Wysłany: 29-10-2007, 19:27 Frustrat zone -Czyli trafne uwagi dt. wad i nieprawidłowości
Jako, że nadszedł okres "popytu" i nie słychanego zainteresowania wytykania wad MF, stworzyłem 1 temat, w którym będziemy mogli wypisywać nasze uwagi, jednakże proszę o obiektywne uwagi które nie będą listą waszych "narzekań" ale mają to byc trafne uwagi i czysta i odpowiednia krytyka. Mam nadzieję, że zrozumieliście mój przekaz i moją dobrą wolę stworzenia takiego tematu. Ale przestrzegam! Żadnego Spamu/OFFu/wyzywania/itd. szczegóły znajdziecie w regulaminie Rozmowy.... miłej krytyki hehe
Ostatnio zmieniony przez [Ex-GM] Shell 22-01-2010, 20:13, w całości zmieniany 2 razy
Może ja zaczne
Gram od stycznia w MFO i wiem że ta gra ma nie powtarzalny klimat . Poznałem w niej dużo fajnych ludzi (pozdro dla nich ), ale ..........
bez obrazy admin trzepie kase z MFów (tak wiem nie jest to żyła złota, ale zawsze) a zagląda na forum bardzo rzadko. Jeżeli by zaglądał mógłby się dowiedzieć że gracze chcą kilku usprawnień np. leczenie miksturami w czasie walki z bossem klawiatura albo pomysl z przebudowaniem okna walki manualnej (ludzie też chcą, aby był lepszy server na s2 ale to przezyjemy). Poza tym lubie ta gre i pozdrawiam wszystkich ktorzy sa z nia powiazani !!!
Temat ten ma być dyskusją otwartą, więc skomentuję twoją wypowiedz
Cytat:
ez obrazy admin trzepie kase z MFów (tak wiem nie jest to żyła złota, ale zawsze)
To dla ciebie jest wada tej gry? To jego sposób zarabiania. I tylę.
Cytat:
. Jeżeli by zaglądał mógłby się dowiedzieć że gracze chcą kilku usprawnień np. leczenie miksturami w czasie walki z bossem klawiatura albo pomysl z przebudowaniem okna walki manualnej (ludzie też chcą, aby był lepszy server na s2 ale to przezyjemy).
Jest drugi Admin - Tomi. I jeśli nie zauważyłeś. Często komentuję pomysły w Propozycjach (często trafiają one potem na listę TODO) oraz zajmuję się błędami zgłaszanymi prze graczy.
To ja sobie pomarudzę
W MF jestem od Lipca 2005 roku (czyli jakby nie patrzeć trochę długo).
Przez ten okres w MF zmieniło się praktycznie wszystko, jedno na lepsze, drugie na gorsze, może najpierw o tym, co zmieniło się na lepze:
-fabuła (questy itd. itp. )
-silnik gry (tj. przedziały ataków, naliczanie speeda, obron, atrybuty etc.)
-świat (większy, więcej potworów, przedmiotów itd. )
-serwery (kiedyś przy 500 nie szło grać a teraz... )
a teraz to, co się pogorszyło:
-społeczność (o tym można by pisać długo, ale nie ma co się rozpisywać, po prostu dzieci neo/tibii/czarnobyla, czy jak tam ich zwać, rozprzestrzeniają się w internecie i niestety MF tego też nie uniknęło, jest to wielki minus tej gry, praktycznie jedyny, w dodatku admin nie może nad tym zapanować (a zbanowanie IP dla ok. 74% graczy to też nie jest rozwiązanie)
no to tyle, komentujcie sobie, jeśli wam się nudzi
Co do plusów się zgodzę do minusów... hmmm... nie trzeba banować IP Moim zdaniem "stosunkowo mała" (nie umniejszając pracy [GM]'ów) karalność. Dużo rzeczy uchodzi na sucho dzieciom dlatego są później w kółko bluzgi na chacie "gm to *** i nic mi nie zrobi" itp To oczywiście raczej wina graczy przepuszczającyh to bokiem i nie zgłaszających wykroczenia:) Ale myślę że usprawnienie systemu kontroli/karania wiele by zmienił:)
Ja sam staram się zawsze bluzgi (przynajmniej te rażące) zgłaszać. Pewnie któryś z [GM] ma na liście skarg rządek moich zgłoszeń:) No ale cóż? Jest regulamin?- jest! Są [GM]?- są! Przyczyńmy się do przestrzegania 'prawa' w MF
Pozdrawiam
Jest drugi Admin - Tomi. I jeśli nie zauważyłeś. Często komentuję pomysły w Propozycjach (często trafiają one potem na listę TODO) oraz zajmuję się błędami zgłaszanymi prze graczy.
ciekawe czemu blad z przeprawa z Balis nie zostal usunięty to juz prawie miesiac czasu
Tu jest link do tematu osoby która pierwsza zglaszala ten blad
dzieki "bardzo szybkiej" pracy osób odpowiedzialnych za gre dalej siedze w Balis i expie na potworkach bo niechce tracic kasy. przez ten blad stracilem juz 3 mln
Ostatnio zmieniony przez cochiloco 30-10-2007, 16:16, w całości zmieniany 1 raz
ciekawe czemu blad z przeprawa z Balis nie zostal usunięty to jzu prawie miesiac czasu
Tu jest link do tematu osoby która pierwsza zglaszala ten blad
dzieki bardzo szybkiej pracy osób odpowiedzialnych za gre dalej siedze w Balis i expie na potworkach bo niechce tracic kasy. przez ten blad stracilem juz 3 mln
Dzięki że o tym powiedziałeś bo o tym zapomniałem!
"ciekawe czemu blad z przeprawa z Balis nie zostal usunięty to jzu prawie miesiac czasu "
może dlatego, że usunięcie błędu z gry to nie usunięcie błędu ortograficznego z zeszytu (czyli paćnięcie korektorem i po sprawie)
"ciekawe czemu blad z przeprawa z Balis nie zostal usunięty to jzu prawie miesiac czasu "
może dlatego, że usunięcie błędu z gry to nie usunięcie błędu ortograficznego z zeszytu (czyli paćnięcie korektorem i po sprawie)
bez przesady Admin mógl sie wypowiedziec że przeczytal teamt i bład jest w trakcie naprawy czy cos takiego a nie kompletna olewka
a pozatym ten blad chyba nie jest taki trudny w naprawie zeby go tyle robic
skrypt przeprawy z balis jest chyba bardzo podobny do tego z przeprawa balonem
Ostatnio zmieniony przez cochiloco 30-10-2007, 16:24, w całości zmieniany 2 razy
A ja nie mam nic do zarzucenia i sorki ale uważam że ten temat jest bezsensu, gra jest extra !! nie ma wad, to gracze ją psują i dlatego się wszystko wali ale jak ktoś jest uczciwy i będzie postępował według swoich zasad będzie mu się miło grało
bez przesady Admin mógl sie wypowiedziec że przeczytal teamt i bład jest w trakcie naprawy czy cos takiego a nie kompletna olewka
a pozatym ten blad chyba nie jest taki trudny w naprawie zeby go tyle robic
skrypt przeprawy z balis jest chyba bardzo podobny do tego z przeprawa balonem
Kozak napisał/a:
Kamilo169 napisał/a:
nie ma wad
Nie ma niczego bez wad chłopie (dziewczyno?).
Każdy człowiek ma swój punkt widzenia... i jeżeli ktoś sądzi, ze nie ma, to dla niego nie ma.
Ja na temat frustracji.. wypowiem się troszkę później :)
Jako, że nadszedł okres "popytu" i nie słychanego zainteresowania wytykania wad MF
Sorka że się wyrażę (przed chwilką grałem w Witchera, więc to może stąd), ale G prawda. Po prostu była afera z moim tematem (jak ktoś śmie wytykać nam błędy!) i szaleństwami Susa. A temat był jeden, koniec, kropka.