Wysłany: 06-08-2008, 06:59 Pogadajmy :) (Nie wyrzucać do śmietnika!)
Witam.
Chciałbym z Wami na ten temat pogadać.
Kod:
# Zmieniono algorytm odpowiadający za częstotliwość obrażeń krytycznych, teraz jest liczony wg wzoru: luck atakującego / luck broniącego * 100 - 100. Dodatkowo współczynnik ten nie może być mniejszy od 10 i większy od 90.
Co o tym sadzicie?
Co to znaczy, iż nie może byc wieksza od 90? Co się wtedy stanie jesli wspolczynnik zostanie przekroczny?
Następna sprawa
Kod:
# Pojedynki "o coś" są w tej chwili możliwe tylko w przedziale ataku gracza.
( Sory Disi ale się posłużę )
Z prezy dislike na s3.
Kod:
2.1. Określenia świat "moderowany" oraz "nie moderowany" dotyczą tylko danej ilości punktów regulaminu które obowiązują na danym świecie, a nie jak niektórzy gracze by chcieli, całkowity brak zasad, raj dla chamów, oszustów i złodziei. Zapamiętajcie, że tzw. "świat nie moderowany" oznacza TYLKO I WYŁĄCZNIE, takie możliwości jak:
posiadanie multikont,
przekazywanie złota poprzez celowe operacje na targu/walki
[b]-> przekazywanie doświadczenia, rankingu poprzez celowe walki. [/b]
Jak na s3 mamy przekazywać rank od te pory?
Przecież jeśli 10 lvl chce oddać rank 100, to nie może (w pojku) bo nie jest jego w przedziale lvl'owym.
A na mapce nawet przy czaszce wypada tylko i wyłącznie złoto...
Wg. mnie na s3 jest to ZUPEŁNIE nie potrzebne. Myślę, iż Admin zrobił to celowo by zapobiec przelewaniu złota/expa/ranku/itemow na swiatach moderatorowanych.
Kod:
# [b]Lekko[/b] zmodyfikowano niektóre z istniejącego ekwipunku, dodano mnóstwo nowego ekwipunku (ponad 200 sztuk!)
Niektorzy gracze "plują" się bo kupili coś drogiego przed upem, a teraz z tego samego rodzaju eQ co kiedyś bylo śmieciem, jest teraz lepsze od ich posiadanego złotka
Otóż gdybyście byli odrobine sprytniejsci wiedzielibyście, że przed upkiem nie wydaje się pieniązkow wręcz przeciwnie zbiera się je. A dlaczego? A dlatego,że przy każdym upie są jakieś modyfikacje których nie sposob ominąc.
A tak w ogole co sądzicie o upie
PS. Ale ludzie macie problemy....
Kod:
# Zamiast ilości MP w profilu pokazany jest teraz typ ataku: magiczny/fizyczny
Wystarczy wyszukać nick ofiary w szukaj.... i wyświetli wam się ilość MP... ak trudno poświęcic kilka sek? ;p
Edit:
Coś słyszałem, że high lvl mogą sobie eQ własne tworzyć. Dlaczego nie zrobicie tego dla każdego? ^^
Edit2:
dodaję ankietę
Ostatnio zmieniony przez Phantom 10-08-2008, 11:50, w całości zmieniany 1 raz
Co o tym sadzicie?
Co to znaczy, iż nie może byc wieksza od 90? Co się wtedy stanie jesli wspolczynnik zostanie przekroczny?
tzn., że wcześnie jak to określiła Administracja występował błąd w naliczaniu ciosów krytycznych przez co... wręcz nieosiągalnym było ich uniknięcie bądź niewystąpienie...
Days napisał/a:
Sory Disi ale się posłużę ;))
Żaden problem^^... cieszę się, że ktoś w końcu przeczytał te moje punkciki...
Days napisał/a:
Jak na s3 mamy przekazywać rank od te pory?
może rzeczywiście.. Administracja na szybko dodała to też na świat 3... cóż... musimy poczekać na ich odpowiedź :) wtedy wszystko się wyjaśni....
JA chce moje poje bez sens ze przedzial levelow przeciez przedzial levkow jest normalnie jak atakujesz to po co jeszcze w pojach dawac to poje nie maja najmniejszego sensu chyba ze zawalczysz je o nic
UPdate jest fajny, ale nie podoba mi się ta zmianka:
Cytat:
W każdej walce manualnej z bossem można teraz użyć maksymalnie 100 sztuk jednego rodzaju mikstur, a jeśli bossów jest więcej niż 2, można użyć 200 sztuk mikstury. Dodatkowo bossy nie używają już eliksirów, ale mogą uleczać się tyle razy, ile mikstur posiadają.
, ale chociaż to :
Cytat:
Wszystkim bossom obniżono HP o ok. 30%, osłabiono nieco Shivę i Duchy Gothar
Ej cos z serafinem jest, mial być o 30 % wszystkie bossy słabsze, a ja przy b.duzej obronie ( anty woj ) i przy ilosci hp ok 616 on zdjemuje mnie na krytyka ( szczescie tez b. duze)
Ziom.. Jeśli masz 15lv to ni chuja, nie uda Ci się go zdjąć ;/ Min. 20+ .. Szczęście b.duże, może na 15lv.. Ale na lv 20+ powiedzmy potrzebujesz 70% więcej ;p Z góry przepraszam za słownictwo ^^"
Nie wiem najbardziej mi nie odpowiada w upie to ze poje maja przexzialy levelowe pisalem to wczesniej ale nikt nic nie powiedzial o tym. Po co miec przedzialy skoro mamy przedzialy na mapce ? moze lepiej pojow wole niec nie bedzie TOTALN BEZSENS ZWIAZANY Z POJAMI
Skąd ten płacz nt. limitu pojedynków o coś? Wszyscy doskonale wiedzą po co one służyły. Chcesz zawalczyć z kimś o o wiele niższym lub wyższym poziomie? Walcz, nikt Ci nie broni. Ale niczego nie zyskasz, ani niczego nie stracisz..
Takie samo ograniczenie miało pojawić się w turniejach prywatnych i pewnie kiedyś się pojawi. A póki co GM będą zajmować się przelewaniem czegokolwiek poprzez walki w turniejach prywatnych..
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem