Za co odpowiada szczęście ... niestety nigdzie nie potrafie tego znalezc .
Czy tylko za częsctotliwość krytykow czy tez za sile krytykow ... a moze dodaje rowniez cos do celnosci i unikow ?
przepraszam jesli temat byl juz poruszany ale nigdzie nic nie moge znalesc
prosze o rzetelne odpowiedzi
Szczęście: wpływa na częstotliwość trafień krytycznych a także na celność ataków i zdolność ich unikania.
Czyli ten kto ma więcej szczęścia atakuje krytykami.
Wiadoma sprawa że szczęście podwyższa celność i uniki ale tylko jeśli dodajesz w statystykach bazowych.
A co do siły krytyków to chyba też są mocniejsze ale pewien nie jestem.
1. Szczęście dodaje (szczęście , celnośc i uniki)
2. Gemy szczescia nie wpływaja na celność i uniki tlyko na samo szczęście.
3.Ilośc szczęścia nie wpływa na krytyki.
Szczęście bazowe daje bonus do celności i uników (zwykłych jak i magicznych).
Krytyki to ciosy o 40% silniejsze i ilość szczęścia nie ma wpływu na siłę krytyka,
a na sam fakt ich pojawiania się.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Według mnie szczęście to podstawa dobrego wojownika.
Jak wspomniano wyżej szczęście w bazie wpływa na uniki
cios krytyczny jest o tyle dobry gdyż ma duża rozbieżności ataku względem normalnego ciosu
można to łatwo wykorzystać gdy ktoś ma zła inte
Według mnie szczęście to podstawa dobrego wojownika.
Pawda, ale to kwestia odpowiedniego balansu siła/szczęście - zwłaszcza podczas
walk wój-wój.. Będąc magiem nie tyle obawiam się krytyków, co niecelnych ciosów i
marnowanie (i tak mocno ograniczonej) many..
SiewcaWiatru6 napisał/a:
cios krytyczny jest o tyle dobry gdyż ma duża rozbieżności ataku względem normalnego ciosu
można to łatwo wykorzystać gdy ktoś ma zła inte
Nawet nie o initę chodzi.. pamiętam wiele walk, gdzie szczęścia było na styk, krytyki
zbierałem rzadko - takie walki są groźniejsze od takich, w których krytyki spadają
regularnie. Spadnie zwykły cios, zabierze 40% HP, nie leczymy się, spada krytyk
dobijając nas.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Tylko ,ze od 80lv zawsze woj krytyknie maga
Krytyk w skrajnych ilościach pogrzebie inte.
Ustaw 63% hp przy leczeniu jak walczysz z wojem i z krytyka nici.
Sorki za bład w punkcie 3 . Miało być szczęście nie zwiększa siły krytyka.
tylko granie tak żeby zawsze mieć ten krytyk bardzo osłabia postać , bo jeżeli ktoś będzie miał więcej szczęścia niż my to tracimy na tym bardzo dużo ( praktycznie 1/3 dostępnych punktów to musi iść w szczęście i czasem nawet to jest mało )
Gemy szczescia daja szczescie w "statystykach z ekwipunkiem" ktore wplywa na krytyki czy na szczescie w "statystykach bazowych" ktore wplywa na uniki, celnosc itd. ??
szczęście w bazie głównie wpływa na uniki fizyczne magiczne i na celności ataku.
szczęście z ekwipunkiem, gemami wpływa na częstotliwość ciosów krytycznych,lecz nie wpływa na ich wartości ( czyli im więcej szczęścia tym mocniejszy krytyk)
Gemy szczescia daja szczescie w "statystykach z ekwipunkiem" ktore wplywa na krytyki czy na szczescie w "statystykach bazowych" ktore wplywa na uniki, celnosc itd. ??
Przecież możesz to sobie sam sprawdzić Tak jak już napisał Zeke, gemy wpływają na statystyki z ekwipunkiem, nie bazowe - i dotyczy to wszystkich gemów, nie tylko szczęścia.
Siewca Jako doświadczony mag, mogę Ci powiedzieć, że krytyki dla maga od 150 lv to nie jest taki problem . Um więcej many tym lepiej się można przed tym chronić xd
Whatever.
W każdym razie nie stękajcie, że mag taki biedny bo krytyki wojów.
Przeanalizujcie pewne rzeczy drodzy "magowie", zastanówcie się i wyciągnijcie wnioski.
A nie, że sytuacja wygląda obecnie tak, że na high lv ludzie robią resety na wojownia "bo tak lepiej". Idziecie na łatwiznę. A to właśnie mag z "dobrym" lv'em rządzi.