1chciałbym wyprowadzi takie coś że jeśli ktoś się będzie chciał zalogowac na nasze konto ale isę nie zaloguje tzn da login i złe hasło no przy najbliższym logowaniu będzie pokazane że nie udano logowanie z tego i tego IP
2 logi gracza !! z jakiego IP kiedy ale to by widizał tylko właściciel konta !!
Ostatnio zmieniony przez wojtek_125 11-02-2009, 20:44, w całości zmieniany 1 raz
1chciałbym wyprowadzi takie coś że jeśli ktoś się będzie chciał zalogowac na nasze konto ale isę nie zaloguje tzn da login i złe hasło no przy najbliższym logowaniu będzie pokazane że nie udano logowanie z tego i tego IP
2 logi gracza !! z jakiego IP kiedy ale to by widizał tylko właściciel konta !!
Możesz powtórzyć? Po jakiemuś ty to napisał? Pierwszą propozycję jeszcze kumam, nie wiem czy komus to jest potrzebne bo jak już ktoś ci sie włamie na konto to nie zobaczysz kto to, ale ciekawa statystyka prób logowań na konto ^^. Druga propozycja jest dla mnie niezrozumiała.
Areen, ja wszystko zrozumiałem, więc przetłumacz sobie to dobrze z polskiego na nasze
Pomysł nawet niezły, chociaż jak już ktoś Ci się włamie na konto to jego IP GM może
zobaczyć w logach . Ale sam pomysł ciekawy, propozycja godna uwagi
Profesja: Wojownik
Nick: Got Of War
Wysłany: 11-02-2009, 20:12
Areen, ja miedzy literami (chyba) zrozumiałem, że chodzi o to, kto oglądał nasze logi (?) ale pierwsza propozycja? mozę być przydatne, ale tak jak to powiedziałeś skoro ktoś już się włamie to kaputt i ni mo.
Nie, jeśli mu się ktoś włamie, to będzie o tym od razu wiedział. Była parę dni temu sytuacja że gość stracił eq i nawet nie wiedział w jaki sposób. No ale to ma zastosowanie tylko w takich sytuacjach jak ta opisana, a złodzieja nie powstrzyma przed kradzieżą dóbr, ani tym bardziej przed przejęciem postaci jeśli pozna hasło na maila.
Propozycja dobra, chociaż nie wiem czy się sprawdzi .
Jeśli sprawdzisz sobie w logach z jakiego IP się logowano/próbowano się logować na Twoje konto,
to jeśli to sama próba może nas to ostrzec i na wszelki wypadek zmieniamy hasło .
A jak już ktoś się włamie to po koncie, a IP zobaczy już GM