Profesja: Wojownik
Nick: ksg1946
Level: 23
Świat: 3
Wysłany: 25-05-2008, 21:09 Co myslicie o dodatkach na mapie
Wedlug mnie w tej grze cos brakuje nie myslicie ze czegos tu nie ma, ciagle chodzimy do zamku do bosa do zamku do bosa.
Wiec moje zapytanie jest takie!
Czy mogly by byc jak to ja nazywam dodatki typu idziemy sciezka wyskakuje ranny woj ty go uleczasz miksturka lub ich paroma a on ci za to cos daje i wymyslamy pomysly tego typu
Dla mnie pomysl nie jest zly.
Gdyby jednak ktos wczesniej wymyslil temat tego typu to PRZEPRASZAM
A jak chcesz dojść do bossa to chyba zawsze musisz porozmawiać, dowiedzieć się,
zapłacić komuś, odwiedzać rożne miejsca. Musisz dużo, dużo chodzić. Więc są dodatki.
Radoslaw a ty chodzisz tylko do boss'ów ? Bo ja nie - mam co do roboty.
już są takie dodatki
- bosy które nie są potrzebne do przejścia fabuły (pterodaktyl, dzikus, bagienny potwór, Ferdynand i wiele innych)
- poboczne questy które też nie są potrzebne do przejścia fabuły (quest ze skórami dzika, niezapominajka, niebieski kryształ)
więc czego jeszcze chcesz ??
Level: 23
Świat: 3
Wysłany: 26-05-2008, 09:02
no popatrz takie wysokie lvl a dalej nie rozumiecie mojego pomyslu on polega na tym aby wszystko sie zmienialo nic nigdy nie bylo w jednym miejscu bo wszystko praktycznie dowiadujemy sie od graczy a tak to bysmy dazyli myslami co mnie spotka po drodze czy dostane cos dobrego itd.....
Nieee... To tobie się tylko zdaje, że my nie rozumiemy twojego pomysłu. Tak naprawdę to ty nie rozumiesz, co się do ciebie mówi. W MFO jest całe mnóstwo questów, które nie polegają wyłącznie na przejściu do bossa i pokonaniu go. Jest sporo questów, które w ogóle nie mają nic wspólnego z bossami. Zdarza się też, że przeciwnicy na drodze pojawiają się znienacka, gdy potrzebujemy gdzieś dotrzeć. A takie zdarzenia jak na przykład poszukiwanie łopaty, bo przejście jest zatarasowane, to zwłaszcza na wyższych poziomach normalka...
Radoslaw napisał/a:
wszystko praktycznie dowiadujemy sie od graczy
Jak się pytasz graczy, to się od graczy dowiadujesz. Ja się nigdy nie pytałem graczy, bo to by mi właśnie zepsuło niespodziankę. A może wolałbyś, żeby coś sie działo losowo? To trzeba to było napisać...
To trzeba od razu było napisac ze sie ma dziac losowo...
Ale to i tak nie jest dobry pomysł według mnie, poniewaz ile takich losowych przypadków można wymyslec?? 5 - 10 na Quest?? (Za duzo chyba nawet) Mysle ze nie za wiele. I tak jak ktos by chcial to o wszystkich mozliwosciach dowie sie od graczy czyz nie??
I to wiele nie zmieni, a jeszcze moze byc bardziej nie sprawiedliwe, jak np. jeden gracz zyska wiecej na jakims losowym przypadku a drogi zyska mniej na innym przypadku.
Takie jest moje zdanie...
_________________ POBIERZ ENCYKLOPEDIE MFO BY PANUS1990 : ( za free)
jeden gracz zyska wiecej na jakims losowym przypadku a drogi zyska mniej na innym przypadku.
No to EQ z bossów też powinno być losowe. Pomysł ciekawy, ale wymaga dokładnego przerobienia. Raczej byłbym za tym, żeby były Questy typu: "jest koleś i potrzebuje tarcze (albo inne losowe!! EQ). W zamian byśmy otrzymywali inne. Czyli dajemy tarcze, otrzymujemy hełm.
Jak dla mnie pomysł jest kiepski, bo tak naprawdę Radoslaw jesteś w tej trochę nudniejszej i bardziej schematycznej części fabuły, potem się robi fajniej (i to znacznie), najpierw pograj i poznaj dokładnie tą grę a dopiero potem zastanawiaj się jak ją zmienić, kto wie co przyniesie nowy update
jedyne co mi brakuje w tej grze to tylko to żeby było więcej ruchów i na przykład że może jakieś zawody by były np. alchemik, kowal lub coś innego i może więcej ukrytych miejsc ze np na mapie widzisz kamień to możesz go przesunąć i coś znajdujesz i trochę więcej potworów np. niedźwiedź jakiś ptak i może trochę więcej questów fajnie by było