktoś jest doświadczonym np. freestylerem, nie będzie długo ćwiczyć to straci swoje doświadczenie, będzie znacznie gorszy.
2. Tracimy, w MF to i tak jest korzystniej zrobione, bo w wielu grach (praktycznie większość MMOcRPG) tracimy exp za każdą śmierć, nie ważne czy z ręki gracza czy z rąk potworów
3. Chore to jest twoje podejście, są dwa rozwiązania:
-nie stój na polu gdzie mogą Cię zaatakować
-nie graj w ogóle
Tobie polecam raczej te drugie
ps. PROSZĘ O NIE PISANIE W TYM TEMACIE ! czekajcie aż ktoś zamknie
To sie chowaj do miasta, a jak nie to nie graj w tą grę bo moim zdaniem zanim zdasz do 3 klasy załamiesz sie psychicznie
PS.
Lukas21 napisał/a:
to jest chore.
Hmmmm może coś albo ktoś tu na główkę zachorował...
No wiesz jak Cie ktoś obije w realu, to tracisz sprawność ( ewentualnie życie ), a w grze w najgorszym wypadku stracisz level, czyli sprawność postaci spadnie. Czyli w realu tesh tracisz expa... A My Fantasy to nie jakies Simsy czy symulator życia codziennego tylko gra fantasy.
Lukas21 napisał/a:
No tracimy, np. Diablo ( na wyższych poziomach trudności ).
Lukas21 napisał/a:
A na wyższych levelach brakuje Ci 100 expa, ktoś Cie nastuka i brakuje Ci 1 mln expa Jakoś ludzie nie idą z płaczem na forum, a strata takiej ilości expa to jest cios...
Właśnie zauważyłem że jest 7 głośow za propozycją Lukasa21, ale żadnego postu popierającego jego poglądów nie widać
O ja jestem stanowczo na nie.
Shakal [Usunięty]
Wysłany: 02-08-2007, 20:47
Lukas21 napisał/a:
Jak ktos Cie zabije to jak napisal Pit stracisz wiecej niz doswiadczenie
Lukas21 napisał/a:
Ehh jestes nie doswiadczonym graczem , pewnie nie grasz w zbyt duzo gier
Lukas21 napisał/a:
Zeby tylko 10k ja jak wtopie to czasami nawet 650k mi sie straci . Ryzyk fizyk , ale to tylko gra