Wysłany: 11-08-2007, 20:09 Przycisk miksturek w walkach manualnych.
Witam!
Moją propozycją jest (o ile to możliwe) zrobienie obsługi miksturek podczas walki manualnej za pomocą klawiatury. Walki z niektórymi bossami są bardzo długie. Jeśli na dodatek ma się dużo miksturek np. chcemy użyć mikst. many lv4 (a mamy mikst życia lv1, lv2 i lv4 oraz many lv2, 3 i 4) to musimy przewijać cały czas na dół żeby wziąć tą miksturkę i jest to dosyć denerwujące.
To tyle ode mnie.
KOMENTUJCIE
xyzzy
Ostatnio zmieniony przez Pitazboras 11-08-2007, 21:20, w całości zmieniany 1 raz
A według mnie ciekawe rozwiązanie i o ile mi wiadomo w miarę proste w realizacji. Naprawdę mi się to podoba! Powinno być bardzo przydatne w czasie długich walk, zaoszczędziłoby nieco kliknięć myszką
zdrojak napisał/a:
A co to by dało a tak przez przypadek możesz sie pomylić i wcisnac inny klawisz
Na pewno trudniej się pomylić wciskając zły klawisz niż na przykład missclickiem.
no ale tak byś musiał włanczac Przedmiot i użyć mikstury a potem wyłaczyć i wcisnać magia albo atak czyli to tak by nic nie dało nie przyspieszylo by to walki
Popieram czasami tez tak mialem np. walczylem bardzo dlugo i nie chcialo mi sie klikac myszka wiec lepszy bylby skrot na klawiaturze. Miss click zdazal mi sie duzo razy to by zaoszczedzilo duzo czasu ;d no na pewno jest to bardzo latwe w realizacji
no ale tak byś musiał włanczac Przedmiot i użyć mikstury a potem wyłaczyć i wcisnać magia albo atak czyli to tak by nic nie dało nie przyspieszylo by to walki
Nic nie włączać... Po prostu jak jest twój ruch to wciskasz np. "1" i to wykorzystuje np. pierwszego miksa z twojego plecaka Właśnie dlatego to ma być ułatwienie... Żadnego wyboru "przedmiot" czy coś... A atak/magia też mogłyby być pod jakimiś przyciskami ;>
Level: 194
Wysłany: 11-08-2007, 20:30
Zauważ, że klawiatura ma 101/102 klawisze (standardowo) Na pewno coś się znajdzie Co do tematu, jestem na tak. Czasami przegrywamy przez missclick a dzięki temu można sobie po prostu naciskać odpowiednie klawisze i tyle
to po co myszka nie potrzebna do tej gry wszystko można robić na klawiaturze
Zgadzam się. Operowanie klawiaturą jest znacznie prostsze i precyzyjniejsze. Założę się, że większość osób porusza się po mapie za pomocą klawiatury, a nie myszki... I przydałoby się dodać również takie skróty do innych czynności, np. walk manualnych.
Level: 999
Wysłany: 11-08-2007, 20:40
Oczywiście jestem na Tak^^
Pomysł trafiony w dziesiątkę. Nie lubię podczas walk wchodzić w przedmioty i szukać mixów.
Na mapie w liście TODO jest , ze będzie mozna się leczyć po mapce przyciskiem.
Najlepjej by było gdyby myszka w ogóle nie była potrzebna to tej gry^^;p
zdrojak cos mi sie nie chce wierzyc ze masz taki lev jak mozna takie posty pisac bez sensu w ogóle nie rozumiesz tematów ani nie zakładasz pozadnych co do tego myszka sie przydaje i dla mnie jest wygodniejsza