Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:30
Frustrat zone -Czyli trafne uwagi dt. wad i nieprawidłowości
Autor Wiadomość
[Ex-GM] Shell 
Tester

Profesja: Mag
Level: 1
Wysłany: 29-10-2007, 19:27   Frustrat zone -Czyli trafne uwagi dt. wad i nieprawidłowości

Jako, że nadszedł okres "popytu" i nie słychanego zainteresowania wytykania wad MF, stworzyłem 1 temat, w którym będziemy mogli wypisywać nasze uwagi, jednakże proszę o obiektywne uwagi które nie będą listą waszych "narzekań" ale mają to byc trafne uwagi i czysta i odpowiednia krytyka. Mam nadzieję, że zrozumieliście mój przekaz i moją dobrą wolę stworzenia takiego tematu. Ale przestrzegam! Żadnego Spamu/OFFu/wyzywania/itd. szczegóły znajdziecie w regulaminie Rozmowy.... miłej krytyki hehe ;)
Ostatnio zmieniony przez [Ex-GM] Shell 22-01-2010, 20:13, w całości zmieniany 2 razy  

pacibum 
Użytkownik

Level: 72
Wysłany: 29-10-2007, 19:40   

Może ja zaczne :mrgreen:
Gram od stycznia w MFO i wiem że ta gra ma nie powtarzalny klimat . Poznałem w niej dużo fajnych ludzi (pozdro dla nich :mrgreen: ), ale ..........
bez obrazy admin trzepie kase z MFów (tak wiem nie jest to żyła złota, ale zawsze) a zagląda na forum bardzo rzadko. Jeżeli by zaglądał mógłby się dowiedzieć że gracze chcą kilku usprawnień np. leczenie miksturami w czasie walki z bossem klawiatura albo pomysl z przebudowaniem okna walki manualnej (ludzie też chcą, aby był lepszy server na s2 ale to przezyjemy). Poza tym lubie ta gre i pozdrawiam wszystkich ktorzy sa z nia powiazani !!!

[Ex-GM] Shell 
Tester

Level: 1
Wysłany: 29-10-2007, 19:43   

Temat ten ma być dyskusją otwartą, więc skomentuję twoją wypowiedz

Cytat:
ez obrazy admin trzepie kase z MFów (tak wiem nie jest to żyła złota, ale zawsze)

To dla ciebie jest wada tej gry? To jego sposób zarabiania. I tylę.

Cytat:
. Jeżeli by zaglądał mógłby się dowiedzieć że gracze chcą kilku usprawnień np. leczenie miksturami w czasie walki z bossem klawiatura albo pomysl z przebudowaniem okna walki manualnej (ludzie też chcą, aby był lepszy server na s2 ale to przezyjemy).

Jest drugi Admin - Tomi. I jeśli nie zauważyłeś. Często komentuję pomysły w Propozycjach (często trafiają one potem na listę TODO) oraz zajmuję się błędami zgłaszanymi prze graczy.

twoje zarzuty są trochę bezpodstawne.

MichuL 
Moderator Roku 2009!
Game Master

Wysłany: 29-10-2007, 19:55   

To ja sobie pomarudzę g:>
W MF jestem od Lipca 2005 roku (czyli jakby nie patrzeć trochę długo).
Przez ten okres w MF zmieniło się praktycznie wszystko, jedno na lepsze, drugie na gorsze, może najpierw o tym, co zmieniło się na lepze:
-fabuła (questy itd. itp. )
-silnik gry (tj. przedziały ataków, naliczanie speeda, obron, atrybuty etc.)
-świat (większy, więcej potworów, przedmiotów itd. )
-serwery (kiedyś przy 500 nie szło grać a teraz... g:D> )
a teraz to, co się pogorszyło:
-społeczność (o tym można by pisać długo, ale nie ma co się rozpisywać, po prostu dzieci neo/tibii/czarnobyla, czy jak tam ich zwać, rozprzestrzeniają się w internecie i niestety MF tego też nie uniknęło, jest to wielki minus tej gry, praktycznie jedyny, w dodatku admin nie może nad tym zapanować (a zbanowanie IP dla ok. 74% graczy to też nie jest rozwiązanie)

no to tyle, komentujcie sobie, jeśli wam się nudzi g:P

Hate 
Użytkownik

Level: 102
Wysłany: 29-10-2007, 20:40   

Co do plusów się zgodzę do minusów... hmmm... nie trzeba banować IP :) Moim zdaniem "stosunkowo mała" (nie umniejszając pracy [GM]'ów) karalność. Dużo rzeczy uchodzi na sucho dzieciom dlatego są później w kółko bluzgi na chacie "gm to *** i nic mi nie zrobi" itp :) To oczywiście raczej wina graczy przepuszczającyh to bokiem i nie zgłaszających wykroczenia:) Ale myślę że usprawnienie systemu kontroli/karania wiele by zmienił:)
Ja sam staram się zawsze bluzgi (przynajmniej te rażące) zgłaszać. Pewnie któryś z [GM] ma na liście skarg rządek moich zgłoszeń:) No ale cóż? Jest regulamin?- jest! Są [GM]?- są! Przyczyńmy się do przestrzegania 'prawa' w MF :)
Pozdrawiam

pacibum 
Użytkownik

Wysłany: 30-10-2007, 16:07   

[GM] Shell napisał/a:
Temat ten ma być dyskusją otwartą, więc skomentuję twoją wypowiedz

Cytat:
ez obrazy admin trzepie kase z MFów (tak wiem nie jest to żyła złota, ale zawsze)

To dla ciebie jest wada tej gry? To jego sposób zarabiania. I tylę.

Ja nie mam nic do tego że admin bierze kase za gre kazdy przeciez chce zarobic i to dla mnie nie jest wada. źle mnie zrozumiałeś :mrgreen:

cochiloco 
Użytkownik

Wysłany: 30-10-2007, 16:14   

[GM] Shell napisał/a:
Jest drugi Admin - Tomi. I jeśli nie zauważyłeś. Często komentuję pomysły w Propozycjach (często trafiają one potem na listę TODO) oraz zajmuję się błędami zgłaszanymi prze graczy.

ciekawe czemu blad z przeprawa z Balis nie zostal usunięty to juz prawie miesiac czasu
Tu jest link do tematu osoby która pierwsza zglaszala ten blad
dzieki "bardzo szybkiej" pracy osób odpowiedzialnych za gre dalej siedze w Balis i expie na potworkach bo niechce tracic kasy. przez ten blad stracilem juz 3 mln
Ostatnio zmieniony przez cochiloco 30-10-2007, 16:16, w całości zmieniany 1 raz  

pacibum 
Użytkownik

Wysłany: 30-10-2007, 16:15   

cOcHiLoCo napisał/a:
[GM] Shell napisał/a:

ciekawe czemu blad z przeprawa z Balis nie zostal usunięty to jzu prawie miesiac czasu
Tu jest link do tematu osoby która pierwsza zglaszala ten blad
dzieki bardzo szybkiej pracy osób odpowiedzialnych za gre dalej siedze w Balis i expie na potworkach bo niechce tracic kasy. przez ten blad stracilem juz 3 mln

Dzięki że o tym powiedziałeś bo o tym zapomniałem!

MichuL 
Moderator Roku 2009!
Game Master

Wysłany: 30-10-2007, 16:17   

"ciekawe czemu blad z przeprawa z Balis nie zostal usunięty to jzu prawie miesiac czasu "
może dlatego, że usunięcie błędu z gry to nie usunięcie błędu ortograficznego z zeszytu (czyli paćnięcie korektorem i po sprawie)

cochiloco 
Użytkownik

Wysłany: 30-10-2007, 16:18   

MichuL napisał/a:
"ciekawe czemu blad z przeprawa z Balis nie zostal usunięty to jzu prawie miesiac czasu "
może dlatego, że usunięcie błędu z gry to nie usunięcie błędu ortograficznego z zeszytu (czyli paćnięcie korektorem i po sprawie)

bez przesady Admin mógl sie wypowiedziec że przeczytal teamt i bład jest w trakcie naprawy czy cos takiego a nie kompletna olewka
a pozatym ten blad chyba nie jest taki trudny w naprawie zeby go tyle robic
skrypt przeprawy z balis jest chyba bardzo podobny do tego z przeprawa balonem
Ostatnio zmieniony przez cochiloco 30-10-2007, 16:24, w całości zmieniany 2 razy  

Kamilo169 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: 108
Wysłany: 30-10-2007, 16:19   

A ja nie mam nic do zarzucenia i sorki ale uważam że ten temat jest bezsensu, gra jest extra !! nie ma wad, to gracze ją psują i dlatego się wszystko wali ale jak ktoś jest uczciwy i będzie postępował według swoich zasad będzie mu się miło grało

Singami 
Użytkownik

Level: 666
Wysłany: 30-10-2007, 16:45   

Kamilo169 napisał/a:
nie ma wad

Nie ma niczego bez wad chłopie (dziewczyno?).

Nie będe sie powtarzał, mnie ta gra szybko odepchnęła, bo polega na klikaniu strzałek do znudzenia...

pacibum 
Użytkownik

Wysłany: 30-10-2007, 16:53   

Kozak napisał/a:

Nie będe sie powtarzał, mnie ta gra szybko odepchnęła, bo polega na klikaniu strzałek do znudzenia...

W tym jest cała magia tej gry :mrgreen:

dislike 
Użytkownik

Level: 180
Wysłany: 30-10-2007, 17:07   

Cytat:
bez przesady Admin mógl sie wypowiedziec że przeczytal teamt i bład jest w trakcie naprawy czy cos takiego a nie kompletna olewka
a pozatym ten blad chyba nie jest taki trudny w naprawie zeby go tyle robic
skrypt przeprawy z balis jest chyba bardzo podobny do tego z przeprawa balonem

Tomi napisał/a:

admin ostatnio jest mocno zajęty

Polecam ostatni post Tomiego...próbę zrozumienia go i odniesienia do oby dwóch oznaczonych na czerwono czy tam żółto (w zależności od stylu forum) Panow ;)

Kozak napisał/a:
Kamilo169 napisał/a:
nie ma wad
Nie ma niczego bez wad chłopie (dziewczyno?).

Każdy człowiek ma swój punkt widzenia... i jeżeli ktoś sądzi, ze nie ma, to dla niego nie ma.

Ja na temat frustracji.. wypowiem się troszkę później :)

Singami 
Użytkownik

Level: 666
Wysłany: 30-10-2007, 18:47   

[GM] Shell napisał/a:
Jako, że nadszedł okres "popytu" i nie słychanego zainteresowania wytykania wad MF

Sorka że się wyrażę (przed chwilką grałem w Witchera, więc to może stąd), ale G prawda. Po prostu była afera z moim tematem (jak ktoś śmie wytykać nam błędy!) i szaleństwami Susa. A temat był jeden, koniec, kropka.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi